Dha Yurt Bülteni-10 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-10

GÜRSEL TEKİN: BİR TARAFTAN SÖZDE KAVGA, DİĞER TARAFTAN OY HESABI (EK)1)CHP HEYET TAHİR ELÇİ'NİN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKTIDİYARBAKIR'da, Referandum çalışmaları kapsamında esnafları dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, merkez Sur ilçesindeki tarihi...

13.03.2017 16:03

GÜRSEL TEKİN: BİR TARAFTAN SÖZDE KAVGA, DİĞER TARAFTAN OY HESABI (EK)

1)CHP HEYET TAHİR ELÇİ'NİN VURULDUĞU YERE KARANFİL BIRAKTI

DİYARBAKIR'da, Referandum çalışmaları kapsamında esnafları dolaşan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin başkanlığındaki CHP heyeti, merkez Sur ilçesindeki tarihi Dört ayaklı minare yanında 28 Kasım 2015 günü PKK'lılar ile güvenlik güçlerinin arasında çıkan çatışmada öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi'nin vurulduğu noktaya karanfil bıraktı. Referandum çalışmaları kapsamında Sur İlçesi'ndeki esnafı ziyaret eden aralarında CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin, Enis Berberoğlu, Sezgin Tanrıkulu, Barış Yarkadaş, Mahmut Tanal, Murat Emir ve Necati Yılmaz, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet etti. CHP heyeti daha sonra Diyarbakır Baro başkanı Tahir Elçi'nin 28 Kasım 2015 tarihinde PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada öldürüldüğü yer olan Dört ayaklı minareyi ziyareret ederek Elçi'nin vurulduğu yere karinfil bıraktı.

KÜRTÇE 'HAYIR' KAMPANYASI

Daha sonra Sur İlçesi'ndeki Gazi Caddesi'nde de vatandaşlarla bir araya gelen CHP heyeti, 16 Nisan'da yapılacak referandumda 'Hayır' oyu istedi. Anayasada yapılacak değişimin neleri kapsadığını anlatan CHP heyetinin Referandum çalışmasında parti otobüsünde Türkçe ve Kürtçe "Hayır" şarkıları seslendirildi. Esnaf ziyareti sırasında CHP Milletvekilleri Barış Yakardaş ve Mahmut Taanal'ın arbane adı verilen def de çalmaları dikkat çekti.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-CHP'lilerin esnaf ziyareti

-Vatandaşlarla diyaloglar

-Tahir Elçi'nin vurulduğu yere karanfil bırakılması

-Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Ahmet ÜN/DİYARBAKIR,

=======================================================

DJ, BESTECİ EMRAH KARADUMAN'I BIÇAKLAYIP SERBEST KALAN ŞÜPHELİ TEKRAR GÖZALTINDA (EK)

2)TUTUKLANDI

Eskişehir'de besteci, aranjör ve DJ Emrah Karaduman ile şoförü Volkan Karaca'yı bıçakla yaralayan, geçen Cumartesi günü çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 33 yaşındaki Enis Duman, savcının itirazı üzerine bugün gözaltına alındı.Enis Duman, polisler tarafından götürüldüğü Eskişehir Devlet Hastanesi'nde sağlık raporu alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Duman, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Eskişehir H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

Görüntü dökümü:

------------------------------

-Şüphelinin polisler tarafından adliyeden çıkartılırken çekilen görüntüsü bulunuyor.)

Haber-Kamera: Kemal ATLAN-Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

==================================================

(TEKRAR)

3)ADANA'DA BAL ARISI ÖLÜMLERİ ENDİŞE YARATTI

ADANA'da kovanlardaki binlerce arı telef oldu. Bal arılarının tarımsal ilaç kullanımı nedeniyle telef olduğunu söyleyen arıcılar, kesin ölüm nedeninin belirlenmesini ve önlem alınmasını istedi. Tarım Müdürlüğü uzmanları üniversitelerin de yardımı ile inceleme başlatırken, Tunceli, Hatay ve Adıyaman'da da benzer arı ölümleri olduğu bildirildi. Yumurtalık İlçesi'ne bağlı Haylazlı Mahallesi'nde arıcılık yapan 40 yaşındaki Mehmet Akko, bir hafta içerisinde 350 kovan arıdan 200 kovan arının telef olduğunu söyledi. Bölgede mısır, ayçiçeği, karpuz ve patates ekimi nedeniyle tarımsal ilaç kullanıldığını aktaran Akko şöyle dedi: "Kovanlardaki binlerce arımız tarımsal ilaçlamadan kaynaklı zehirlenerek telef oldu. Benim en az 60 bin lira zararım var. Arıların neden öldüğü belirlensin ve çözüm bulunsun. Doğadaki arı ölümleri ekonomiye zarar verdiği gibi ekolojik dengenin de bozulmasına neden oluyor."

Aynı bölgede arıcılık yapan Alican Barut ise, 50 kovan arısının telef olduğunu belirterek, "20 yıllık arıcıyım, böyle yüksek oranda toplu arı ölümünü ilk kez gördüm. Büyük zararımız var. Arı ölümlerin neden kaynaklandığı belirlensin. Zararımız giderilsin" diye konuştu.

'İNCELEME SÜRÜYOR'

Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin ise nedeni henüz belirlenmeyen arı ölümlerini yakından takip ettiklerini söyledi. Çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle birlikte arıcılarla buluştuklarını anlatan Tekin kovanlardan polen, ölü arı ve canlı arı numuneleri aldıklarını, ölüm nedenlerinin tespiti için laboratuvar incelemesinin sürdüğünü kaydetti.

Tunceli, Hatay, Adıyaman gibi bölgelerde de arı ölümleri olduğunu kaydeden Muhammet Ali Tekin, numune incelemesi sonrasında analizlerden çıkacak sonuçlara göre hareket edeceklerini anlattı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

***ÖZEL***

DHA Muhabiri Yusuf Baştuğ'nun anonsu

Arı kovanlarının görüntüsü

Kovanların ölündeki telef olan arılar

Kovanların açılması

Peteklerin üzerindeki arılar

Arıcıların kovanların incelemesi

Arıcılar ile Röp.

SÜRE: 07'12" BOYUT: 806 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===============================================

4)ELAZIĞ VE TUNCELİ' DEKİ ARI ÖLÜMLERİ TEDİRGİNLİĞİ

TUNCELİ Arı Üreticileri Birlik Başkanı Kazım Doğan ve Elazığ Arı Areticileri Birlik Başkanı Fırat Canbay, son günlerde arı ölümlerinin arttığını belirterek, bölgeye arıcılık enstitüsü kurulması gerektiğini söyledi.Arıcılığın büyük önem kazandığı bölgede, son günlerdeki arı ölümleri, bal üreticilerini tedirgin etmeye başladı. Arı ölümlerinin araştırılması ve çözüm bulunması amacıyla arı üreticileri, bölgede arıcılık estitüsü kurulması talebinde bulundu.Tunceli Arı Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Doğan, arıcılığın büyük önem kazanmasına rağmen bal üreticilerin son günlerde arı ölümleri karşısında tedirgin olduğunu belirterek, "Bölgemizde son yıllarda arıcılık önem kazanan bir sektör olmaya başladı. İlin mevcut doğal yapısı, doğal zenginliği, flora çeşitliliği, bizde insanımızın hem geri dönüşü, hem yaşam arzusu, hem de buralarda yapabileceği bir iş olarak arıcılığı görmeye başladılar. Şu anda yaklaşık birliğimize kayıtlı 700 arıcımız var. Toplam bu yıl 52 bin kovandan teşvik alındı. Arı ölümlerinde Türkiye genelinde ilk 4'te biz de varız. Yaptığımız araştırmalarda incelenmesi için gönderdiğimiz numune sonuçlarında Varroa'ya bağlı ölümler olduğunu gördük. Buna da arıcılarımızın sürekli aynı ilacı kullanmasının yol açtığını düşünmekteyiz. Gelen sonuçlar da bu şekilde. Bir diğer nedeni ise arıcılarımızın dışarıdan aldığı ana arılar, olgunlaşmamış ana arılar olmakta ve bu da arılara ciddi manada zarar vermekte. Bunun için ya arıların doğal yolla çoğalmasını teşvik etmemiz gerekecek, ya da kendimizin ana arı yetiştirmemiz gerekiyor. Bizim girişimlerimiz sonucunda artık, Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) i adres göstermeye başladılar. Bizden arıcılarımızın sigorta yapması gerekmekte, bu istenmekte, böyle bir zarar tanzimi yapılabilinir. TARSİM'in sigorta bedelini karşılaması, doğal afetler veya vahşi hayvan saldırılarıyla ilgili, kapsam biraz daha genişletilmeli. Bu tür arı hastalıkları da dahil edilmeli" dedi.

Elazığ Arı Üreticileri Birliği Başkanı Fırat Canbay da, tahlillerin labaratuar ortamında yapılması gerektiğini belirterek, "Tüm tahlillerin laboratuar ortamında yapılması lazım. Ama maalesef bölgemizde böyle ciddi bir çalışma yapılmamakta, bunun sonucunda da bölgemizdeki arıcılar yavaş, yavaş işi bırakma eyilimine girmekteler. Genelde kırsalda arıcılık yapıldığı için, arıda bir farklılık gözlemlediği zaman nereye müracaat edeceğini bilmiyor. Tarım teşkilatı da maalesef bu konuda duyarlı değil. Tarım teşkilatının bölgedeki arıcıları ziyaret edip teknik olarak desteklemesi, aynı zamanda mevcut bir sıkıntı durumunda da oradan numune alıp, numuneyi laboratuara götürüp, sonucu üreticiye bildirmesi gerekiyor. Bu yapılmayınca üretici numuneyi kendisi alıyor, ne kadar doğru alabilirse laboratuara kendisi götürüyor. Tarım teşkilatının teknik personellerinin bu bölgelerde arıcılardan almış olduğu numuneleri laboratuara ulaştırmaları lazım. Buradaki sonuçları da değerlendirip arıcıya ulaştırması gerekiyor. Aynı zamanda arıcıya ulaştırdığı sonucu da bakanlığa ulaştırması gerekiyor. Ama maalesef afaki sonuçlar var. Daha önceki dönemlerde bölgemizde en yakın Bingöl'de arıcılık araştırma enstitüsü vardı, ne yazık ki onlar da aldırdı. Bölgemizde böyle bir enstitü, bir kurum, kuruluş söz konusu değil. Hal böyle olunca da tarım teşkilatı, iş yoğunluğu diyelim, teknik personel yetersizliği diyelim, bundan kaynaklı arıcılarla çok hasbihal olunmamakta. Böyle de olunca arıcı kendi çözümünü kendisi üretiyor. Bu da teknik olmadığı için, koloni kayıplarına neden olmaktadır. Bizim beklentimiz, ivedi bir şekilde bu bölgede bir arıcılık araştırma enstitüsünün kurulması, bu kurumun, arı ölümleri ile ilgili, arcılığın gelişmesi için çalışma yapması ve bu anlamda da bakanlığı harekete geçirmesi gerekmektedir" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

--------------------

Arı kovanlarından detay

Birlik başkanlarının arı kovanlarını kontrol etmeleri

Kazım Doğan'ın konuşması

Fırat Canbay'ın konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

======================================

5)TEKVANDOCU ÜÇÜZLER İLK 3'Ü HEDEFLİYOR

SİVAS'ta tekvandocu üçüz kardeşler Sena, Feyza ve Beyzanur Köksal, Eylül ayında yapılacak Türkiye Gençler Şampiyonası'nda ilk 3'e girmeyi hedefliyor.

Sivas'ta 6 yıl önce tekvando yapmaya başlayan 15 yaşındaki tek yumurta üçüzleri Sena, Feyza ve Beyzanur Köksal, kentteki özel bir spor salonunda Türkiye şampiyonasına hazırlanıyor. Sivas Fen Lisesi 1'inci sınıfında eğitim gören kız kardeşler, şampiyonada ilk 3'e girmeyi hedefliyor. Antrenör Özkan Şakar nezaretinde haftanın üç günü 2 saat antrenman yapan üçüzler, 3 madalyayı da Sivas'a getirmek istiyor. 52 kiloda mindere çıkan Sena ve Beyzanur ile 49 kiloda mindere çıkan Feyza'nın il birincilikleri ve bölge dereceleri bulunuyor.

6 yıl önce kardeşleriyle beraber tekvando yapmaya başladığını belirten Sena Köksal, "Kardeşlerimle birlikte spor yapmamız daha iyi oluyor. Birbirimizi motive ediyoruz. Ailemizden de bu konuda destek görüyoruz" dedi. Feyza Köksal ise kardeşleriyle birlikte spor yapmasının çevrelerinde şaşkınlık yarattığını ancak genelde iyi tekpiler aldıklarını söyledi. Beyzanur Köksal da, "Hem üçüz olduğumuzu duyup, hem de tekvando yaptığımızı duyanlar önce şaşırıp sonra tebrik ediyorlar. Birbirimizin eksiklerini görüp, birbirimizi tamamlayabiliyoruz. Antrenman esnasında birbirimizi daha çok motive ediyoruz" dedi.

Antrenör Özkan Şakar ise, üçüzlerle çalışmanın çok güzel olduğunu bazen isimlerini karıştırdığını ancak antrenmanlarının çok neşeli geçtiğini söyledi. Üçüzlerin çok disiplinli ve ahlaklı sporcular olduğunu belirten Şakar, "İstediğimiz her tekniği yapıyorlar. Tabi bazı imkanlardan dolayı maçlara gidemiyorlar. Eylül ayında yapılacak Türkiye şampiyonasında inşallah bunun önünü açacağız. İnşallah ilk 3'e girerlerse bizim için çok iyi olur diye düşünüyorum. Çünkü tekvando branşında çok fazla madalya gelmiyor Sivas'a. İnşallah bundan sonra üçüzler getirecek. Çünkü bu şampiyonaya çok iyi çalışıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Sporcu üçüzlerin görüntüsü

-Antrenman görüntüleri

-Konuşmaları

-Antrenörlerinin açıklaması

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

=====================================================

6)DÜZCE'DE HOLLANDA PROTESTOSU

DÜZCE'de Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'da Türk konsolosluğuna alınmamasını basın açıklamasıyla protesto etti.

Müdürlük binası önünde toplanan kurum çalışanları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik Hollanda'nın tutumuna tepki gösterdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Hollanda devletinin gayri insani, gayri ahlaki, anti demokratik uygulamasını kınamak için toplandıklarını söyleyerek şunları söyledi:

"Yüzyıllardır kendilerini üstün beyaz ırk olarak gören ve mazlum dünyaya demokratik ve insan hakları maskesi takarak faşit yüzlerini gizleyen Avrupa'nın artık maskesi düşmüştür. Artık dünya şunu iyi biliyor. Avrupa ve Batı dünyası 'insan hakları' kavramında sadece kendi uluslarını kastediyorlar. Ne Türkiye, ne Afrika, ne Ortadoğu, ne de Asya onların umurunda bile değildir. Bütün dünyayı sömürerek elde ettikleri zenginlikleri sona ermeye başlayan Batı, ne yapacağını şaşırmış bir durumda kadın bir bakanın konuşmasını engelleyecek kadar küçülmüştür. Değerli Bakanım; Milletimizle aramıza giren atlı ve itli polisler ne yaparsa yapsın yürekten yüreğe giden milli, manevi ve insani duyguların yollarını asla kesemeyeceklerdir. Siz müsterih olunuz. Siz orada mücadele ederken koskoca bir milletin yüreği sizinle birlikte atmaktaydı. O gece Hollanda için, Avrupa demokrasisi için bir utanç gecesiydi. Hollanda'da meydana gelen bu elim olayda Avrupa ülkeleri sessiz kalarak şiddete ortak olmuşlardır. Ey Avrupa, bir kadına, bir bakana şiddet uygularken uluslararası hukuku bile ayaklar altına altınız. Sizin faşizan bir nazi mantığı ile her türlü şiddeti yapacağınızı bütün dünya görmüştür."

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Müdürlük personeli

-Dövizler

-Açıklama

Haber-Kamera: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE,

================================================

7)SİVAS'TA İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ KUTLANDI

SİVAS'ta İstiklal Marşı'nın kabulünün 96'ncı yıl dönümü düzenlenen programla kutlandı. Kongre Anadolu Lisesi tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Ülkelerin marşlarını yazan büyük şairleri mütefekkirleri vardır. Bizim tarihimize damgasını vuran ise hiç şüphesiz Mehmet Akif Ersoy'dur. Fikirleriyle edebiyat ve kültür dünyamızı zenginleştiren manevi dünyası ile Türk milletine hatta tüm insanlığa örnek olan milli şairimizin hayatını, düşüncelerini ve edebiyatımızdaki yerini canlı tutmak, özellikle genç nesillere tanıtmak bizim yegane görevlerimiz arasındadır. Mehmet Akif Ersoy kaleminde şiirlerini yazarken, gönlüyle, kalbiyle ve mücadelesiyle destan yazan bir şairdir. O sadece milli bir şair değil, bir mütefekkir bir gönül insanıdır. Mehmet Akif Ersoy son devrin, vatan sevdalılarından olup, şiirleriyle yazılarıyla, konuşmalarıyla, milli mücadelenin manevi ateşleyicilerinden bir hatip, sancılı bir dönemin edebiyatında parlayan bir yıldızdır" dedi. Programda Kongre Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından 'İstiklal Marşı'nın Yazım Günleri' adlı tiyatro oyunu sergilendi. Programda ayrıca İstiklal Marşı'nı güzel okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Programdan görüntüler

-Milli Eğitim Müdürünün konuşmaları

-Öğrencilerin tiyatro gösterisi

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS,

=================================================

8)HAKKARİ'DEN HOLLANDA'YA TEPKİ

HAKKARİ'de aralarında 25 sivil toplum kuruluşunun da yer aldığı Hak ve Dayanışma (HAK-DA) platformu, Hollanda'da konsolosluk binasında Türk vatandaşları ile bir araya gelmek isteyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Almanya'da toplantı yapmasına izin verilmeyen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na yapılanları basın açıklaması yaparak kınadı.

Durankaya Beldesi Belediye eski Başkanı Resul Kaya'nın oğlu Dr. İlyas Kaya ile evli olduğu için Hakkarililerin gelini olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya ile Almanya'da Türk vatandaşları ile bir araya gelmesine izin verilmeyen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu için HAK-DA Platformu basın açıklaması yaptı. Eski valilik binası önünde düzenlenen basın açıklamasına, Yüksekova'daki 18 STK, AK Parti Hakkari İl Teşkilatı ve Durankaya Beldesinden bazı kişiler de destek verdi. Ellerine Hollanda'yı kınayan döviz ve bayraklar alan vatandaşlar rabia işareti yaparken, kalabalık adına basın açıklamasının metni HAK-DA Platformu sözcüsü ve Memur-Sen Hakkari İl Temsilcisi Nihat Gür okudu. Gür,Hollanda ve Almanya'da iki bakana yapılanları şiddetle kınadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Bizler ülkemize karşı oluşturulan şer ittifakının niçin bu kadar alçaldığını biliyor ve bunlara karşı inanç ile durduğumuzu haykırıyoruz. Bu bilincin sorumluluğunda haçlı ittifakına karşı, ümmetin tüm kavimleri birlik olmalıdır. Bu birlik, Avrupa ve dünyanın her yerindeki Müslümanlar içinde sorumluluk olarak görülmelidir. İslam coğrafyasındaki haçlı zihniyetinin eli kesilmedikçe yaşadığımız sömürü ve fitne son bulmayacaktır. Almanya ile başlayan, Hollanda ile zirve yapan karanlık zihniyetin aslında kendi değerler putunu yemekte olduğuna şahitlik etmekteyiz. 'Demokrasi' diyen, 'kadın hakları' diyen batı uygarlığının maskesi düşmüş, bizim bildiğimiz ama kabul etmedikleri gerçek yüzleri ifşa olmuştur. Hollanda'nın ihanetlerini biz tarihin farklı zaman dilimlerinden de biliriz. Bosnalı kardeşlerimizi korumakla görevli iken, sonrasında silahlarını toplayıp Sırp zalimlerine katliam yaptırdıklarını unutmadık, unutmayacağız. Faşist Hollanda'nın, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik yapmış olduğu ırkçılığı, seviyesizliği kınıyoruz. Hakkari halkı olarak, aynı zamanda gelinimiz olan Sayın Fatma Betül Sayan Kaya'ya karşı yapılan bu çirkin ve edepsiz tavrı lanetliyoruz. Sayın Bakan, öncelikle bir kadın olarak Hollanda polisince büyük bir haksızlığa ve terbiyesizliğe maruz bırakılmıştır. 'Nazi Artığı Hollanda', tüm diplomatik nezaketleri aşan bir hakarette bulunmuş, uluslararası diplomasi ahlakına ve kadın haklarına ne kadar değer verdiğini batı uygarlığı adına göstermiştir."

Basın açıklaması ardından HAK-DA üyeliri ve STK temsilcileri sessizce dağılırken, basın açıklamasının yapıldığı alana girenler polis tarafından üst aramasından geçirildi.

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Eski Valilik önünde toplanan kalabalık

-Ellerindeki pankartlar ve bayraklar

-Rabia işareti yapan kalabalık

-Basın metnini okuyan Memur-Sen Hakkari Temsilcisi Nihat Gür

-Basın açıklamasının ardından kalabalığın dağılması

-Polisin güvenlik önlemi

BOYUT: 178 MB

SÜRE: 5 DK 36 SN

Behçet DALMAZ/HAKKARİ,

==================================================

9)OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI MİNİK MUSTAFA ÖLDÜ

GAZİANTEP'te, yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı 6 yaşındaki Mustafa Direkçi, öldü.

Kaza, bugün öğle saatlerinde Sani Konukoğlu Bulvarı üzerinde meydana geldi. Mustafa ve Nergis Direkçi çiftinin çocukları Mustafa'ya yolun karşısına geçerken, sürücü ve plakası alınamayan otomobil çarptı. Çapmanın etkisiyle yola savrulan Mustafa'yı görenler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin kontrolünde minik Mustafa'nın yaşamını yitirdiğini belirlerken, trafik polisleri araç geçişlerini kontrollü sağlamaya çalıştı.

Minik Mustafa'nın ölüm haberini alan annesi Nergis Direkçi, geldiği olay yerinde sinir krizi geçirdi. Mustafa'nın cesedi olay yerindeki incelemelerin ardından otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Mustafa'nın ölümüne neden olarak kaçan otomobilin plakasının belirlenerek sürücüsünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------------

Kaza yeri

Mustafa Direkçi'nin cesedi

Nergis Direkçi'nin ağlaması

Trafik yoğunluğu

Sağlık ekipleri

Polis araçları

Genel ve detay görüntüler

( Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 53 MB

==========================================================

10) ALKÜ'DE 'KARİYER GÜNLERİ' BAŞLADI

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından düzenlenen İstihdam ve Kariyer Günleri etkinliği başladı.

ALKÜ tarafından 2'nci İstihdam ve Kariyer Günleri düzenlendi. Alanya İşletme Fakültesi'ndeki fuara Kaymakam Mustafa Harputlu, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin, çeşitli kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Yaklaşık 50 şirketin katıldığı fuarda öğrenciler, şirketlerin açtığı stantlarda iş başvurusunda bulundu ve sektör hakkında bilgi aldı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, "Yeni bir üniversiteyiz ancak hedeflerimiz çok büyük. İnşallah burada çok güzel bir üniversite olacağını her zaman söylüyoruz. Bu hedefe yönelik çalışmalarımız da hızla devam ediyor. Belli şeyler zaman alıyor ama şunu bilin ki çok ciddi olarak çalışıyoruz. Bu etkinliğimizde asıl amaç sizlersiniz. Şu an 30 civarında otel fuara katılıyor. Bunların 15'i zincir oteller. Bunun dışında bankalar, sigortalar, mühendislik grupları, Alanya Sanayici ve İş adamları Derneği (ALSİAD), Alanya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ALSMO) gibi çok değişik sektörlerden temsilciler stant açıyor" dedi.

Özellikle ilçede hizmet veren otellerin öğrencilerle buluşmasının çok önemli olduğunu belirten Rektör Pınarbaşı, "Oteller sizler için yazın çalışma yeri olacak. Bu hem oteller hem de sizler için iyi oluyor. Oteller sizin gibi eğitimli kişileri yazın değerlendirmiş oluyor, sizler de iş imkanı bularak geçici de olsa 3-4 ay çalışıyorsunuz. Beğenirseniz belki gelecekte oralarda daha büyük pozisyonlarda çalışma imkanınız oluyor. Bunun dışında bu yıl geçen seneden farklı olarak 10 konferans hazırladık. Büyük kuruluşlar, otellerin ve sigorta şirketlerinin müdürleri sizler için sunum yapacak. Sizlerin ileriye yönelik olarak kariyer seçme yönünde kafanızdaki soruları aydınlatmaya çalışacaklar. Kariyer hedeflerini belirleme yönünde bu konferanslar sizlerde yeni ufuklar açacaktır. Bu sene bunu ilk defa yaptık. Bundan sonra daha da büyüterek değişik sektörlerden temsilciler getirerek sizleri farklı kariyer imkanlarıyla tanıştırmak istiyoruz" diye konuştu

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Üniversite binasından görüntü

-Fuar alanından genel görüntü

-Stantlardan ve öğrencilerden detay görüntü

-Fuar konuşmalarından görüntü

-Rektör Ahmet Pınarbaşı Röp

Haber- Kamera: Engin ANAK/ALANYA(Antalya),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement