Dha Yurt Bülteni-2 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-2

Dha Yurt Bülteni-2

1)VARTO'NUN DBP'Lİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDAVarto Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK'ya yönelit operasyon kapsamında Varto ilçesi DBP'Li eş Belediye Başkanları Sabite Ekinci ile Hüseyin Güneş gözaltına alındı.

04.11.2016 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)VARTO'NUN DBP'Lİ EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINDA

Varto Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör örgütü PKK'ya yönelit operasyon kapsamında Varto ilçesi DBP'Li eş Belediye Başkanları Sabite Ekinci ile Hüseyin Güneş gözaltına alındı.

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Müdürlüğü ekipleri, dün HDP ve DBP ilçe binalarında arama yaptı. Aramaların ardından gece Varto Eş Belediye Başkanları Sabite Ekinci ile Hüseyin Güneş ve Belediye Meclis üyesi Şerafettin Değertaş evlerinde gözaltına alındı. Güvenlik kuvvetleri, bugün belediyede giriş çıkışları kontrol altına aldı ve arama yaptı. Gözaltılar nedeniyle Varto'da geniş güvenlik önlemleri alındı. Muş İl Emniyet Müdürlüğüne götürülen belediye yöneticilerinin sorgusu sürüyor.

Görüntü Dökümü

------------------

Varto ilçe merkezi

Belediye Başkanlığı binasından görüntü

Gözaltına alınanların fotoları

Haber-Kamera: MUŞ), )DHA)

=======================================================

2)FIRAT KALKANI'INDA 101 HEDEF VURULDU, 17 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü IŞİD'in 101 hedefi karadan ve havadan ateş altına alındı, 17 terörist etkisiz hale getirildi. Harekatta Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) 4 askeri yaşamını yitirdi, 10'u ise yaralandı.

Suriye'de 73 günden bu yana sürdürülen harekatta; IŞİD'in 101 hedefi karadan ve havadan bombalanarak manevra kabiliyetlerinden yoksun bırakıldı. 17 IŞİD'li teröristin etkisiz hale getirildiği çatışmalarda ÖSO'nun 4 askeri yaşamını yitirdi, 10'u da yaralandı. Harekatın sonu durumuyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grubu tarafından ileri harekata devamla, Aktarin güneyinde yer alan, DEAŞ unsurlarınca, 01 Kasım 2016 tarihinde ele geçirilen Jabal Khirbat al Kanisah isimli meskun mahalde tekrar kontrol sağlanmıştır. Gün içerisinde yaşanan çatışmalarda 3 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, 4 muhalif şehit olmuş, 10 muhalif yaralanmış, destek sağlayan unsurlarımızda zayiat ve hasar meydana gelmemiştir. Muhalif unsurlarca, harekatın başlangıcından bu yana 170 meskun mahalde yaklaşık 1350 kilometrekarede kontrol sağlanmıştır. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 94 DEAŞ ateş destek vasıtaları ile atışlar yapılarak DEAŞ mensubu teröristlerce kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları etkisiz hale getirilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, hava harekatı icra edilmemiş, ani çıkacak hedeflere yönelik olarak, yerde bekler uçak görevlendirilmiştir. Koalisyon güçleri tarafından; Jabal Khirbat al Kanisah ve Shudud bölgelerinde tespit edilen DEAŞ mensuplarına yönelik 7 hava harekatı icra edilerek, 8 DEAŞ mensubu etkisiz hale getirilmiş, DEAŞ unsurlarına ait 2 savunma mevzi ve 2 havan imha edilmiştir."

KİLİS/DHA

=====================================================

3)VAN'DA 7 GÜN BOYUNCA GÖSTERİ VE ETKİNLİK YASAK

VAN Valiliği, 4 Kasım- 11 Kasım 2016 tarihleri arasında her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemlerini yasakladı. Van Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu kapsamında yapılacak olan her türlü yürüyüş, basın açıklaması, miting, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi ve benzeri türdeki tüm eylem ve etkinliklerin, bu etkinlikler öncesi ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri nedeniyle, 4- 11 kasım tarihleri arasında 7 gün süre ile yasaklandığı belirtildi.

VAN,

=========================================================

4)15 TEMMUZ GAZİSİ: O GECE ŞEHİT OLMAYA HAZIRDIK

Burdur'da düzenlenen 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu panelde konuşan 15 Temmuz gazisi Safiye Bayat, "O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" dedi.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Sergi ve Konferans Salonu'nda Burdur Gelişim Merkezi ile Kültür ve Sosyal Araştırmalar Topluluğu tarafından 'Bir Milletin Direnişi 15 Temmuz' konulu etkinlik çerçevesinde panel düzenlendi. Panel öncesi Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve darbe girişiminde gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin, '15 Temmuz Şehitleri Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı. Etkinliğin panel bölümünde Vali Şerif Yılmaz ve MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz'ın konuşmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara ve İstanbul'da yaralanarak gazi olan Safiye Bayat, Kazım Çakır, Emin Ertaş, Ahmet Arık ve Abdullah Sezgin yaşadıklarını MAKÜ öğrencileriyle paylaştı.

'VATAN SEVGİSİ İMANDAN GELİYOR'

15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü'nde tankların önüne çıkan Safiye Bayat, "15 Temmuz nedir? İkram gecesidir. Allah'ın bize tecelli ettiği çok güzel bir gecedir. Anlayana, o ruhu yaşayana çok güzel bir gecedir. İlahi adaletin tecellisini gördük o gece. İnandığımız değerlere, inançlara, ihanet ettiler. Önce çaldılar, sonra ihanet ettiler. Allah o gece tüm inananları korudu. Hz. Muhammed'in hadisi gibi vatan sevgisi imandan geliyor. Bizi sindiremediler. O gece Allah'a çok dua ettim. Askerlerin açtığı ateş sonucu ayağımdan yaralandım ve bir süre tedavi oldum. O gece şehit olmaya hazırdık ancak Allah bize bunu nasip etmedi" diye konuştu.

'TANKLARIN KIŞLADAN ÇIKMASI UYGUN DEĞİLDİ'

Genelkurmay önünde yaralanan Kazım Çakır, "İlk anlarda 'Türkiye Cumhuriyeti'nde anormal şeyler oluyor' diye düşündüm. Birkaç yere telefon açtım, sağlıklı bilgi alamadım. Tankların kışlalardan dışarı çıkması, şehir merkezlerinde olması hiç uygun değildi. Bizim de dışarda olmamız gerektiğini düşündüm ve dışarı çıktım" dedi.

'ELİMİZDE ÇAKI BİLE YOKTU'

Genelkurmay önünde yaralanan Ahmet Arık da şöyle dedi: "O gece elimizde çakı bile yoktu. Tek silahımız bayrağımızdı. Türk milletinin kutsal emaneti bayrağı alarak o gece meydanlara indik. Bu alçaklar, hainler memleketimizi ele geçirmek için planlar ve hesaplar yapmışlar ama bir şeyin hesabını yapmamışlar. Onlar, bu yüce milletin kahramanlarını unutmuşlar."

Görüntü dökümü

----------------------------

Fotoğraf sergisinin açılışı

Salondan detay

Sergiden detay

Rektör Korkmaz'ın konuşması

Vali Yılmaz'ın konuşması

Gazilerin konuşması

HABER- KAMERA: Mesut MADAN/BURDUR,

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103175

====================================================

5)ÇANAKKALE'DE 181 KAÇAK VE 2 ORGANİZATÖR YAKALANDI

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi açıklarındaki bir teknede Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek isteyen 181 kaçak göçmen yakalandı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonda 2 insan kaçakçısı şüphelisi de gözaltına alındı. Bozcaada açıklarında devriye görevi yapan Bozcaada Sahil Güvenlik ekipleri yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli adasına gitmeye çalışan 'Presıdent' isimli tekneyi Bozcaada açıklarında durdurdu. Sahil Güvenlik ekiplerince teknede yapılan aramada aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye, Pakistan ve Irak uyruklu 181 kaçak göçmen ve insan kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 kişi yakalandı. Kaçaklar Sahil Güvenlik Komutanlığı'na götürülürken, göçmenlerin yakalandığı 'President' isimli tekne de Ezine İlçesi'ndeki Yeniköy Limanı'ndan karaya çıkartıldı.

Görüntü dökümü:

-----------------------

Tekneden görüntü

Kaçaklardan görüntü

Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: İpek GÜNEY/ BOZCAADA (Çanakkale),

03.11.2016 - Haber Kodu : 161103181

==========================================

6)NİĞDE'DE TOMBALA BASKINI

NİĞDE'de, tombala oynatılan bir adrese düzenlenen baskında, tombala malzemeleri ile bingo makinesi ele geçirdi, 68 kişiye 219'ar lira ceza kesildi. Efendibey Mahallesi Giray Sokak'ta bir apartmanın zemin katında tombala oynatıldığını belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, müşteri kılığında kumarhaneye girerek keşif yaptı. Kumar oynatıldığı kesinleşen adrese baskın düzenleyen ekipler, tombala malzemeleri ile bingo makinesi ele geçirdi. Ekipler, tombala oynayan 68 kişiye de Kabahatler Kanunu'na göre kişi başı 219 lira ceza kesti.

Görüntü Dökümü:

-----------

Polislerin tombala oynatılan yerde inceleme yapması

Haber-Kamera: Ali KADI/ NİĞDE,

=============================================

7)EVİNİN KAPISI 5 METRELİK ÇUKARA AÇILIYOR

Sivas'ta yalnız yaşayan 82 yaşındaki Emine Kutluca'nın çevresindeki müstakil evler, sahiplerinin müteahhitle anlaşması sonucu yıkıldı. Müteahhitle anlaşmaya varamayan Kutluca'nın çevresindeki evlerin yıkılması nedeniyle kapısının önünde 5 metre yükseklikte çukur oluştu.

Kızılırmak Mahallesi'nde 2 katlı müstakil evde yaşayan Emine Kutluca'nın evinin bulunduğu sokaktaki evlerin sahipleriyle görüşen müteahhit firma hak sahipleriyle anlaşma sağladı. Yaşlı kadınla da görüşen müteahhit firma, evini kat karşılığı vermek isteyen kadınla anlaşamadı. Başka hissedarları da olan evin sahipleriyle anlaşma sağlayamayan müteahhit firma evin bulunduğu sokaktaki anlaştığı evleri yıktı. Sokakta bulunan diğer evler yıkılınca Kutluca'nın evine girmek için kullandığı kapının önünde yıkımın ardından yaklaşık 5 metre yükseklikte çukur oluştu. Akrabasının evinde kalan yaşlı kadın, evine girmek için komşusunun kapısını kullanıyor.

"BAŞKASININ KAPISINDAN GİRİP ÇIKIYORUM"

"Müteahhit bana evden çıkacaksın dedi. Bende ev istedim, 'Nereye çıkayım, benim kimsem yok. Bana ev bul, çıkarım' dedim. 40-50 yıllık evi dağıtıp başkasının kapısına nasıl gideyim. Bana ev vermedi, 'Sana buradan asla yer yok' dedi. Ben de o zaman 'Evimi vermem' dedim. Sonra ben kardeşimde kalıyordum. Geldim ki çukur açılmış. Bir haftadır başkasının kapısından girip çıkıyorum. Suyum kesildi, tuvaletlerim kapandı. Dalgınlıkla çukura düşersin diye yeğenim kendi evine götürdü." dedi. Evinin önündeki çukuru görünce çok üzüldüğünü belirten Kutluca, "Görünce ağlayıp sızladım. Çukura düşerim diye korktum. Kapıyı buradan kilitleyip anahtarı verdiler. Buradan girip çıkma dediler. Validen yardım istiyorum. Yardım edecek kimsem yok benim." dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Ev çevresinden görüntü

-Çukurdan görüntü

-Emine Kutluca ile röp

-Genel detaylar

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/ SİVAS,

====================================================

8)İZMİRLİLER'E AKDENİZ FOKU SÜRPRİZİ

İZMİR'in Menderes İlçesi'ndeki sahile çıkan ve plajda gezinen 2 metre uzunluğundaki sevimli Akdeniz foku, sürpriz yaptı. Şezlonglarda yatan bazı tatilcilerin özçekim yaptığı fok, insan canlısı yapısıyla ilgi topladı.

Menderes'in Özdere Mahallesi Çukuraltı Mevkii'ndeki Gözde tatil sitesi sakinleri, sabah sitenin sahiline kadar gelen Akdeniz fokunun sürpriziyle güne başladı. Yaklaşık 2 metre uzunluğundaki Akdeniz foku önce şezlonglarda yattı, ardından sahilde yüzdü. Tatilcilere yakın yerde yüzen ve kaçmayan fok, yaklaşık 2 saat kadar sahilde oynadı.

DSİ'den emekli bir çocuk annesi 50 yaşındaki Birsen Kılıç, "Sabah sitemizin kumsalında antrenman yapıp koşarken birden foku gördüm; çok büyüktü. Daha önce uzaklarda birkaç kez görmüştük, ancak ilk kez bu kadar yakına geldi. Uzun süre yanımızdan ayrılmadı, çok sevimliydi. Onunla konuştuk ve kaçmadı. Bizde bol bol fotoğraflarını çektik" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Cep telefonuyla çekilen foktan görüntü

Birsen kılıç ile röp.

Haber- Kamera: Yaşar ANTER/ MENDERES (İzmir),

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement