Dha Yurt Bülteni - 11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 11

Dha Yurt Bülteni - 11

Mehmet Görmez: Diyanet teşkilatı olarak mahcubuzDİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle mahcup olduklarını belirterek, "Diyanet teşkilatı olarak mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum" diye konuştu.

23.11.2016 18:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mehmet Görmez: Diyanet teşkilatı olarak mahcubuz

DİYANET İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle mahcup olduklarını belirterek, "Diyanet teşkilatı olarak mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sakarya'da din görevlileriyle bir araya geldi. Serdivan İlçesi'ndeki bir restoranda düzenlenen programa Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, müftülük çalışanları ve din görevlileri katıldı. Mehmet Görmez yaptığı konuşmada Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını anlattı. Görünen tabloya karşı en mahcup olan kişinin kendisi olduğunu belirten Görmez, "Bu tabloya karşı biz mahcubuz. Diyanet teşkilatı olarak 100 bini aşkın bir kadro olarak biz mahcubuz. Vallahi en mahcubunuz benim. Allah'a yemin olsun ki en mahcubunuz benim, çünkü hakkıyla görevimi ifa etmiyorum" diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Medine'de Moritanyalı bir anne-oğlun Türkiye için gözyaşı döktüğünü anlatan Başkan Görmez, "Medine'de bir iş adamı benden, 15 Temmuz gecesinde '90 yaşında annemle beraber evde televizyonun karşısına kilitlendik, ikimiz de elimizi açtık, gözlerimizden saatlerce yaşlar akıyordu ve dua ediyorduk. Bedir için yapılan duaları yapıyorduk. Elimizden bu kardeşlerimiz de giderse biz kime umut bağlayacağız? diye dua ediyorduk' dedi. Bu aile Moritanyalı. 'Gece saat 03.00 olunca anladık ki darbe başarısız oldu' dediler. 90 yaşındaki annem bana 'evde bir meblağ paran var mı?' dedi. Dedim ki 'Anne, biz bankaya para yatırmasını bilmeyiz, meblağlar var' dedim. 'Hepsini buraya getir, valize koy' dedi. Valize koydum, ne yapacağımı bilmiyordum. Anneye itaat gereği yaptım. Dedi ki, 'Şimdi gideceksin, Mescid-i Nebevi'nin çevresinde bulduğun bütün fakirlere avuç avuç dağıtacaksın' dedi. O gece sabaha kadar dünyanın her yanından telefonla bana bağlanarak benimle görüşen her Müslüman'ın sözü bu oldu" diye konuştu.

Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri olarak 15 Temmuz'da karşılaşılan tabloyu görerek hizmet etmeleri gerektiğine vurgu yaparak, "Bir taraftan ümmetin çocuklarını Kürt, Türk diye ayırarak ırkçılık illetiyle ve bunu da bir ayrılıkçı harekete dönüştürerek kendi kardeşlerini katletmeye çalışan bir cinayet şebekesi. Bir taraftan da geçmişimizde yaşadığımız ve bizahatihi içimizden, yanı başımızda rahmana secde eden iman, İslam, Kuran, hoşgörü, muhabbet teraneleri ardında böyle bir zor zamanda kendi ülkesine, kendi ülkesinin kendi çocuklarına, kendi ülkesinin tanklarını yönelterek bu dünyanın ve insanlığın en zor zamanında karşı karşıya kaldığımız ihanet. Bütün bunları görerek hizmetimizi yapmalıyız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

-Salondan görüntüler

-Mehmet Görmez'in konuşması

Haber: Aziz GÜVENER/ Sakarya - Adapazarı,

================================================

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Antalya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Antalya'da kadına yönelik şiddetin simgesi al yazma takan kadınlar karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir dizi etkinlik için Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı'nda Kılıçdaroğlu'nu, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök, İl Başkanı Mustafa Erdem, partili belediye başkanları ve partililerin yanı sıra boyunlarına kırmızı al yazma takan kadınlar karşıladı. VIP kapısından çıkış yapan Kılıçdaroğlu için polis ilk kez bariyerli önlem aldı. Karşılamaya gelen gençler, 'Safları sıklaştırın çocuklar' pankartını taşırken, kadınlar da 'AKP'yi ve 14 yıllık enkazı süpüreceğiz' yazılı pankart açtı.

Havalimanından konvoy eşliğinde Kundu Turizm Bölgesi'ndeki ASKA Otel'e geçen Kemal Kılıçdaroğlu, burada sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirecek. Kılıçdaroğlu, yarın da gün boyunca Antalya'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------------

Pankartların görüntüsü

VIP çıkışının polis tarafından bariyerle kapatılması

Kemal Kılıçdaroğlu'nun VIP çıkışı

Partili kadınların slogan atmaları

Kemal Kılıçdaroğlu otele girişi

HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=========================================

İnşaat işçileri eyleme başladı - (2)

DÖRT SAAT SONRA SON ERDİ

Aydın'da Vakıflar Genel Müdürlüğü binasının yapımını üstlenen firmada çalışıp, 2 aydır maaşlarının bir kısmını alabildiklerini öne sürerek 5 katlı inşaatın tepesine çıkan 6 işçi, saat 16.00'da eylemine son verdi. Vali Ömer Faruk Koçak ile görüşmeyi sürdüren işçiler, ikna olarak 4 saat süren eylemi noktaladı.

Cem ULUCAN/ AYDIN,

=================================================

Polise silah sıkan zanlılar ayaklarından vurularak yakalandı

BURSA'da polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayıp kaçan otomobilde bulunan 3 kişi polise ateş açtı. Çıkan çatışmada zanlılardan biri bacağından vurularak diğer iki kişi ise yaşanan kovalamacadan sonra yakalandı. Otomobilde yapılan aramada yüklü miktarda bonzai ve esrar ele geçirildi.

Olay, merkez Yıldırım ilçesi Vakıf Kavşağında meydana geldi. İsabey Mahallesi'nde Uğur Aras'ın kullandığı 16 BU 122 plakalı otomobilin durumundan şüphelenen polis ekipleri,"dur" ihbarında bulundu. Buna rağmen kaçan otomobil ekipler tarafından takip edildi. Araç, Vakıfköy Kavşağı'ndaki sinyalizasyon lambalarında sıkıştırılarak durduruldu. Otomobilden inen sürücü Uğuı Aras, Ersin Santır ve kimliği belirlenemeyen bir kişi polis ekiplerine ateş açtı. Ekiplerinde karşılık vermesiyle Ersin Santır sağ bacağından yaralandı. Santır, ambulans ile devlet hastanesine kaldırılırken kaçan Uğur Aras ile ismi öğrenilemeyen bir kişi polis tarafından yaşanan kovalamacadan sonra yakalandı. Otomobilde yapılan aramada yüklü miktarda bonzai ve esrar ele geçirildi. Zanlıların yapılar kimlik araştırmasında, "hırsızlık", "uyuştucu ticareti yapmak" ve "Terör örgütü üyesi olmak" suçlarından kaydı bulundu. Çevredeki güvenlik kamerası tarafından çatışma anının görüntülendiği olayla ilgili soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü:

-

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,-

=================================================

Güç koşullarda yaşayan Suriyeli çocuklar soğukta hastalanıyor

İZMİR Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyesi Heval Çamlıbel Bayman, İzmir ve ilçelerindeki çadırlarda yaşayan çok sayıda Suriyeli çocuğun, kış şartları ve yetersiz beslenme nedeniyle bronşit, ishal ve zatürree hastalığına yakalandığını ve kimlikleri olmayanların da hastanelere kabul edilmediğini söyledi.

Suriyeli çocukların hepsinin savaş mağduru olduklarını, büyük travma yaşadıklarını vurgulayan tiyatro eğitmeni Heval Çamlıbel Bayman, İzmir'in özellikle Torbalı, Bayındır, Foça, Menemen, Kınık ilçelerinde; kent merkezinde ise Basmane, Otogar çevresi ve Limontepe gibi semtlerde, çadırlarda, derme çatma naylon barınaklarda, kömürlüklerde zor şartlarda yaşamaya çalışan sığınmacıların, gıda yardımı ve battaniyeye ihtiyacları olduğunu söyledi.

'İzmir Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyesi Bayman, "Gittiğimiz yerlerde çok sayıda sığınmacı var. ya çadırlardalar ya kömürlüklerde ya da tek göz odalardalar. Çok çocuk var. Hepsinin burnu akıyor. Hava geceleri soğuk, kış geliyor" dedi.

Hastanelerde tercüman bile olmadığını, acil servis girişlerinde sığınmacıların büyük zorluklar çektiğini, kimliği olmayan çocuğun hastaneye kabul edilmediğini, kimlik çıkartmanın zor olduğunu ve uzun zaman aldığını belirten Bayman, "Ön kayıt belgesi olan çocuklar var ama bu da kimi hastanelere kabulde yeterli görülmüyor. Torbalı'da 3 aylık bir bebek zatürree nedeniyle hayatını kaybetti. Aile, Torbalı Devlet Hastanesi acil servisine başvurduklarını, ancak bebeklerinin kimliği olmadığı için tedavisinin yapılmadığını dile getirdi. Bebeklerin, çocukların ve hamile kadınların koşulsuz olarak hastanelere kabulünü, ücretsiz ilaç erişimini ve yeterli sayıda tercüman olması gerektiğini düşünüyoruz. Yoksa soğuk ve yetersiz beslenme nedeniyle çok sayıda çocuk hayatını kaybedecek" diye konuştu.

Çocukların ayaklarında ayakabılarının olmadığını, yaşadıkları yerlerin pislik ve mikrop içerisinde bulunduğunu belirten Bayman, "Savaştan kaçabilmiş çocukları açlığa, hastalığa, yoksulluğa teslim etmeyelim. Çocuklara kıymayalım. Battaniye, yakacak ve ilaç ihtiyaçları var. Ne yapıyorsak birlikte yapıyoruz. Mülteci çocuklarına gönüllü yardım ediyoruz. Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan da destek bekliyoruz. Biz elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz" dedi.

Görüntü dökümü:

--------------------------

İzmir Mülteci Çocuklara Destek Girişimi üyesi Osman Bayman

Suriyeliler'den görüntü

Haber-Kamera: Yasin TİNBEK/ İZMİR,

==================================================

TEOG'a girecek çocuklarına afişle başarılar diledi

Kahramanmaraş'ta görev yapan sınıf öğretmeni Ahmet Cem Gebel, Osmaniye'nin Kadirli İlçesi'nde yaşayan çocuklarına TEOG öncesi moral vermek amacıyla kentteki billboardlara üzerinde fotoğraflarının olduğu afişler astırdı.

Merkez Onikişubat İlçesi'ne bağlı Bulutoğlu Mahallesi'ndeki Şehit İrfan Karabıçak İlkokulu'nda görev yapan Ahmet Cem Gebel, TEOG sınavına girecek kızı Fatma Ebrar ile oğlu Muhammed Esat'a eğitiminde başarılar dilemek için özel afiş hazırlattı. Üzerinde çocuklarının fotoğrafı bulunan ve "Aslanım Esat Gebel'e eğitiminde, prensesim Ebrar Gebel'e TEOG sınavında başarılar dilerim" yazdıran öğretmen Gebel, afişleri kentteki billboardlara astırdı.

Sabah kalktıklarında afişleri gören çocukları sevinçten kendisini arayarak teşekkür etiğini belirten Ahmet Cem Gebel, çocuklarına moral vermek için böyle bir şey yaptığını söyledi. Afişleri kentteki 10 billboarda astırdığını ve bir hafta asılı kalacağını ifade eden baba Gebel şunları söyledi:

"Evlilik teklifi gördük, farklı teklifler gördük. Eğitimin kalitesi yükselsin, çocuklara insanların bakış açısı değişsin diye çocuklarımla olan fotoğrafımızı billboardlara taşıdık. Afişlerle oğlumun eğitimine, kızıma da gireceği TEOG sınavında başarılar diledik. Çok da güzel tepkiler aldık. Çocuklar için de performans artırıcı bir durum oldu. Öğretmenleri, arkadaşları tebrik etmişler. Sevindirici bir şey bizim için. Sürpriz olsun diye ben söylemedim afişleri görünce de sevinçten dört köşe oldular ve beni aradılar. Sonuç olarak mutlu olduk."

Görüntü Dökümü

------------------------

Ahmet Cem Gebel'in konuşması

Billboarddaki afiş

Billboardlardan detay

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ-Efendi ERKAYIRAN/ KAHRAMANMARAŞ,

=======================================================

Kamyonun camı kırılarak kurtarıldı

İZMİT(Kocaeli), - İZMİT'te, yol yapım çalışması sırasında kasasındaki taşı boşaltan kamyon devrildi. Yaralı sürücü kamyonun camının kırılması sonucu araçtan çıkarıldı.

Kaza, D-100 Karayolu Yahya Kaptan Mahallesi mevkiinde yol genişletme çalışmalarının yapıldığı alanda meydana geldi. Erkan Ergel idaresindeki 34 ZK 2400 plakalı kamyon kasasındaki yüklü bulunan taşları boşalttığı sırada devrildi. Yan yatan kamyonu görenler 112 Acil'e ve itfaiyeye haber verdi. Kısa süre içerisinde olay yerine gelen itfaiye ekipleri kamyonun ön camını kırarak yaralanan Erkan Ergel'i araçtan çıkardı. 112 Acil ekibinin ilk müdahalesinin ardından Seka Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Erkan Ergel tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Devrilen araçtan görüntü

-Aracın camının kırılması

-Sürücünün çıkarılması

-Ambulansla götürülmesi

HABER-KAMERA: Ergün AYAZ-Faruk KIYAK

======================================

Karabük'te çocukların yaktığı ateş kerpiç evi yaktı

KARABÜK'ün Safranbolu İlçesi Bostanbükü Köyü'nde bahçede 2 çocuğun yaktığı ateşten çıkan yangında bir bölümü kerpiçten yapılan tek katlı ev kullanılmaz hale geldi.

Yangın, akşam saatlerinde köyde 65 yaşındaki Hanife Coşkun'un küçük torunu Nisa Nur Çorbacı ile yaşadığı, alt kısmı ardiye olan kerpiç evde çıktı. Coşkun ve torununun evde olmadığı sırada iddiaya göre evin bahçesinde oyun oynayan 2 çocuğun tahtaları tutuşturması sonucu yangın çıktı. Eve sıçrayarak büyüyen alevleri görenler itfaiyeye haber verdi. Gelen itfaiye ekibi yangına müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren çalışmayla yangın söndürüldü. Ancak evin büyük kısmı yanarak kullanılmaz hale geldi. Bir süre sonra gelerek evinin yandığını gören Hanife Coşkun, büyük üzüntü yaşadı. Coşkun ve torununu komşuları teselli etti. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------------------

-Yangını söndürme çalışmaları

-Yanan evin bir bölümü yıkılırken

-Hanife Coşkun ve torunu komşuları tarafından bir eve götürülürken

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement