Diyarbakır' da Dbp' Nin Çağrısı Üzerine Esnaflar İşyerlerini Açmadı, Belediye Otobüsleri Parka... - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır' da Dbp' Nin Çağrısı Üzerine Esnaflar İşyerlerini Açmadı, Belediye Otobüsleri Parka...

Diyarbakır\' da Dbp\' Nin Çağrısı Üzerine Esnaflar İşyerlerini Açmadı, Belediye Otobüsleri Parka...

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nın Silvan ve Lice ilçelerinde yaşanan olayları kınamak ve protesto etmek amacıyla kepenk ve kontak kapatma çağrısının ardından bugün kentin büyük bölümünde esnaflar kepenklerini açmadı.

26.08.2015 14:35

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı'nın Silvan ve Lice ilçelerinde yaşanan olayları kınamak ve protesto etmek amacıyla kepenk ve kontak kapatma çağrısının ardından bugün kentin büyük bölümünde esnaflar kepenklerini açmadı. Belediye otobüslerinin seferlere çıkarılmayıp, garajlara çekildiği kentte vatandaşların büyük bölümü de evlerinde çıkmadı.

Diyarbakır'ın Silvan ve Lice ilçelerinde yaşanan olayların protesto edilmesi için DBP Diyarbakır il başkanlığı, dün kepenk ve kontak kapatma eylemi yaparak hayatı durdurma çağrısı yaptı. İl Başkanı Hafize İpek, kepenk ve kontak kapatma ile hayatı durdurmaya dönük yaptığı açıklamada, "7 Haziran seçimlerinde istediği sonucu alamayan AKP hükümeti, savaş politikalarını devreye sokarak bölgemizden ve Kürtler'den intikam almak istemektedir. Birçok ilçemizde güvenlikli bölge ilan eden AKP'nin valileri, Silvan ve Lice İlçelerimiz'de sokağa çıkma yasağı ilan ederek, halkımıza kan kusturmaktadırlar. Silvan İlçemiz'de halka yönelik yapılan saldırıları protesto etmek ve olası yaşanabilecek katliamların önüne geçebilmek için halkımızı 26 Ağustos 2015 günü yaşamı durdurmaya çağırıyoruz. Halkımızı Silvan ilçemizdeki saldırı ve katliamları kınamak ve protesto etmek için demokratik eylemlerden olan kepenk ve kontak kapatmaya çağırıyoruz" demişti.

KAPANKLER KAPALI, CADDELER BOŞ

DBP'nin çağrısı üzerine Diyarbakır'ın merkez Sur, Kayapınar, Yenişehir ve Bağlar ilçelerindeki esnaflar bugün kepenklerini açmadı. Belediye toplu taşıma otobüsleri de seferlere çıkarılmayarak, garajlara çekildi.Kentin en kalabalık yerlerinden olan ve günlerdir olayların yaşandığı merkez Sur İlçesi'ndeki Balıkçılarbaşı, Melikahmet ve Mardinkapı semtinde trafiğe çıkan araç sayısının oldukça düşük olduğu ve vatandaşların da gerekmediği sürece evlerinden dışarı çıkmadığı görüldü. Kentin ticaretinin merkezi sayılan Yenişehir İlçesi'nin Ofis Semti'ndeki cadde ve sokaklarına da sessizlik hakim oldu. Normal günlerde araçların trafik sıkışıklığından dolayı hareket edemediği Ofis'te de işyerinin tümünün kapalı olduğu görüldü. Esnaflar kapalı işyerlerinin önünde oturarak gelişmeleri izlerken, kentin bazı semtlerinde ise çöplerin toplanmaması dikkat çekti. Eczane ve fırınların dışındaki tüm işyerlerinin kapalı olduğu kentte, polis panzerleri çıkabilecek olaylara müdahale edebilmek için kentte devriye görevi yapıyor.

BELEDİYE OTOBÜSLERİ GARAJDA

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kentte kullandığı topluma taşıma otobüsleri de DBP'nin çağrısı üzerine bugün seferlere çıkarılmadı. Sabahın erken saatlerinde işlerine gitmek isteyen bazı vatandaşlar duraklarda uzun süre bekledi. Otobüslerin sefere çıkmaması üzerine vatandaşlar ticari taksiler ile az sayıda çalışan minibüsleri kullanmak zorunda kaldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma otobüslerinin toplu halde resmi araç parkına çekildi.

MOBESELERE BAKIM

Bu arada, kentteki bazı mobese kameraları da bakımdan geçirildi. Olayların yoğun yaşandığı Bağlar İlçesi'nin yanı sıra Kayapınar İlçesi'nin Diclekent Bulvarı kavşaklarda bulunan Mobese kameraları teknik personeller tarafından vinçler kullanılarak bakımdan geçirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır' da Dbp' Nin Çağrısı Üzerine Esnaflar İşyerlerini Açmadı, Belediye Otobüsleri Parka... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Tr: Hdp ve dbp çok demokratik bir parti olduğu için su an diyarbakırın bazı noktalarında hareket halindeki arabalar ve minibüsler taşlanıyor. Simdi bu parti taraftatlari: hdp nin ve dbp nin ne sucu var onlar sadece demokratik zararsız bir eyleme çağrı yaptı derler. Boyle çağrılarda sokakta araba kullanırken defalarca arabasına tas atılan bir adam olarak buna da cevap vereyim. 6, 7, 8 ekim ve 2006 da da bu tarz demokratik eylem çağrıları yapılmıştı bu parti taraftarları ortalığı yakup yıkmıştı o zamanlarda. Bu çağrıların şiddete yol açacağını tahmin edemeyecek kadar beyinsiz bir adam neden parti yöneticisi diye sorarım bende, ya da bilerek insanları şiddete davet edecek kadar cani ruhlular diye yorumlarım. 17 0 Yanıtla
  • 2121: Hala çatışmayı hükümet çıkarttı diyorlar. KCK nın savaş çığlıklarını unuttular. Fasişt sosyalistler. 3 4 Yanıtla

Advertisement