Dha Yurt Bülteni-8 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-8

Dha Yurt Bülteni-8

1)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: 2007'DE CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEDİĞİNİZDE DÜŞÜNECEKTİNİZBAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, MHP'nin desteğiyle Anayasa'yı değiştireceklerini savunarak, "Başkanlıksa, Başkanlık. Bu millet en doğruyu bilir çünkü. O köprünün altından çok sular aktı.

13.11.2016 16:46

1)BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK: 2007'DE CUMHURBAŞKANI SEÇTİRMEDİĞİNİZDE DÜŞÜNECEKTİNİZ

BAŞBAKAN Yardımcısı Veysi Kaynak, MHP'nin desteğiyle Anayasa'yı değiştireceklerini savunarak, "Başkanlıksa, Başkanlık. Bu millet en doğruyu bilir çünkü. O köprünün altından çok sular aktı. 2007'de bu meclise Cumhurbaşkanı seçtirmediğinizde düşünecektiniz asıl hangi hatayı yaptığınızı" dedi. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından kentte 284 milyon lira harcamayla yaptırılan ve yapılacak tesislerin toplu açılışı ile temel atma törenine katıldı.

'GAZİ RECEP TAYYİP ERDOĞAN'

Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende konuşan Başbakan Yardımcısı Kaynak 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanları anarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da darbe girişiminde gazi olduğunu savundu. Veysi Kaynak, "Bizim 15 Temmuz'da gerçekten çok fazla kahramanımız var, çok fazla gazimiz var ama, ben bundan sonra Cumhurbaşkanımızı da, ümmetin ve milletin liderini de 'Gazi Recep Tayyip Erdoğan' olarak anacağım" dedi.

'BAŞKANLIKSA, BAŞKANLIK'

MHP ve Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin desteğiyle Anayasa'yı değiştirerek Türkiye'nin kazanımları hanesine yazacaklarını savunan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak sözlerini şöyle sürdürdü: "Terörle mücadele edeceğiz, ülkemizi kalkındıracağız ve Anayasa'yı değiştireceğiz. Başkanlıksa Başkanlık. Bu millet, en doğruyu bilir çünkü. O köprünün altından çok sular aktı. 2007'de bu meclise Cumhurbaşkanı'nı seçtirmediğinizde düşünecektiniz asıl hangi hatayı yaptığınızı. İşte millet kendi Başkanını, kendi Cumhurbaşkanını seçti ve arkasında dimdik 15 Temmuz'u savuşturdu. Allah'ın izniyle Milliyetçi Hareket Partisi'nin, sayın Devlet Bahçeli'nin desteğiyle Anayasa'yı değiştirip, milletin huzuruna getirip, Başkanlık Sistemi'ni de Türkiye'nin Allah'ın izniyle kazançları haline getireceğiz."

Veysi Kaynak, konuşmasının ardından alandakilerden şehitler için Fatiha okumalarını istedi ve "Allah sizden razı olsun" dedi.

BAKAN EROĞLU: 98 MÜJDENİN, 70 TANESİNİ BİTİRMİŞİZ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise kente yapılan ve yapılacak yatırımları sıraladı. Bakan Eroğlu, Kahramanmaraş için 'Turizm Master Planı' hazırlandığını anlatarak, şöyle konuştu: "Büyük bir yatırımla geldik. 26 tesisin temeli atılacak, açılışı yapılacak. 2016, 2017, 2018 yılını Kahramanmaraş'ta yatırım yılı ilan ettik. İnşallah fırtına gibi eseceğiz. Buraya gelirken müjdelerle geldik. Şuana kadar 98 müjde vermişiz. 18- 20 ayda 98 müjdenin, 70 tanesini bitirmişiz. Ama bu sefer gelişte de 36 müjdeyle geldik. Toplam maliyeti 322 milyon lira. 'Dünyada cenneti görmek istiyorsan gel Kahramanmaraş'a. Dolayısıyla cennetten bir parça." Konuşmaların ardından kentte 284 milyon maliyetli 26 tesisin toplu temel atma ve açılışı yapıldı. Törende Bakan Eroğlu ve milletvekilleri tarafından 'Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi'lerini kullananlara da sertifikaları verildi

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakanların alana gelişi

Törene katılanlar

Bakanların halkla selamlaşması

Tesislerin temellerinin atılması

Bakanların AK Parti İl Başkanlığı ziyareti

Koordinasyon toplantısı

Açılış ve temel atma

Konuşmalar

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer KOÇ, Metin Faruk TAMER-KAHRAMANMARAŞ-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 242 MB, 194 MB

=====================================================

2)PSK GENEL BAŞKANI: MUSUL'DA KORKUMUZ MEZHEP ÇATIŞMASI

KÜRDİSTAN Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek, Irak'ın Musul kentinin terör örgütü DEAŞ'tan temizleneceğini savunarak, "Bizim korkumuz bir mezhep çatışmasının ortaya çıkması" dedi.

Mesud Tek, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı'nın açılışına katıldı. Burada konuşan Mesud Tek, partisinin 8'inci il örgütünün Gaziantep'te açmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Irak'ın Musul kentinin DEAŞ'Tan temizleneceğini kaydeden Tek, sonrasında bölgede mezhep çatışması çıkmasından endişelendiklerini ifade etti. Mesud Tek, şunları söyledi:

"Partimizin Gaziantep'te il örgütünü açmaktan mutluluk duyuyorum. En yakın zamanda tüm Türkiye'de teşkilatlanmamızı tamamlamış olacağız. Parti olarak amacımız öncelikli amacımız; Kuzey Kürdistan'da özgürlüğü sağlamak, ardından Türkiye'nin demokrasisine katkı sağlamaktır. Bugün Ortadoğu'da savaşlar hakim. Son olarak Musul harekatı yapılıyor. Bu harekatta Peşmerge büyük bir cesaret örneği gösteriyor. Musul DAEŞ'tan temizlenecek, bunu herkes biliyor. Asıl konuşmamız gereken DAEŞ'ten temizlendikten sonra ne olacağı. Bizim korkumuz bir mezhep çatışmasının ortaya çıkması. Bunun engellenmesi için parti olarak elimizden geleni yapacağız."

Görüntü Dökümü

--------------------------------

Parti binası

Partililer

Mesud Tek'in konuşması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: AHMET SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 36 MB

=====================================================

3)KENDİ KALESİNE HAT- TRİCK YAPTI

SAKARYA 1'inci Amatör Lig takımları Kuzuluk Ersoy ile Çamlıca Belde'nin karşı karşıya geldiği maçta sahalarda görülmemiş bir olay yaşandı. Kuzuluk Ersoy'un defans oyuncusu Atilla Elik, ikinci yarıda kendi kalesine 3 gol attı. Kulüp Başkanı Murat Kuruoğlu, 5-2 yenildikleri maçta oyuncusunun kendi kalesine 3 gol atmasıyla ilgili olarak, "Talihsiz durum. Çıkartmak istedi attı, uzaklaştırmak istedi attı" dedi.

Karasu İlçesi sentetik sahada Kuzuluk Ersoy- Çamlıca Belde takımları karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Kuzuluk Ersoy'un 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Maçın ikinci yarısında Karasu ekibinin defans oyuncusu Atilla Elik, 48'inci dakikada kafayla kendi kalesine gol atarak skoru 1-1 yaptı. Atilla 70'inci dakikada yine sahneye çıkarak kendi ile aynı ismi taşıyan kaleci Atilla'yı alt ederek kendi kalesine gol atarak durumu 2-1 yaptı. Aydın'la bir gol daha bulan Çamlıca Belde durumu 3-1 yaptı.

Atilla 80'inci dakikada ceza sahası içinde topu uzaklaştırmak isterken 3'ncü kez kalecisi Atilla'yı mağlup ederek durumu 4-1'e taşıdı. Selçuk durumu 4-2'ye taşırken, Aydın bir kez daha fileleri havalandırarak maçın skorunu 5-2 yaptı. Karşılaşma Çamlıca Belde'nin 5-2 galibiyeti ile sona erdi.

Takımın antrenörü Atilla Bıçakçı, "Talihsiz bir maçtı" dedi.

Kulüp Başkanı Murat Kuruoğlu ise gollerle ilgili, "Çıkartmak istedi attı, uzaklaştırmak istedi attı. Kasıt yok. Tamamen talihsiz bir durum. Bir defans oyuncusunun yaşayabileceği tüm aksilikleri yaşadı. Maç sonrası gelip özür diledi. Mağlubiyette en büyük sorumluluk bana ait dedi. Biz de maçta bunların olabileceğini söyledik" diye konuştu.

Kendi kalesine 2'si kafayla 3 gol atan defans oyuncusu Atilla Elik 3'üncü golde topun kendisine çarpıp girdiğini söyledi

LAR

SAKARYA/DHA

======================================================

4)DAYLAKLAR BODRUM'DA GÜREŞTİ

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde 60 daylağın (deve yavrusu) katılımıyla düzenlenen güreşler kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Güreşleri, CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da izledi. Bodrum'daki deve sahipleri tarafından Bodrum'da belediyenin de desteğiyle ilk kez daylak güreşi düzenlendi. Kızılağaç mahallesindeki arenada düzenlenen güreşlere Milas, İncirliova ile Bodrum Yarımadası ve çevre köylerden 3-7 yaş arasında 60 daylak katıldı. Katılımın ücretsiz olduğu ve daylakların güreşlere hazırlanmasının amaçlandığı güreşleri yaklaşık bin kişi izledi. Kazanana herhangi bir ödülün verilmeyeceği güreşleri izlemeye gelenler, havanın dsoğuk ve bulutlu olmasına rağmen bir yandan da piknik yaptı. Davul-zurna eşliğinde festival havasında geçen güreşlerde, daylaklar kıyasıya mücadele verdi.

Bazı güreşlerin sonunda kızgın daylaklar, güreşi bırakmak istemedi. Daylakları ayırmakta görevli olan urgancılar zor anlar yaşadı. Güreşi bırakmak istemeyen daylaklar, sahipleri ve hakemlere de güç anlar yaşattı. Bazı daylaklar görevlileri ve bakıcılarını ısırmaya çalıştı. Daylakları ayırmaya çalışanlar zaman zaman ezilme tehlikesi de geçirdi. Güreşler devam ederken cazgırlar da maniler okudu.

BAŞKAN KOCADON'DA GÜREŞLERİ İZLEDİ

Güreşleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da izleyip, bir ara arenaya inip, daylaklar ile birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Görüntü Dökümü

-------------------

-Güreşlerden görüntü

-Urgancıların zor anlarından görüntü

-Davul zurna eşliğinde eğlenenlerden görüntü

-İzleyenlerden görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

=====================================================

5)TÜRK VE ALMAN DOSTLUK MAÇI

ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde Almanya'nın Antalya Konsolosluğu personeliyle Kemer protokolunun da forma giydiği dostluk maçı oynandı.

Kemer merkezindeki bir halı sahada oynan dostluk maçına Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Belediye Başkanı Mustafa Gül, İlçe Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, İlçe Sahil Güvenlik Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, Almanya'nın Antalya Konsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau, kaymakamlık, belediye ve konsolosluk personelleri katıldı. 30'ar dakikalık iki devrede oynanan dostluk maçında Kemer takımı, FC Adler adıyla sahaya çıkan konsolosluk personeli takımını 5-3 mağlup etti. Bu yıl ikincisi oynanan dostluk maçının ilkini konsolosluk takımı 12- 4 kazanmıştı. Maçtan sonra iki takım da birbirlerine plaket ve kupa verdi. Daha sonra her iki takım oyuncularına da tatlı ikram edildi.

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, ikincisini gerçekleştirdikleri dostluk maçının gayet güzel geçtiğini belirterek, Kemer olarak bu tür organizasyonları her zaman önemsediklerini söyledi. Kemer'de her yıl Alman misafirleri ağırladıklarını hatırlatan Feslihan, "Amacımız dostluğumuzu pekiştirmek. Dostluğu pekiştirmek adına böyle bir organizasyon yaptık. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Feslihan, maçın hemen başında yaşadığı sakatlık nedeniyle oyun dışına çıktığını sağlık durumunun ise iyi olduğunu kaydetti.

Almanya'nın Antalya Konsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau ise ilk maçı kazandıklarını hatırlatırken, ikinci maçta yenilgiyi hazmetmek zorunda olduklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Toplu takımlar

Maçın başlaması

Kaymakamın sakatlanması ve oyundan çıkması

Maçtan detaylar

Maç sonu sporcular

Baklava ikramı

Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan'ın açıklaması

Konsolos Yardımcısı Jörg Fürstenau'nun açıklaması (Almanca- Türkçe)

Plaket verilmesi

136 MB/// 04.16

HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER,

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement