Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

1)ADANA' DA FIRINLARA GDO' LU KATKI MADDESİ DENETİMİAdana' da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 30 ekiple GDO 'lu soya çıkan ekmek katkı maddesi kullandığı iddia edilen fırınlardan örnek alıp denetim yaptıGÖRÜNTÜ...

20.03.2017 12:20

1)ADANA' DA FIRINLARA GDO' LU KATKI MADDESİ DENETİMİ

Adana' da Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü 30 ekiple GDO 'lu soya çıkan ekmek katkı maddesi kullandığı iddia edilen fırınlardan örnek alıp denetim yaptı

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

ADANA/DHA

=================================================

2)DERSTE ARKADAŞINI BOYNUNDAN BIÇAKLADI, SONRA DA KENDİ BOYNUNU KESTİ

RİZE'nin Pazar İlçesi'nde sınıfta cinnet geçirdiği öne sürülen lise 1'inci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki B.K., önce aynı yaştaki arkadaşı E.T.'yi boynundan bıçakladı, ardından da bıçakla kendi boynunu kesti. Olayda ağır yaralanan E.T. kurtarılamadı, B.K. ise tedavi altına alındı. Olay Pazar Fen Lisesi'nde bu sabah meydana geldi. İddiaya göre B.K., sınıfta bir anda cebinden çıkardığı bıçakla ön sırada oturan arkadaşı E.T.'yi boynundan bıçakladı, ardından bıçakla kendi boynunu kesti. Yaralı iki öğrenci, öğretmen ve arkadaşlarının yardımıyla Pazar Kaçkar Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. B.T. hastanede hayatını kaybetti, ağır yaralanan B.K. ise ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Olay sonrası okul bir gün süreyle tatil edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu arada, olayı gerçekleştiren ve psikolojik sorunlar yaşadığı öne sürülen B.K.'nın arkadaşlarına, 'Bugün okulda sınavlar iptal olacak. Kendimi öldüreceğim, giderken yanımda en yakın arkadaşımı da götüreceğim" dediği iddia edildi. Bir diğer iddiaya göre ise B.K.'nın kendisine lakap taktığı gerekçesiyle daha önce tartıştığı E.T.'yi bıçakladığı öne sürüldü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

Hastaneden görüntüler

Okuldan görüntüler

Haber: Muhammet KAÇAR- Kamera: Adem AKATİN RİZE-DHA

============================================

3)DERİK'TE, BAHARIN VE BEREKETİN MÜJDELEYİCİSİ GAP ŞELALESİ AKMAYA BAŞLADI

MARDİN'in Derik İlçesi'nde, bereketin müjdecisi olarak kabul edilen Gap Şelalesi, son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte, 2 yıl sonra yeniden akmaya başladı. Şelaleden akan suyun hayat verdiği zeytin bahçesi sahipleri arasında sevince neden olan şelaleden suyun akması, hatıra fotoğrafı çektirmek isteyen Derikliler'in de akınına uğradı.

Derik'te 20 bin dönümlük meyve ağaçlarının bulunduğu Gap Bahçeleri'nin 15 bin dönümlük bölümü ile zeytinlikleri sulayarak hayat veren Gap Şelalesi, son günlerdeki yağışlarla birlikte 2 yıldan sonra yeniden akmaya başlaması, Deriklileri sevindirdi. Yukarı, Orta ve Aşağı Gap olarak üç bölümden oluşan Gap Şelalesi'nin bereketin müjdecisi olduğunu belirten Mardin Zeytinciler Birliği Başkanı Erkan Doğan, şelalenin akmasıyla birlikte üreticilerin yüzünün de güldüğünü söyledi.

Şelalenin akmasının bereketi müjdelediğini savunan zeytin üreticisi Murat Çelik, "Şelalenin akması zeytin üreticilerinin yüzünü de güldürdü, şelalenin aktığı yani suyun bol olduğu yıl zeytinlerin hasat döneminde 2 bin ton ürün verirken, geçen sene susuzluk nedeniyle bu rakam 500 tona kadar düştüğünü gördük. İnşallah şelalenin akması ile bu miktar daha da artacaktır. Umut ediyoruz bu sene akan şelale sayesinde verimi artıracaktır. İlçe halkının geçim kaynağı ve dünyada en kaliteliği ispatlamış ürünümüzdür. Şelalenin akması bir bayram havasını ilçemizde oluşturdu. Zeytin ağaçlarımız susuzluk tehlikesiyle karşı karşıyadır" dedi.

Zeytin üreticilerinden Murat Çalık, şelalenin akmasıyla birlikte zeytinlere bereket getirdiğini belirterek, "Şelalenin akmasına sevindik mutluyuz. Her sene ilçede 2 bin ton geliyordu. Hasat kaldırıyorduk. Geçen sene yağmur yoktu, susuzdu, ancak 500 ton kadar kaldırabildik" diye konuştu.

Zeytin üreticilerinden Önder Doğan da, şelalenin akmasının kendisini çok mutlu ettiğini, geçen yıl yaşanan kuraklık nedeniyle 5 ton zeytinin heba olduğunu söyledi. Hatıra fotoğrafı çektirmek için şelaleye gelen ve aynı zamanda zeytin bahçesi sahiplerinden Zeynep Çelik ise, "Dünden beridir şelale akıyor. Bütün millet buraya gelmiş, bereketiyle suyu izlemeye gelmişler. Geçen sene zeytin yoktu. İnşallah bu sene daha fazla zeytin kaldırırız. Bu su inşallah devam eder. Mutluyuz inşallah turizm buralara gelir. Burası çok güzel bir yer turistlerin burayı görmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Derik İlçesi'nden 4 kilometre mesafede bulunan şelalenin akmaya başlamasıyla birlikte, şelale alanına akın eden vatandaşlar, burada piknik yapıp bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Baharın ve bekeretin müjdecisi olarak kabul edilen Ğap Şelalesi'nin akmaya başlaması; zeytin, incir, nar, kaysı ve ceviz üreticiliği yapan Derikliler arasında büyük bir sevince yol açtı. Ğap Şelalesi, her yıl yağışların fazla olduğu Mart sonu veya Nisan ayı başlarında başlarken, bu sene erken akması, Derik'te bu yıl kuraklığın olmayacağı olarak kabul edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

-Şelalenin ilk aktığı anda suyun kirliliğini görülmesi

-Şelalenin akmasıyla beraber Zeytinlik alanının görülmesi

-Şelalenin başına gelen kadın-erkek çocukların hatıra fotoğrafı çektirmesi

-Derik lilerin Akan Şelalenin başında olan Mekiye Ayebe'nin konuşması

-10 yaşındaki Rojhat Özyıldız adlı çocuğun Şelale ile ilgili duygularını anlatması

-Mardin Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Erkan Doğan Şelalenin başında konuşması

-Diyap Dağ'ın konuşması

Ailelerin Şelale başında Nurullah Demir'in konuşması

-Zeytin üreticisi Önder Doğan ve Murat Çalık'ın konuşmaları

-Bahçe sahibi Zeynep Çelik konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), -

=================================================

4)ERZİNCAN'DA MART KARI ŞAŞIRTTI

ERZİNCAN'a yağan kar hayatı olumsuz yönde etkilerken 77 köyün merkezlerle olan karayolu ulaşımı kesildi. Erzincan ve çevresinde sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağışlı hava hayatı olumsuz etkilemeye başladı. E rzincan'ın Erzurum, Sivas ve Gümüşhane ile bağlıntısı sağlayan karayollarında ulaşamda aksamalar oldu. Sürücülere zor anlar yaşatan kar yağışı il düzeyinde 77 Köy yolunun ulaşıma kapanmasına yol açtı. Erzincan İl Özel İdaresi bünyesinde ki 23 ekip karla mücadele çalışmasını sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------:

Kar yağışından genel detay

Vatandaşlar

Kar temizliği yapan vatandaş

Vatandaşla röp

(HABER- KAMERA: Coşkun MENEK/ ERZİNCAN,

===============================================

5)ARDAHAN'DA HOLLANDA'YA ÇOBAN KÖPEKLİ PROTESTO

ARDAHAN'da bir araya gelen bir grup, Kangal ve Çoban köpeği sahibi, Hollanda'yı protesto etti.Dün Kentpark'ta Kangal ve Çoban köpekleriyle toplanan gençler, Hollanda polisinin tavrını protesto etti. Belediye Başkanı Ak Partili Faruk Köksoy da parka gelip protestoculara destek verdi. Bir açıklama yapan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, şunları söyledi: "Ülkemize yönelik, Müslümanlara ve Cumhurbaşkanımıza yönelik Avrupa'da ki devletlerin, Hollanda'nın, İsveç'in, Almanya'nın, Belçika'nın, İsviçre'nin Türk insanına yönelik yaptıkları aşağılayıcı ve tiksindirici kanun dışı uygulamaları protesto için burada toplanan herkesi tebrik ediyorum. Burada gösterilmeye çalışılan ortada masumane, tamamen demokratik kurallar içerisinde insan hakkı olan eylemleri, ifade hürriyetini ortaya koymak için toplanan Müslüman Türklere karşı, Hollanda'daki insanımıza karşı itleriyle, atlarıyla ve coplarıyla işkence tarzı eylemlere bulunan devlet görevlilerini kınamak için ve dikkat çekmek için Ardahanlı gençlerimizin köpekleriyle toplanması, bu insanlık dışı, demokrasi dışı uygulamalara karşı dikkat çekmeleri taktire şayandır."

Görüntü Dökümü

---------------------

-Kent parkında toplanan vatandaşlardan ve köpeklerden görüntü

-Köpeklerin havlama görüntüsü

-Belediye Başkanı Faruk Köksoy ile röp

-Detay görüntülü

Haber-Kamera -Deniz BAŞLI - ARDAHAN

100 MB/3,8 DK

=================================================

6)PTT MEMURUNA PKK ÜYELİĞİNDEN GÖZALTI

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'ndeki PTT şubesinde gişe memuru 41 yaşındaki M.C.Ç., bölücü terör örgütü PKK üyesi olduğu iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri bu sabah, İçmeler Mahallesi'ndeki bir eve operasyon düzenledi. PTT Marmaris şubesinde çalışan gişe memuru, evli ve iki çocuk babası M.C.Ç., PKK terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alındı. 13 yıllık memur M.C.Ç.'nin, İçmeler Mahallesi'ndeki taklit tekstil ürünü sattığı belirlenen bir işyeriyle evinde yapılan aramalarda bulunan; 5 diz üstü bilgisayar, 3 tablet, çok sayıda flash bellek (harici bellek), 4 cep telefonu ve çeşitli dokümanlara incelenmek üzere el konuldu. Sosyal medya hesaplarıyla ilgili de inceleme başlatıldı. Marmaris Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen M.C.Ç., görüntü alan basın mensuplarına, "Teşekkür ederim elinize sağlık" dedi. Emniyette sorgusu süren M.C.Ç.'nin, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

Marmaris PTT önünden görüntü

Marmaris Devlet Hastanesi'ne sivil ekiplerle getirilen M.C.Ç. görüntü

Doktor raporu sonrası ekip otosuna bindirilen M.C.Ç.'nin basın mensuplarına teşekkür etmesi görüntü

(Toplam: 1 dakika 13 saniye-88.2 MB görüntü)

(KJ Haber- Kamera: Ali GÜNDOĞAN/ MARMARİS (Muğla),

================================================

7)ÇOCUKLARIN TÜYLERİNE YAPIŞTIRICI SÜRDÜĞÜ YAVRU KEDİYİ BANYODA YIKADI

VAN'ın Başkale İlçesi'nde, çocukların tüylerine yaptıştırıcı sürdüğü yavru kedi, hayvansever Ümit Hanihaneka tarafından kurtarılarak, yıkanıp süt içirildi.

Başkale ilçe merkezinde bir grup çocuğun yavru kedinin tüylerine yapıştırıcı sürüp eğlendiklerini gören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı çalışanı Ümit Hanihaneka, yavru kediyi onların elinden aldı. Hanihaneka, kediyi evine getirerek banyoda yıkadı. Kedinin tüylerini saç kurutma makinesiyla kurutan Hanihaneka, daha sonra da süt içirerek hayvanı doyurdu. Hanihaneka, sokakta yaşayan hayvanlara herkesin sahip çıkması gerektiğini, ailelerden de çocuklarına hayvan sevgisini öğretmelerini istediğini söyledi.

Engin ERTÜRK/BAŞKALE(Van),

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement