Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni - 19

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Freni boşalmış araba gibi (2)'ISPARTA, DEMOKRASİ YANINDA YER ALDI'Başbakan Binali Yıldırım, Burdur'dan sonra Isparta'ya geçti, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

24.03.2017 20:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım'dan Kılıçdaroğlu'na: Freni boşalmış araba gibi (2)

'ISPARTA, DEMOKRASİ YANINDA YER ALDI'

Başbakan Binali Yıldırım, Burdur'dan sonra Isparta'ya geçti, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Isparta'nın çok partili siyasi hayata geçildiği günden itibaren hep demokrasinin yanında yer aldığını belirten Yıldırım, "Sizin hemşehriniz Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel'in, merhum Menderes'in, merhum Özal'ın yanında hep dimdik durdunuz. Siz en başından itibaren AK Parti'nin yanında, AK Parti'nin adam gibi adam genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında sarsılmadan durdunuz" dedi.

Isparta için bugüne kadar çok iş, eser ürettiklerini belirten Başbakan Yıldırım, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yıllardır hayali olan şehir hastanesinin açılışını da yapacaklarını, daha önce Mersin ve Yozgat şehir hastanelerini açtıklarını bildirdi.

Başbakan Yıldırım, şehir hastaneleri konusunda, "Bugünlerde milletin iradesine tabi olmayan bazı kesimler, kurtuluşu yalanda dolanda iftirada arıyorlar. İşte şimdi de diyorlar ki; 'Efendim bu kadar lüks, bu kadar muazzam, bu kadar büyük hastane parasız olur mu? Bundan para alacaklar, muayene parayla olacak.' Külliyen yalan, iftira. Sizler her şeyin en iyisine layıksınız. 5 kuruş para olmayacak" diye konuştu.

'CHP ZİHNİYETİ MENDERES'İ İDAM ETTİ'

Eski başbakanlardan Adnan Menderes ve arkadaşlarının 1950- 1960 arasında büyük hizmetler yaptıklarını anlatan Başbakan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Memlekete büyük eserler bıraktılar ama biliyorsunuz 'hiçbir eser, hiçbir hizmet cezasız kalmaz' derler. İşte bu CHP zihniyeti, bu darbeci zihniyet, Menderes'i, bakanlarını idam etti. O dönemde hepimiz biliyoruz yollar yapıldı, köprüler yapıldı, barajlar, okullar, hastaneler yapıldı, Türkiye'nin ekonomisi büyüdü, refahı arttı. Menderes, 10 yılda Türkiye'yi bir baştan bir başa imar etti ama bütün bu hizmetlerin karşılığı idam oldu. İki bakanı, kendisini idam ettiler. Neden yaptılar? Çünkü bunlar, bu vesayetçiler, bu hayırcılar milletin sevdiğini sevmezler. Milletin seçtiğine saygı göstermezler. 27 Mayıs darbesi bunun için oldu."

'27 MAYIS'IN HESABINI SORDUNUZ'

Darbelerin hükümetlere değil millete yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

"27 Mayıs darbesini de millete yaptılar, size yaptılar. Yetmedi, 12 Eylül darbesini de size yaptılar. 28 Şubat'ta genç kızlarımıza neler yaptıklarını gördük. En son 15 Temmuz alçak darbe girişimini de yine millete yapmak istediler ama bu sefer millet 'dur' dedi. Darbecilere geçit vermediniz. Cumhurbaşkanını onlara vermediniz, başbakanınıza sahip çıktınız, hükümetine sahip çıktınız, bayrağı indirmediniz, ezanları dindirmediniz. Allah sizden razı olsun. Benim milletimin o gece, 15 Temmuz'da gözünün önüne Menderes geldi, Erbakan geldi, Zorlu geldi, Polatkan geldi. Aynı akıbet olmasın diye gençler, yaşlılar, kadınlar, toplara, tüfeklere göğsünü siper etti. Siz sadece darbeyi önlemediniz. Siz, merhum Menderes'in ruhunu da muazzez ettiniz. Siz sokaklara çıkarak, darbeyi durdurarak esasında 27 Mayıs'ın hesabını sordunuz."

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

===============================================

Veysi Kaynak, AFAD Bölge Toplantısı'na katıldı

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, Gaziantep Valiliği'nde düzenlenen AFAD Bölge Koordinasyon Toplantısı'na başkanlık yaptı.

Veysi Kaynak, akşam saatlerinde geldiği Gaziantep'te, valilikte düzenlenen AFAD Bölge Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Kaynak, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Kilis Valisi İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Mehmet Halis Bilden ile bu kentlerin AFAD müdürlerinin katıldığı toplantıya başkanlık etti. Basına kapalı gerçekleşen toplantıda Suriyeli sığınmacıların durumları ile önümüzdeki dönemde izlenecek yol haritasının görüşüldüğü belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------

Valilik binası

Veysi Kaynağın gelişi

Genel ve detay görüntüler

Haber: Eyyüp BURUN-Ahmet SOYDOĞAN/GAZİANTEP, -

==================================================

Bakan Çelik: Teröristlere kucak açacağınıza, muhtaçlara el uzatın (3)

VİRANŞEHİR'DE ÇİFTÇİLERLE BULUŞTU

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'nın Hilvan İlçesi'ndeki temaslarının ardından Viranşehir İlçesi'nde de STK temsilcileri ve çiftçilerle bir araya geldi. Toplantıda konuşan Bakan Çelik, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için 'evet' oyu isteyerek, şunları söyledi:

"Avrupa bizi bölüp parçalayıp Suriye gibi, Sırbistan gibi yapmak istiyor. Biz bu planı bozmak için 'Evet ' demeliyiz. Biz yatırımlar, yollar yaparken terör örgütleri yollara, milletin bodrumlarına, kanalizasyonlarına, masum insanların yaşadığı yerlere bombalar koydu. Biz hizmet getirirken, onlar belediye paralarını terör örgütlerine aktarmakla uğraştılar. Harap edilen o ilçelere, devlet 15 katrilyon hizmet yapıyor. Yazık, günah değil mi? Bu Viranşehir'deki insanlarımızın iş, AŞ bulmak için yatırımlar, sanayi, hizmet gelmesi gerekirken, siz bu şehirleri ne hakla bombaladınız? Kime faydası oldu, siz kimin piyonusunuz? Artık kim için hizmet ettiğiniz belli olmuştur. Dış güçler için çalışıyorsunuz, bu halk için değil. Hükümetimiz kararlıdır. Nerde bir terör mikrobu varsa yok edeceğiz. Siz de nerede bir şer odakları ve ona hizmet eden varsa güvenlik kuvvetlerimize bildirin."

Bakan Çelik, konuşmasının ardından Kışla Mahallesi'nde Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------------

Toplantıya katılanlar

Bakan Çelik'in konuşması

Seçim bürosu açılışı

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mustafa MERT-ŞANLIURFA-DHA)

==============================================

Bursa'da 46 kilogram esrar ele geçirildi

BURSA İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Ekipleri, özel eğitimli köpek Alfa'nın da kullanıldığı operasyonda 46 kilogram esrar ele geçirildi. Uyuşturucu maddeyle ilgili 9 şüpheli gözaltına alındı.

Merkez Yıldırım ilçesine bağlı Beyazıt mahallesi uzun süredir yapılan inceleme ve takip sonucu operasyon gerçekleştirildi. Önceden belirlenen adreslere baskın yapan ekipler, uyuşturucu satışı yaptıkları iddiasıyla Ş.T., R.A., H.G., V.K., İ.K., S.B., C.A., Y.T. ve H.K.'yı gözaltına aldı. Narkotik köpeği Alfa'nın da katıldığı operasyonda 46 kilogram esrar, 250 gram Bonzai, 150 adet Ectasy hap, 1 hassas terazi, 1 esrar öğütücü, 1 naylon paketleme cihazı, 1 pompalı tüfek, 1 otomatik av tüfeği, 5 tabanca, 6 kısa sarjör, 3 av tüfeği ele geçirildi. Emniyetteki sorgulamalarının ardından 9 şüpheli tutuklanma talebi adliyeye sevk edilirken, polis ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Operasyondan görüntüler, zanlıların emniyetten çıkışı

Haber: Mehmet İNAN/ BURSA, -

===================================================

Adliyeye sevk edilen uyuşturucu satıcısı: Tatile gidiyoruz (Görüntülü Haber)

BURSA'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 kadın, polisteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden biri, emniyet çıkışında gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, "Canımız sıkıldı. Gezmeye, tatile gidiyoruz" yanıtını verdi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde satanların yakalanmasına yönelik çalışmalarda, dün akşam saatlerinde uyuşturucu madde ticareti yaptığı belirtilen S.Ş. ile M.Ş. adlı kadınları gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde ve evlerinde 120 gram esrar, 5 gram sentetik kannabinoid maddesi, 3 ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 3 şarjör ve 2 fişek, parçalara ayrılmış 1 tabanca ve tabanca yapımında kullanılan materyaller ele geçirildi.

Şüpheliler, emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Adliyeye sevk sırasında gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız?" sorusuna, şüpheli kadınlardan biri, "Canımız sıkıldı. Gezmeye, tatile gidiyoruz" yanıtı verdi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber: Mehmet İNAN/BURSA, -

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni - 19 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement