Demirtaş: Kürtler de Türkler de Vatanı İçin Ölür (3) - Son Dakika
Güncel

Demirtaş: Kürtler de Türkler de Vatanı İçin Ölür (3)

Cizre'deki YARALILAR Cizre'deki yaralılara ilişkin Demirtaş, "Neredeyse 10 gündür Cizre'de bir evin bodrumunda yaralı ve siviller var. Onların çıkarılması için maalesef şu ana kadar sonuç alınamadı.

01.02.2016 16:29

Cizre'deki YARALILAR

Cizre'deki yaralılara ilişkin Demirtaş, "Neredeyse 10 gündür Cizre'de bir evin bodrumunda yaralı ve siviller var. Onların çıkarılması için maalesef şu ana kadar sonuç alınamadı. 48 saatten fazladır kendilerinden haber alınamıyor" dedi.

Bölgede çatışanların HDP'nin birimleri olmadığını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

"Şu anda da çağrı yapıyoruz. Bu iş siyasi zeminde diyalog ile çözülür. Biz kimseye 'hendek kazın, barikat kurun' demedik. Kimse ordunun, polisin AKP'nin yapamadığını HDP yapsın diye de beklemesin. Çağrı yaptığımızda bu iş çözülecekse kimse kusura bakmasın. Durum bunu aşmış durumda. Küçük bir vaka değil. Hükümet bunun üstünü örtmeye çalışıyor. Hükümet bunu HDP'ye mi ödetmeye çalışıyor? Başbakan çıktı 'şu ilçeyi temizledik' … durum öyle değil. Daha da yaygınlaşan bir çatışma, operasyon ağı var. Başbakan kandırmasın kimseyi. Gerçek ne ise, çıksın topluma anlatsın. Çatışma, savaş büyüdü, yayıldı."

YENİ ANAYASA

Yeni anayasa çalışmalarının şeffaf olması gerektiğine vurgu yapan Demirtaş, "Bütün maddeler tartışmaya açık olmalı. İlk 4 madde tartışmaya açılsın derken biz cumhuriyetin şekli değişsin, başkenti değişsin. Dili değişsin demiyoruz. Fakat kutsal metin gibi yaklaşılmasını kabul etmiyoruz" dedi.

'ÖCALAN'SIZ OLMAZ'

PKK'ya 'silah bırak' çağrılarının hiçbir anlamı, karşılığı olmadığını söyleyen Selahattin Demirtaş, "Hükümet adım atmadığı sürece mesafe kat edemiyoruz. Biz kimseye 'çatışın ölün, öldürün' demiyoruz. Sayın Öcalan'ı dışlayan, yokmuş gibi yürütülen bir çözüm sürecinden sonuç alınmaz. Hükümet bunu bizden daha iyi biliyor" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Demirtaş: Kürtler de Türkler de Vatanı İçin Ölür (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Savaş karşıtı: Ben Kürt olarak faşist Türk'ler için ölmek istemiyorum sayın başkanın bunlarla kardeş falan olmak istemiyoruz Kürt gençliği olarak ... 0 0 Yanıtla

Advertisement