Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Dha Yurt Bülteni-6

SAMSUN'DA EĞİTİM UÇAĞI İNİŞTE KIRIM GEÇİRDİ (EK)1)KADIN PİLOT ADAYI VE 2 ARFF MEMURU HAFİF YARALISamsun'un Çarşamba Havalimanı'ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu...

24.03.2017 13:19

SAMSUN'DA EĞİTİM UÇAĞI İNİŞTE KIRIM GEÇİRDİ (EK)

1)KADIN PİLOT ADAYI VE 2 ARFF MEMURU HAFİF YARALI

Samsun'un Çarşamba Havalimanı'ndan eğitim için havalanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Araştırma ve Uygulama Merkezi'ne (Uzaytem) ait Cessna 172 tipi tek motorlu uçak, şiddetli rüzgar nedeniyle iniş yapamadı. Yalnız uçuş yapan pilot adayı Ecenaz Kalyoncu ikinci denemede inerken uçağın pervanesini piste sürttü, ardından uçak takla attı.Kazadan hafif yaralı kurtulan Kalyoncu, hastaneye götürüldü. Kırım sonrasında yangın ihtimaline karşı uçağa köpük sıkmak üzere giden itfaiye aracının takla atması sonucu da ARFF memuru Ömer Pat ve Mustafa Arıcı da yaralandı. Pat ve Arıcı da hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumunun iyi olduğu belirtildi, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü :

-------------------------

Havalimanı dışından detay

Devrilen itfaiye aracı

Haber-Kamera : Yaprak KOÇER-SAMSUN-DHA

==================================================

2)BULGARİSTAN, TÜRK GAZETECİLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNİ İZİN VERMİYOR

BULGARİSTAN'da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde bazı siyasi partiler, Türkiye'de yaşayan çifti vatandaşların Bulgaristan'a giderek oy kullanmalarını istemediklerini dile getirip, Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısındaki Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yakınlarında protesto eylemi yapacak olması nedeniyle, Bulgar yetkililer Türk gazetecilerin ülkeye girişine, 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi.Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimlere Türkler'in kurduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) ile Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar Partisi de (DOST) katılacak. Seçimler öncesi salı günü Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nın karşısında bazı Bulgar partiler, seçimlerde Türkiye'de yaşayan çifti vatandaşların ülkelerine gelip oy kullanmalarını istemediklerini belirterek, eylem yaptı. Ellerinde Bulgar bayrakları taşıyan gruplar yola zincir çekip, araç lastikleriyle kapatmıştı.

Aynı bölgede bugün daha büyük bir protesto eylemi yapılacak olması nedeniyle, bölgede Bulgar polisi tarafından sıkı güvenlik önlemleri alındı. Bu arada sabah saatlerinde Bulgaristan'a oy kullanmak için otobüslerle gelen çifte vatandaşlar Kapıkule Sınır Kapısı'ndan sorun yaşamadan karşı tarafa geçiş yaptı.

Bulgarların yapacağı protestoyu takip etmek üzere bu ülkeye gitmek üzere Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan çıkış yapan Türk gazetecilere, Kapitan Andreevo Sınır Kapısı'nda ülkeye girişlerine izin verilmedi. Bulgar yetkililer, eyelm yapılacağını belirterek, gazetecilerin girişlerine 'güvenlik' gerekçesiyle izin verilmediğini belirtti. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan gazeteciler izin verilmemesi üzerine iki ülke arasındaki tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------------------

Bulgaristan tarafı

Kapitan Andreevo Sınır Kapısı giriş

Bulgar polisinin güvenlik alması

Gazeteciler tampon bölgede

DHA muhabiri Ali Can Zeray anons

Türkiye tabelası

Kapıkule Sınır Kapısı

Detaylar

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE,-

=================================================

3)DİREKSİYON BAŞINDA SİGARA YAKMAK İSTERKEN OTOMOBİL TARLAYA UÇTU: 2 YARALI

KONYA'nın Ereğli İlçesi'nde iddiaya göre, sürücüsünün direksiyon başında sigara yakmak istemesi üzerine kontrolden çıkan otomobilin tarlaya uçması sonucu 2 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 10.40 sıralarında Konya- Adana karayolunun 5'inci kilometresinde meydana geldi. 56 yaşındaki Recep Kümek yönetimindeki 46 PK 784 plakalı otomobil, iddiaya göre sürücüsünün sigara yakmak isterken, direksiyon hakimiyetini yitirmesi üzerine kontrolden çıkıp, önce refüje çarptı ardından karşı şeridi geçip tarlaya uçtu. Kazada sürücü Recep Kümek ve eşi 55 yaşındaki Meliha Kümek yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mehila Kümek, polise verdiği ilk ifadesinde "Eşim sigara yakmak isterken, kaza meydana geldi."dediği öğrenildi.

Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------

-Kaza yerinden detay

-Yaralıdan detay

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Atilla ATMACA EREĞLİ KONYA DHA))

================================

4)BAKAN ÖZHASEKİ: "İKTİDARLAR GÜÇLÜ OLURSA BÜROKRATLAR MİLLETİN HİZMETÇİSİ OLUR"

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, güçlü iktidarlarda, bürokratların da işlerini daha iyi yaptıklarını belirterek, " Eğer iktidarlar güçlü olursa, bürokratlar, milletin hizmetçisi olur. İşlerini daha iyi yaparlar. Güçlü iktidar olursa, bürokratlar da onlara uyar" dedi. Aynı törende konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'da "Eğitimi ihlal ederseniz, herşeyi ihmal etmiş olursunuz. 2002'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 34 iken, bugün 26'ya düştü"şeklinde konuştu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la birlikte Kayseri'de yaptırılan 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine katıldı. Bakan Özhaseki, burada yaptığı konuşmada, şehirlerin de canlı organizmalar olduğunu beirterek, "Şehirler de canlıdırlar ve yaşıyorlar. Şehirler sadece taş ve binalardan oluşan kütleler değildir. Onların da bakıma ihtiyacı vardır, yenilenmek ister. Bakım olmazsa, şehirler köhneleşir, viraneye döner. Yıllar önce biz bir program yapmıştık. Kayseri için yaptığımız bu programda 10 başlık ortaya koymuştuk. O projelerin hepsini tek tek takibe aldık. İşte o programda yer alan Güreş Eğitim Merkezi'nin bugün temelini atıyoruz" ifadelerini kullandı.

Özhaseki, güçlü iktidarların daha hızlı, kaliteli hizmetler ürettiklerini de vurgulayarak, bürokrasi ve bürokratlardan yakındığı konuşmasında şunları söyledi:

"Eğer iktidarlar güçlü olursa, bürokratlar işleri daha iyi yaparlar. Güçlü iktidar olursa, her şeyi yapar, bürokratlar da onlara uyar. Kayseri'de yaptığımız Kadir Has Stadı'nın başarı öyküsü de böyle ortaya çıktı. Gençlik Spor Bakanlığı'nın mülkiyetinde olan eski stadı yıktık ve onun yerine çok modern bir stad yaptık. Devletin kasasından, belediyenin kasasından da bir kuruş çıkmadı. Ancak,klasik yöntemle yapılsaydı, çok zor bu eser ortaya çıkardı. Burada gençlik spor yapıyor. Zamanında Erciyes projesi yapılırken de ne çektiğimizi ben biliyorum. Kayseri modeli sayesinde Türkiye'de 25 stad yapıldı. İktidar güçlü olmazsa, her vardığınız bürokratın önünde kıvranır durursunuz. Bürokratlar razı olursa siyasiler iş yapıyor. Bürokrasinin eline düşerseniz, oyuncak olursunuz. Borakrat da sizi o kapıdan bu kapıya gönderir, durur"

"TÜRKİYE'NİN EN ÖNCELİKLİ MESELESİ EĞİTİM"

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz da törende yaptığı konuşmaya " Allah yüzünüzü ak etsin. Yüz aklığı iki cihana bedeldir" diyerek başladı. 16 Nisan sabahı Türkiye'nin çok farklı olacağını belirten Yılmaz, şöyle konuştu : "Erciyes'in tepesinde olanlar, Erciyes'in büyüklüğünü göremezler. Biraz dışarı çıkmak, öyle bakmak lazım. Kayseri'nin dışına çıkıp bakınca, bu şehirde neler yapıldığını daha iyi görür" dedi. Bakan Yılmaz, eğitimin, Türkiye'nin en öncelikli konusu olduğunu belirterek, "Eğitimi ihlal ederseniz, herşeyi ihmal etmiş olursunuz. 2002'de derslik başına düşen öğrenci sayısı 34 iken, bugün 26'ya düştü. Ben 70 kişilik sınıfta okumuştum. Derslik başına düşen öğrenci sayısı, az olmalı. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da az olmalı. 560 binin üzerinde öğretmen atadık. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da 26'ya düştü. Türkiye'de 80 bin engelli öğrencimizi evinden alıp okula getiriyoruz. Ayrıca 13 bin öğrencimize de evine öğretmen gönderip eğitim veriyoruz. Eğitimde Türkiye'nin bugünü dünden daha iyi, yarını da bugünden daha iyi olacak" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Kadir Has Stadı'nın yanındaki alanda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan 120 yataklı Güreş Eğitim Merkezi'nin temeli, bakanlar Özhaseki ve Yılmaz'la birlikte diğer protokol üyelerinin butona basmalarıyla atıldı.

Görüntü Dökümü

--------------------

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin konuşması

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın konuşması

-Detay görüntü

Haber: Oktay ENSARİ-Kamera: Ilcay DÜZGÜN/KAYSERİ

6 dakika 513 MB (Bakan Özhaseki 5 dakika 300 MB) (Bakan Yılmaz 1 dakika 212 MB)

===================================================

5)ANTALYA'DA 169 KAÇAK YAKALANDI

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde, yasa dışı yollarla İtalya'ya gitmeye çalıştığı belirlenen 169 kaçak yakalandı.

Manavgat Irmağı'ndan deniz yoluyla İtalya'ya gitmek üzere çıkış yapan 139'u Pakistan, 20'si Irak, 7'si Suriye ve 2'si Sri Lankalı toplam 169 kaçak yakalandı. 8 mil açıkta yakalanan kaçaklar Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekiplerince kıyıya getirildi. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu kaçaklar daha sonra Manavgat Atatürk Stadı'na götürüldü. Burada kimlik tespitleri yapılan ve sağlık kontrolünden geçirilen kaçakların yasa dışı yollardan İtalya'ya gitmek için anlaştıkları tekne sahibine kişi başı 1000 Euro ödedikleri belirlendi. İşlemleri tamamlanan kaçaklar İl Göç İdare Merkezi görevlilerince İstanbul'a gönderilirken, tekne sahibi, kaptanı ve personeli gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

---------------

Mültecilerin sabah şafak vakti otogara yürüyerek gelişi

Otogarda polis tarafından bir araya toplanmaları

Detay görüntüler

Otobüslere bindirilmesi

Otobüsün hareket etmesi

02.20"

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

==================================================

6)ERMENİLER KAYSERİ'DE MİÇİNG AYİNİ YAPTI

ERMENİ cemaati 7 haftalık Paskalya orucunun ortasına denk gelen Miçing Ayini için Kayseri'deki Surp Krikor Lusaroviç Kilisesi'nde buluştu. İstanbul'dan gelen Ermeni cemaati mensupları, Miçing Ayini (Oruç Ayini) nedeniyle diğer yıllarda olduğu gibi bu yıl da Kayseri'deki Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi'nde ayin düzenlendi. Rahip Andres Ortaagoyan'ın yönettiği ayinde 2.5 saat sürdü. Ayinin ardından, Melikgazi İlçesi Battalgazi Mahallesinde bulunan Ermeni mezarlıklarını ziyaret edildi.

Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Miçing Ayini' için Kayseri'ye geldiklerini söyledi. Kayseri'ye gelmeden önce Kapadokya'ya uğradıklarını belirten Zadik Toker, "Buradan İskenderun'a gidip başka bir ayine katılacağız" dedi.

Ermeni Patrikhanesi seçimleriyle ilgili sürecin devam ettiğini belirten Zadik Toker, "Referandumdan sonra gerekli izinlerin çıkacağını tahmin ediyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü

---------------------

Kilise genel görüntü

Kilisedeki ayinin genel görüntü

Kayseri Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi Vakfı Başkanı Zadik Toker ile röp

Ayinin en küçük cemaat üyesi Aneyhit Elserkis görüntü

Sucuk alan ermeni cemaati üyelerinde görüntü

Detay görüntü

Haber-Kamera: Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ

1 Dosya 45 saniye- 26 MB

====================================================

7)AKSARAY'DA MİNİBÜSTE 30 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

AKSARAY'da polisin şüphe üzerine durduğu minibüste yapılan aramalarda gizli bölmelerde 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, gece yarısı Aksaray-Adana karayolu kent merkezi giriyinde rutin yol kontrol uygulaması yaptı. Polis, uygulama sırasında şüphe üzerine 34 SE 3225 plakalı minibüsü durdur. Sürücünün ehliyet ve ruhsat verdiği sırada tedirgin davranışlar sergilemesinden şüphelenen polis, minibüste arama başlattı. Yapılan aramada stepne lastiği, kapı ve koltuk içlerindeki gizli bölmelerde 30 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Olayla ilgili sürücü H.D. ve yakındaki M.D. isimli kadın gözaltına alındı.

Görüntü Dökümü

--------------

Polisin minibüste arama yapması

Ele geçirilen sigaralar

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

=================================================

8)ENGELLİ ÇOCUKLAR YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE UÇTU

ADANA'da zihinsel ve fiziksel engelli çocuklar, yamaç paraşütüne binerek uçmanın keyfini yaşadı.

Yüreğir Kaymakamlığı ve Adana Havacılık Kulübü, 'Engelleri Uçta Gel' projesi çerçevesinde, 20 engelli çocuğu yamaç paraşütüne bindirdi. "Engel ne ki, artık uçuyorum" sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte, uçuş uzmanları eşliğinde ilk kez yamaç paraşütüne binen çocuklar, gönüllerince eğlendi. Çukurova İlçesi'ndeki Rüzgarlı Tepe'de gerçekleştirilen etkinliğe aileleriyle katılan engelli çocuklar mutlu olduklarını söyledi.

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, "Engelleri uçarak da aşıyoruz. Çocuklarımız en ekstrem sporlardan birini yaptılar. Özgüvenleri yükseldi, gökyüzünde de engel tanımadıklarını gösterdiler" dedi. Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya ise, çocukları ilk kez gökyüzüne çıkardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Görüntü Dökümü

--------------

Engelli bir çocuğun uçuş için hazırlanması

Çocukların velileri ve izleyinlerden görüntü

Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in konuşması

Adana Havacılık Kulübü Başkanı Güner Akkaya'nın konuşması

Uçuş yapan çocukların görüntüsü

Uçuş yapan bir çocuğun konuşması

Çocukların ve velilerinin el sallaması

SÜRE: 05'32" BOYUT: 619 MB

Haber: Yusuf BAŞTUĞ -Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

===================================================

9)MUSTAFA YILDIZDOĞAN'DAN KONSER COŞKUSU

AKSARAY'da sanatçı Muztafa Yıldızdoğan, verdiği konserle sevenlerini coşturdu.

Aksaray Belediyesi tarafından düzenlenen konser Hasandağı Spor Salonu'nda meydana geldi. Konseri binlerce kişinin yanı sıra, Aksaray Belediye Başkanı Ak Partili Haluk Şahin Yazgı, belediye başkan yardımcıları ve sivil toplum kuruluşu temsilceleri de izledi.

Eserleri seslendiren ve sevenlerine coşkulu anlar yaşatan Mustafa Yıldızdoğan, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Hollanda'da iki bakana yönelik yapılan davranışa değinen Yıldızdoğan, "Bakanlarımızı engellediler. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ben utanıyorum, Allah şahit utanıyorum. 15 Temmuz'da ve son 1 ayda Bulgaristan, Avusturya, Almanya, Belçika, Danimarka, İsveç, İsviçre, Fransa, hepsi bir gard aldılar. Ama PKK'ya serbest ettiler. Şimdi ben gençlerimize şunu söylüyorum. Her zaman ben Türk Milliyetçisiyim, bunu inkar etmedim zaten hiçbir zaman. Ben teşkilatıma 30 yıldır bağlıyım, ömrümün sonuna kadar da Allah'ın izniyle bizi bir yerlere getirenlere asla vefasızlık yapmam. Ama bizim derdimiz her zaman önce Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve yüce Türk Milleti. Bende, Aksarayımızdan, gönlü güzel, yüreği güzel, toprağı bereketli Aksarayımızdan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımıza şunu söylüyorum;Avrupa bir oluyor, beraber oluyor. Amerika, İngiltere bir oluyor, beraber oluyor da biz 80 Milyon Müslüman Türk Milleti niye bir olamıyoruz. Bu çok acı bir şey. Onun için genç kardeşlerim, her şeyin, bütün kapalı kapıların kilidi genç kızlarımızda, genç delikanlılarımızda. Siz bu kapıları açacaksınız. Bir olacağız, beraber olacağız, güçlü Türkiye olacağız Allah'ın izniyle"dedi.

Görüntü Dökümü

-------------

-Mustafa Yıldızdoğan'dan detay

Konserden detay

Mustafa Yıldızdoğan'ın konuşması

Genel ve detay

(Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY DHA)

===================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement