Elitaş: Türkiye Daha Güzel Günlere Gidecek (2) - Son Dakika
Güncel

Elitaş: Türkiye Daha Güzel Günlere Gidecek (2)

Elitaş: Türkiye Daha Güzel Günlere Gidecek (2)

"MİLLETTEN KORKMAYIN"AK Parti binasında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye AK Parti'nin iktidarıyla tanışmasından sonra 6 ayda bir ömür biçilen parti haline geldiğini anlatırken...

12.11.2016 15:11

"MİLLETTEN KORKMAYIN"

AK Parti binasında düzenlenen  İl Danışma Meclisi toplantısının açılışında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Türkiye AK Parti'nin iktidarıyla tanışmasından sonra 6 ayda bir ömür biçilen parti haline geldiğini anlatırken "Bir kimlik problemi oluşturmak, terörle bunu bütünleşik hale getirmek isteyenler yurt dışından aldıkları güçleri Türkiye aleyhine kullanmaya devam ettiler. 1950 yılından bu yana 65 hükümet kuruldu. Bize 'Siz bir kişiye başkanlık sistemimi getirmek istiyor musunuz?' diyorlar. 1950 yılından bu yana gelen hükümetlerin ortalaması 16 ay oldu. O yüzden artık büyüyen Türkiye'nin böyle bir ihtimali yok. MHP'nin bu ülkeye koyduğu olumlu tavırla inşallah milletimizi sandığa götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"FETÖ İNTİHARLARINA DİKKAT"

Yıldız ayrıca, tutuklu FETÖ üyeleri tarafından intihara özendirici yazılan bir mektubu okuyarak, halka dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundu. Yıldız, "Çok ciddi iletişim dünyasındayız. İntiharlarla alakalı '20 kişi intihar etti' diye iddialar ortaya atıldı. Vatandaşlarımıza sesleniyorum; oynanan sadece bir oyun, yalnızca bir darbe girişimi değil kutsallarla oynamadır. Herkes komşusunu akrabasını bu konuda uyarsın" dedi.

Ekonomi eski Bakanı ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise, Türkiye'nin gündeminde başkanlık ve 'seçimle gelen seçimle gider' konularının bulunduğunu kaydededek şöyle dedi:

"Rahmetli Turgut Özal şu anki sistemin ne kadar zor olduğunu o zaman söyleyerek Başkanlık sistemi konusunu konuşmuştu. Arkasından gelen Demirel yine Türkiye'ye en uygun yönetim sisteminin Başkanlık sistemi olduğunu söylemiştir. Literatürde eğer Cumhurbaşkanı halk tarafından seçilirse yarı Başkanlık sistemi gerçekleşmiş olur. Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildikten sonra ülkenin yönetim yapısı değişmiştir. Cumhurbaşkanımız 'Gelin buna milletimiz karar versin' dedi. Yani 330 milletvekilimiz bu sisteme 'Evet' derse Başkanlık sistemi kararını halkımız verecek. 15 Temmuz'da 'Benim oyumla çobanın oyu bir mi?' diyenler neredeydi? Milletimiz, en doğru kararı vereceğini 15 Temmuz gecesi gösterdi. Ey Kılıçdaroğlu; milletten korkma. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' Bu millet vatanın bölünmez bir bütün olduğunu 15 Temmuz'da gösterdi. Millet kararları yanlış verir düşüncesi 15 Temmuz gecesi bertaraf oldu. İsteğimiz, arzumuz; milletten korkmayın. Bu ülkenin sahibi 79 milyon Türk milletidir."

Elitaş, herkesin istediği milletvekili dokunulmazlıkların kaldırılmasını yerine getirdiğini, 'Ölüm kalım günü' olarak nitelendirdiği 15 Temmuz'da olağanüstü derecede organize olduklarını, alınlarının akıyla bundan çıktıklarını ifade ederek, "Cumhuriyet gazetesindeki gazetecilerle ilgili yargı süreci devam ediyor. Kılıçdaroğlu 'Seçimle gelen seçimle gider' diyor. Menderes seçimle gelmişti, ne ile gitti? Darağacına gitti. Erbakan bu ülkeye seçimle geldi, muhtırayla gitti. Merve Kavakçı seçilmiş milletvekiliydi, yemin ettirmediler. AK Parti'ye kapatılma davası açıldı. O süreci yaşadık. O zaman CHP Genel Başkanı 'Şeriatın kestiği parmak acınmaz' dedi. Darbeler tarihini gözünüzün önünden geçirdim. 12 Eylül'de bu halk liderini bulmuş olsa belki millet 12 Eylül'e 'Dur' diyebilirdi. Seçimle gelenlerin suç işleme özgürlüğü yoktur. CHP'nin 7 Ağustos ruhuna dönmesini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elitaş: Türkiye Daha Güzel Günlere Gidecek (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement