Erdoğan'dan Diyarbakır'da Asılan Skandal Afişe Tepki: Kanıma Dokunuyor - Son Dakika
Güncel

Erdoğan'dan Diyarbakır'da Asılan Skandal Afişe Tepki: Kanıma Dokunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır'da HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin astığı Hz. Peygamber'in karikatürünün yer aldığı skandal afişe sert tepki gösterdi.

22.10.2015 13:53  Güncelleme: 14:24

Diyarbakır'da Yenişehir Belediyesi'nin hazırladığı, Hz. Muhammed'e hakaret karikatürünü kullandığı skandal afişle ilgili ilk kez konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir insan olarak, bir Müslüman olarak bu benim kanıma dokunuyor. Ben bu makamda, 'şuna oy verin, buna oy verin veya vermeyin' diyemem. Kime oy verdiğinize iyi bakın, düşünün. Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki teröre, teröriste, terör örgütlerine karşı cesur olun. En kutsal değerlerimize dahi pervasızca hakaret eden bu densizlerle aranıza cesaretle mesafeyi koyun." dedi.

NE OLMUŞTU?

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır merkez Yenişehir İlçe Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü, çocuk istismarına dikkat çekmek için billboardlara "Çocuk gelin yoktur. Tecavüzcü erkek vardır" yazılı afişler asmış, afişte kullanılan görselin, Danimarkalı karikatürist tarafından Hz. Muhammed'e hakaret için çizilen karikatür olduğu ortaya çıkmıştı. Yenişehir Belediyesi, tartışmalar ve tepkiler üzerine özür dileyerek afişleri kaldırma kararı almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Olağan Genel Kurulu'nda Hak-İş örgütü ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu konuşma yaptı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar:

"MİLLETE YUTTURMAZLAR"

"Bakın şimdi TV'lere çıkıp, meydanlara çıkıp edepsiz pervasızca diktatör kavramını kullananlar var; soruyorum siz 28 Şubat'ta neredeydiniz, 12 Eylül'de neredeydiniz. 12 Eylül paşası Cumhurbaşkanıyken bu kelimeyi kullanabildiniz mi? Gerçek diktatörlere bir kez diktatör diyebildiniz mi? Bunlar mehrum Özal'a diktatör diyenlerin devamı. Hiç değişmezler.

Cumhuriyet tarihinin seçimle gelmiş cumhurbaşkanına karşı bu tür sıfatlar kullananlar iki yüzlüdür. Bunlar millete hiçbir zaman konuşmadılar. Millete yutturamazlar. Mesajlarını başka yerlere veriyorlar. Uluslararası medyayla algı operasyonu yapacaklar güya. Onların kimlerle yürüdüğünü çok iyi biliyoruz. Ama biz milletle yürüdük, milletle yürümeye devam edeceğiz.

"BİZ SIRTIMIZI ÖNCE HAKKA, SONRA HALKA DAYAYACAĞIZ"

Akşam olduğunda çevresine bakıp şu neyi demiş diye soranlardan değiliz. Biz akşam olduğunda bugün Allah için milletin için ne yaptın diyenlerdeniz. Eğer bu saldırılar karşısında korkar, geri adım atarsak 40 yıllık emeğe bu davayı taşıyanlara haksızlık ederiz. Biz onların edep yoksunu söylemlerini kullanamayız. Onlar her gün yalan söyleyecek, iftira atacak, biz dikkat edeceğiz. Bir takım medya kuruluşlarına, manşetlere, silahlı terör örgütlerine dayanacaklar. Biz önce hakka sonra, halka dayayacağız. 12 Eylül'leri aştık, 28 Şubatları, 17-25 Aralık darbe girişimini, Gezi olaylarını aştık."

"BUNLAR İÇİN İNSAN CANININ DEĞERİ YOKTUR"

" PKK'ya dayanıyoruz diyenlerle acaba siz nasıl beraber olabiliyorsunuz? Onlarla beraber nasıl yürüyebiliyorsunuz? Kişi arkadaşının dinindendir. Biz bunu biliriz. Hiç kimse tedirgin olmasın. 100 yıl önce Çanakkale'de nasıl geldikleri gibi gittilerse, bugün de yarın da geldikleri gibi gidecekler. Bu millet ağır başlıdır, sabırlıdır, tahammüllüdür. Ama bu aziz millet istakbali, namusu söz konusu olduğunda anlayana anladığı dilden konuşmasını da çok iyi bilen millettir. Eğer bunu görmeyen varsa açar tarihin sayfalarını nasıl şahlandığımızı görür. Garın önünde yaşanan olay terörün nasıl kollektif olduğunu gösteren olaydır. Burada PKK var, burada Suriye kuzeyindeki PYD var, DAEŞ (IŞİD) var, hepsi beraber ortak planlamışlardır. Suruç'ta yaşananlar belli, Diyarbakır'da yaşananlar belli. Bunlar için insan canının değeri yoktur. Asla ona değer vermezler. Yurt içi ve yurt dışında algı operasyonuna başlıyor. Saray yaptı diyenlerle ortak çalışıyorlar. Terör örgütleri ve bazı siyasi partiler kendi rantlarını düşünüyor olabilir. Biz her zaman 'biz' dedik. Memleket yangın yerine dönse uzaktan keyifle seyredecek haldeler. Biz memleketin yangın yerine dönmesine izin vermeyeceğiz. Bu davanın ismi öne çıkan kısmıyız. Muhtar olamaz dediklerinde Hak-İş'in neferlerine söylüyorlardı. Bugün de benim aileme saldırıların tamamı millete milli iradeye yöneliktir."

"HİÇ KİMSENİN ENDİŞESİ OLMASIN, İZİN VERMEYECİZ"

"Bunlar emekçiden rahatsızlar, emekçinin ter kokusundan rahatsızlar. İman dolu kalbinden, vatan sevdasından bayrak sevdasından rahatsızlar. Tekrar söylüyorum hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu milletin fertlerinin arasına fitne tohumlarının saçılmasına asla izin vermeyeceğiz. Kürt kardeşlerimizin yaşadığı sorunlar benim de sorunlarım oldu. Bu ülkede sorunları sadece Kürt kardeşlerim yaşamadı ki. Arnavutta da, Türk de, Laz da, Çerkez de yaşadı. Ama tek taraflı konuşmanın artniyetli olduğunu söylemek zorundayım. Parti programının merkezindeydiler. Çözüm için sözümüzün arkasında durduk. Zorlu bir mücadele verdik. Red, inkar, asimilasyon sorununu ortadan kaldırdık. Bugün normal gelebilir. Öyle adımlar attık, reformlar yaptık ki biz Kürt kardeşlerimizi ötekileştiren olmadık. Bir ailenin fertleri birbirine nasıl bakarsa biz de öyle baktık, öyle bakıyoruz öyle bakacağız. Çünkü biz yaradılanı yaradandan ötürü sevdik."

"Misaki milli sınırlarımızdan ibaret olabilir ama gönül sınırlarımız hiç kimsenin tahayyül edemeyeceği kadar geniştir. Kardeşliği ayıramaz, Libya da, Mısır da, Suriye de, Irak da kardeşim mi kardeşim. Her zaman bağrımıza bastık, basıyoruz, basacağız. Sadece Kürt, Arap kardeşlerimize değil sınır ötesindeki kardeşlerimize de aynı şekilde baktık. Saraybosna'ya sıkılan kurşunu, Gazze'ye, Bağdat'a, Kerkük'e, Kobani'ye atılan her bombayı kendimize atılmış gibi hissettik. Neden çünkü biz kardeşiz, çünkü biz Osmanlı torunlarıyız, aynı kıblenin insanlarıyız."

"BÖYLE BİR DENSİZLİĞİN ALTINA İMZA ATILMAMALIYDI, KANIMA DOKUNUYOR

"Bakın Diyarbakır'da elim bir hadise yaşandı. Birileri çıkıp alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimize ahlaksızca saldırdı. Hz. Peygamber'i bir belediye edepsizce, ahlaksızca resmeder şekilde sokakta duvarlara astı. Hukuki süreç başladı. Son derece önemlidir. Diyarbakır nedir bilir misiniz. Mekke, Medine, Kudüs Şam'dan sonra 5. caminin bulunduğu yerdir. Bu edepsizlik hiçbir yerde yapılmamalı, Diyarbakır'da hiç yapılmamalıydı. Böyle bir densizliğin altına imza atılmamalıydı.

Kimin yaptığı önemli değil, hangi siyasi parti mensubunun yaptığı önemli değil. Burada mesele kan akıtan, taşeronluk yapan kişilerin yapması. Siyasi görüşlerinden, kabilemden dolayı değil. Bir insan olarak, bir müslüman olarak bu durum benim kanıma dokunuyor ama bugün burada diyorum ki kime oy verdiğinize iyi bakın.

"ARTIK YETER DEYİN"

Ben Kürt kardeşimle her zaman gönül diliyle konuştum. Şimdi de diyorum ki terör örgütlerine karşı cesur olun, diyorum ki parelel yapıyla bir kısım medyayla iş tutan Kürt kardeşlerimin düşmanlarına karşı artık yeter deyin. Bu ülkede 78 milyonun huzurlu özgür bir şekilde yaşaması için mücadeleyi kesintisiz sürdüreceğiz. Hangi mezhepler varsa bir arada yaşayacağız. Terör ve teröristle mücadeleyi amansız sürdüreceğiz."

"GÜZEL GELİŞMELER OLUYOR"

"Bardağın dolu tarafını göreceğiz, güzel gelişmeler oluyor. Bakın yerli otomobil gelişmeler, 3. havalimanı kredi finansman anlaşması sağlandı. Düşünün buranın maliyeti 12 milyon lira. dünyanın ilk 3 havalimanından bir tanesi olacak. buradan anlaşma süreci boyunca 22 milyar euro kira geliri elde edilecek. bunu üstlenen firmalara karşı o malum medya saldırıyor şimdi. bunların kimler olduğunu biliyorsunuz. bu medyanın hangi grup olduğunu biliyorsunuz. birinci, ikinci ve yavuz sultan selim köprüsüne hayır diyenlerin köprüsüdür."

"MÜSAADEYİ VERMEDİK DİYE ÇILGINA DÖNDÜN"

"Ey Aydın Doğan sana müsaadeyi vermedik diye çılgına döndün. Şimdi orası doğal sit alanına döndü. Kardeşlerim, bunlar hükümet devirip hükümet kuran zihniyetlerdir. İktidarımız buna bu yolu açmadı. Tabii ben Kasımpaşalı'yım dediğimde cevap veriyor bana 'ben de Kelkitliyim', Kelkit seninle yürümüyor, bizimle yürüyor. Onlara da selamlarımı gönderiyorum. 10 Ağustos'ta zaten istikametlerini belirttiler. Bu ülkeye nice işçi babasıyım diyenler geldi. 12 yıla yakın başbakanlığım döneminde ilklere imza atan biz olduk.

Tasarrufu teşvik fonunda birikenlerden, tüm çalışanlarımıza ait zorunlu tasarruf adı altında memur ve emekli kardeşlerimden yardım adı altında para kestiler. Tozlu raflardan çuvallar içinden bunu bulduk. Niye bizden öncekiler bunu yapmadı. Şimdi kuru sıkı atıyorlar ya şu kadar vereceğim, bu kadar vereceğim. Kasa nasıl olsa şu an dolu veriririz. Devlet yöneteceksin, 78 milyonu... Sonra daktiloları atarlar.

1 Mayıs yıllarca tatil yapılsın dediler, neden yapmadılar. Kimse yapamazken biz yaptık. Sendika noktasında, işçi sağlığı güvenliği noktasında çok önemli noktalar attık. 184 TL'ydı. Biz göreve geldiğimizde. Asgari ücret bir tabandır. Bunun altında ücret ödeyemezsin. İstersen 5 bin öde. Kimse neden demez. Bugün bakıyoruz 1000 TL. Hükümetin vaadi 2016 başında 1300 lira olması öngörülüyor. Asgari ücretin görüşmeleri Aralık'ta yapılacak. 1300 yeni yılda başlamış olacak. 5 kattan fazla artış..."

"SANDIKLARA MUHAKKAK GİDİN"

"Dolar olarak bakalım. Kurda bir dengesizlik var. 2002'de 125 dolardı. Bugün 346 dolar... Dolara da ezdirmedik. Çok daha fazlasına inandık, böyle çalıştık. İmkansızın mümkün olduğunu hep birlikte yaşadık. Türkiye için de yeter ki huzurlu güvenli bir ve beraber olalım.

Tüm sorunların üstesinden bu ülke gelecektir. emeğimizle alınterimizle bu ülkeyi bugünlere getirdik. Bu davayı bugünlere taşıdık. Çok daha fazlasını yapacağız. Bir ricam var. 1 Kasım'a kadar durmak yok. 1 Kasım'da şunu yapın. Oy bizim namusumuzdur diyerek sandıklara muhakkak gitmelisiniz. Bütün kardeşlerimizi götürmeliyiz. Bunu 7 Haziran'da gördük. Hak-İş ailesi bunun yaşanmasına izin vermeyecektir."

Erdoğan\'dan Diyarbakır\'da Asılan Skandal Afişe Tepki: Kanıma Dokunuyor

Son Dakika Güncel Erdoğan'dan Diyarbakır'da Asılan Skandal Afişe Tepki: Kanıma Dokunuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (176)

  • şirin: inadına akp hep akp 34 100 Yanıtla
  • ak: oylar ak Parti ye hadi Bismillah 43 67 Yanıtla
  • karadenizli: inadına tayyip 31 68 Yanıtla
  • dicle21: Allah senden razı olsun akp 44 51 Yanıtla
    Eski akepeeli: Al çomarlar kemik nerde siz orda 0 1
  • Bir dost: Her biji HDP 51 42 Yanıtla
  • TÜRK'ün gücünü göreceksiniz : Bunca pisliğine,rezilliğine rağmen akp yine iktidar olursa,bu milleti ALLAH helak eder... 51 36 Yanıtla
  • mesut papu : sende kan varmı sayın cumurbaşkanı 26 59 Yanıtla
  • krakter: Sonu cehennem bile olsa yine hdpliyiz 57 24 Yanıtla
  • kiraz : pislikkkk akp liler 36 44 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement