Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(24.01.AdanaLI Gazeteci Osman Yereşen, ölümünün 4'üncü yıldönümünde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) törenle anıldı.)

24.01.2012 18:07

(24.01.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Gazeteci Osman Yereşen anıldı

AdanaLI Gazeteci Osman Yereşen, ölümünün 4'üncü yıldönümünde Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'nde (ÇGC) törenle anıldı. ÇGC toplantı salonunda düzenlenen anma törenine gazeteciler, Seyhan spor Kulübü yöneticileri ve Yereşen'in yakınları katıldı. ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, yaptığı konuşmada Osman Yereşen'in yerinin doldurulamadığını vurguladı. Gazeteci Osman Yereşen, 68 yıl aralıksız sürdürdüğü mesleğine 1940 yılında Yeni Adana Gazetesi'nde başladı. Adana'da Türk Sözü, Dirlik, Vatandaş, Güney Postası, Bugün, Son Havadis ve Bölge Gazeteleri'nde görev yaptı. Yereşen, İstanbul'da birçok gazete ve ajansta çalıştı. Yereşen, öldüğünde Seyhanspor Kulübü'nün Başkanlığını yürütüyordu.

Adana,(DHA)

(24.01.2012/FOTOĞRAF)

////////

Yüreğir'de huzur toplantısı

Adana'nın merkez Yüreğir İlçe Emniyet Müdürü A. Kenan Çayır, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için el birliği içinde çalıştıklarını söyledi. Yüreğir İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği, bölgedeki muhtar, okul yöneticileri, esnaf derneklerinin temsilcileri ve işadamlarıyla huzur toplantısı düzenledi. Karşıyaka Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda, polis teşkilatının halkın huzuru ve güvenliği için çalıştığını ifade eden İlçe Emniyet Müdürü A.Kenan Çayır, "Suçlular her an yeni bir yöntem, yeni bir sistem geliştirmekte. Bunlarla mücadele etmek polisin asli görevidir. Ama, malınızın, canınızın güvenliği için 24 saat görev yapan güvenlik güçlerine yardımcı olmanızı bekliyoruz. Suç ve suçlularla mücadelede el ele hareket etmek zorundayız" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(24.01.2012/FOTOĞRAFLI)

////////////////

Narkotikten seri operasyonlar

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı (KOM) Narkotik Büro Amirliği ekipleri, 10 günde 11 operasyona imza attı. Seri operasyonlar düzenleyen ekipler, şehir merkezinde piyasaya sürülmek üzere il dışından getirilen 56 kilo esrar ele geçirirken, 13 kişi gözaltına alındı. Uyuşturucu madde suçlarının oluşmasını engellemek amacıyla çalışmasını sürdüren Narkotik Büro Amirliği ekiplerince sorguları yapılan zanlılardan 11'i çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Fatih KARAÇALI/Adana, (DHA)

(24.01.2012/FOTOĞRAF)

//////////

Deprem yıkmadan belediye yıktı

Gaziantep'in merkez Şahinbey Belediyesi tarafından Nuri Pazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında yıkımlar devam ediyor. 600 binanın yıkılacağı kentsel dönüşüm alanında şu ana kadar 280 binanın kamulaştırması yapılarak, 186'sı yıkıldı. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, "Olası bir depremde hepsi yıkılırdı. Kentsel dönüşümle deprem yıkmadan biz yıkıyoruz" dedi.

Çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılarak modern konut alanlarının yapılacağı kentsel dönüşüm alanında yapılan yıkımlarla ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Bölgede yapılan yıkımlarda görülüyor ki binaların çoğu yığma şekilde yapılmış. 600 binanın yıkılacağı kentsel dönüşüm alanında şu ana kadar 280 binanın kamulaştırmasının yapılarak, 186 tanesi yıkıldı" dedi. Tahmazoğlu, şöyle devam etti:

"Nuri Pazarbaşı, Çamlıca ve Sakarya mahallelerinde yıkımlar tamamlandığında burada modern konutlar, yeni eğitim alanları, yeni sosyal alanlar ve yeşil alanlar olacak. Ayrıca proje kapsamında yıllardır araç ve yaya trafik sorunun yaşandığı Özdemirbey Caddesi altı şeritli yol olarak hizmet verecek. Bildiğiniz gibi Hürriyet, İnönü ve Sadıklar Caddesini birbirine bağlayan Özdemirbey Caddesi ilçemizin büyük oranda trafik yükünü çekiyor. Yıllardır yaya ve araç trafiğinin yaşandığı yol altı şeritli olacak. Özellikle Karataş ile şehir bağlantısının rahat bir şekilde bağlantısını sağlamak adına trafik sorunu çözüme kavuşturmuş olacağız."

Gaziantep, (DHA)

(24.1.2012)

///////////

Kastabala'da doğa yürüyüşü

CEYHUN Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü üyeleri Osmaniye Kastabala antik kentine doğa yürüyüşü düzenledi. Etkinliğe kulüp üyeleri ve gönüllülerinden oluşan 19 kişi katıldı. Katılımcılar, hem sağlıklı yaşam için spor yaptı, hem de tarihi ve doğal güzellikleri görme fırsatı buldu. Yaklaşık 4 saat süren yürüyüş 1500 dönüm alan üzerine kurulu Kastabala'nın sütunlu yolundan başlayıp antik tiyatroda sona erdi. Ceyhun Gençlik, Spor ve İzcilik Kulübü Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gökkaya yaptığı açıklamada; "Gençlerimizin bedence sağlam, fikirce uyanık, ahlakça dürüst ve sürekli zinde kalması için yaptığımız etkinliğimiz çok olumlu geçti ve katılımcılarımız memnun kaldı. Hem tarihi yerleri gezdiler hem de sağlıklı ve doğal yaşam hakkında bilgi sahibi oldular" dedi.

Adana,(DHA)

////////////

Osmaniye'de bine yakın öğretmen atama bekliyor

Osmaniye'de Ataması Yapılmayan Öğretmenler Derneği (AYÖDER) Sözcüsü Tarih Öğretmeni Ayşegül Demiryılmaz, il merkezinde bine yakın öğretmenin atama beklediğini söyledi.

Ayşegül Demiryılmaz, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen toplantıda dernek ve ataması yapılmayan öğretmenler adına konuştu. Demiryılmaz, öğretmen atamalarında sınırlamanın kaldırılmasını isteyerek şu görüşleri dile getirdi: "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, öğretmenlere yönelik yapılan kadro kısıtlamasını kaldırarak durumu değiştirmek, sınıflara hayvan yetiştiriciliği mezunlarının girmesini önlemek mecburiyetindedir. Bu durum değiştirilmediği sürece istenilen düzeyde öğretmen alımı yapılamaz. Şu anki kanuni düzenlemelere göre 2012 yılında atanabilecek öğretmen sayısı 27 bindir. Bu sayının artması için yeni kanun çıkarılması gerekmektedir. Ülkemizde 72 bin ücretli öğretmen çalıştırılırken Milli Eğitim Bakanımız Dinçer 150 bin öğretmene ihtiyaç olduğunu açıklamıştır. MEB son olarak 17 bin öğretmen atayacağını ilan etmiştir. Fakat hali hazır kanuna göre atanabilecek 10 bin kişi kalmıştır."

Basın açıklamasına, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Erdoğan Asarkaya, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Rasim Asker, Eğitim-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Rafet Tekerek ve bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(24.01.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////

TÜMSİAD'ta Özkardeş yeniden seçildi

Osmaniye Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD), ikinci olağan genel kurulu yapıldı. Dernek binasında gerçekleştirilen ve tek listeyle gidilen seçimlerde 83 üyenin oyunu alan Murat Özkardeş yeniden şube başkanı seçildi. Genel kurulda bir konuşma yapan Özkardeş, 40 üyeyle başladıkları TÜMSİAD'ta kısa zamanda 217 üyeye ulaştıklarını söyledi. Özkardeş, iş adamlarının ufkunu açmayı amaçladıklarını, bunda da başarılı olduklarını anlatarak "Uzmanlar eşliğinde çalışanlara, işverenlere yaptıkları işler çerçevesinde eğitimler tertip ettik. Bu eğitimlerden sonuç alınması bizleri sonsuz memnun etmiştir" dedi. Osmaniye'de iş kadınlarının gün geçtikçe güçlendiğini ifade eden Özkardeş, en kısa zamanda TÜMSİAD'da kadınlara yönelik bir komisyon kurulacağını açıkladı. TÜMSİAD'ın yeni yönetiminde Ahmet Metin Şimşir, Hakan Baykal, Orhan Karakaya, Murat Başköylü, Nuh Koca, Mustafa Kaycıoğlu, Mustafa Bukan ve Alparslan Karaca yer aldı.

İbrahim EMÜL/Osmaniye, (DHA)

(23.01.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////

Fuarda sipariş bereketi

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, pazar günü sona eren 14. GAPSHOES Yaz Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayileri Fuarı'nda katılımcı firmaların yurt içi ve yurt dışından rekor sipariş aldıklarını söyledi. Konukoğlu, GAPSHOES'a katılan firma ve ziyaretçi sayısında geçen fuara göre ciddi artış yaşandığını, fuarın başladığı 2003 yılına göre yüzde 230 oranında bir büyüme sağlandığını belirtti.

GSO'nun desteğiyle Akort Fuarcılık tarafından gerçekleştiren fuara, bu yıl Türkiye'nin yanı sıra Irak, İran, Suriye, İngiltere, Yunanistan, İtalya, Azerbaycan ve Kazakistan'dan binlerce ziyaretçinin katıldığını kaydeden Konukoğlu şu değerlendirmeyi yaptı: "GAPSHOES fuarları ile ayakkabı sektöründe çok önemli bir yere sahip olan Gaziantep'in, bu yönünü iç ve dış pazarlara en iyi şekilde tanıtımını yapıyoruz. Yıllar önce yola çıkarken hedefimiz bu sektörümüzü öne çıkarmak, yapılan ürünlerimizi tanıtmak ve Dünya pazarlarında yer almaktı. Bugün geriye baktığımızda çok önemli bir kazanç elde ettiğimizi görüyoruz. GAPSHOES sektöre önemli bir ivme kazandırdı. Fuarımızı bir kez daha Gaziantep'e yakışır bir şekilde sonuçlandırmanın ve sektörümüze katkı sağlamanın mutluluğunu taşıyoruz."

Fuarların kent ekonomisine de büyük katkı sağladığını kaydeden GSO Başkanı Adil Konukoğlu, "Fuarlar dolayısıyla Gaziantep'e yurt içinden ve dışından önemli sayıda insan geliyor. Bu insanlar, beslenme, barınma, ulaşım ve eğlenme gibi ihtiyaçlarını karşılarken kent ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Yani fuarlarımız kendi sektörünü olduğu kadar, hizmet sektörüne önemli katkılar sağlıyor" dedi.

Ahmet KAYA/ Gaziantep, (DHA)

(AK/EŞ)(24.1.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Engelleri sanatla aştılar

Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi tarafından Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) sosyal kalkınma mali destek programına sunulan 'Sanat ile aşılan engeller' adlı proje tamamlandı. Proje kapsamında resim kursuna katılan engellilerin yaptığı resimler Kız Melek Lisesi salonu girişinde sergilenirken, müzik eğitimine katılan engelliler de bir konser verdi.

Proje kapsamında 20 zihinsel ve 20 fiziksel olmak üzere toplam 40 engelli vatandaşa resim ve müzik eğitimi verildi. Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, 38 bin 397 TL bütçeli projeye, ÇKA tarafından 26 bin 878 TL destek verildiğini, 11 bin 519 TL'yi ise belediye olarak karşıladıklarını kaydetti. Öngel, proje ile engellilerin sosyal yaşama katılmaları ve yaşam kalitelerinin yükseltilmesini sağlamayı hedeflediklerini ve bu hedefe ulaştıklarını ifade etti.

Projeye destek veren İlçe Kaymakamı Fatih Damatlar ve Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın'a teşekkür eden Öngel, "Tamamının engelli öğrencilerin oluşturduğu resim kursumuza katılan 20 öğrencimizin ortaya koyduğu eserleri ve 20 engelli öğrencimizin oluşturduğu koroyu izlerken çok etkilendim. Eğitim ve ilgi ile her şeyin farklı olabileceğine bir kez daha şahit oldum. Sosyal belediyecilik anlayışımızın sonucu olarak toplumdaki tüm dezavantajlı gruplara sahip çıkacağız. Bu projenin sürdürülebilirliği için elimizden gelen her türlü fedakarlığa hazırız. Eğitime katkı sunan değerli öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve Engelliler Derneği Başkanı Erdoğan Ay ve yönetim kurulu üyelerini yürekten kutluyorum" dedi.

Başkan Öngel konuşmasının ardından Arkum Belediye Başkanı Mehmet Durmuşlu ile birlikte eğitime katılan öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür belgelerini verdi.

Mehmet OKUR/ SİLİFKE(Mersin),(DHA)

(24.01.2012, FOTOĞRAF)

///////////

MDOB'den Yunus Emre oratoryosu

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), ünlü besteci Ahmet Adnan Saygun'un "Yunus Emre" oratoryosunu 26 Ocak'ta seslendirecek. MDOB'nin deneyimli orkestra, koro ve solist sanatçılarınin Şef Vladimir Lungu yönetiminde hazırlandığı konserde solist sanatçılar; Bengi İspir Özdülger, Zeynep Tatlıpınar Kağnıcı, Aydın Uştuk, Hasan Berk görev alacak. Eser, Kültür Merkezi'nde saat: 20.00'de izleyici ile buluşacak.

Saygun'un 1942 yılında tamamladığı oratoryo, dönemin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün desteğiyle ilk kez 1946 yılında sahnelendi. İngilizce, Fransızca, Almanca ve Macarcaya çevrilen oratoryo, 1947'de Paris'te, 1958'de New York'ta Leopold Stokowsky yönetiminde Birleşmiş Milletler'de, sonraki yıllarda Budapeşte, Viyana, Bremen, Berlin, Vatikan ve Moskova'da da yorumlandı. Yunus Emre'nin şiirlerinden oluşan eser, Türkiye'nin ilk oratoryosu olma özelliği taşıyor.

Adana,(DHA)

/////////

Koç'un 25'inci sergisi

RESSAM Sayım Koç'un yağlı boya eserlerinden oluşan 25'inci kişisel serisi, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatro Fuayesi'nde izlenime sunuldu. Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Vali Yardımcıları Reşat Özdemir ile Adem Yılmaz, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kaşif Barut ile çok sayıda sanatsever katıldı. Yurt içinde ve dışında çeşitli koleksiyonlarda resimleri bulunan Sayım Koç'un ergisi 29 Ocak 2012'ye kadar açık kalacak.

Adana,(DHA)

////////////

Bertizliler'e sertifika

Adana'da Bertiz Anaokulu'nun 5 aydır düzenlediği Anne-Baba Okulu ve Kariyer Günleri sona erdi. Son oturumda, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Sevinç Eraslan "Aile içi iletişim" konusunda bilgi verdi. Ekim ayından bu yana "Anne-baba gelişir, çocuk değişir" sloganıyla yürütülen çalışmalara katılanlara sertifika verildi.

Bertiz Anaokulu Kurucusu ve Genel Koordinatör Nermin Bertiz, seminere gösterilen ilgiye teşekkür ederek "Bu seminerler çocuklarımızın gelişimleri açısından çok önemliydi. Bundan sonraki süreçte şubat ayından itibaren okulumuzda üzerinde çalışılması gereken konuları saptayıp, bu konular üzerinde grup çalışmaları sürdürülecek" dedi.

Adana, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement