Farkındalık İçin Burdur Gölü Kıyısında Klip Çekti - Son Dakika
Güncel

Farkındalık İçin Burdur Gölü Kıyısında Klip Çekti

Farkındalık İçin Burdur Gölü Kıyısında Klip Çekti

Burdurlu yöresel sanatçı Nurcan Altınok, Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek amacıyla yeni albümünün ilk klibini göl kıyısında çekti.

16.05.2016 11:28

Burdurlu yöresel sanatçı Nurcan Altınok, Burdur Gölü'ndeki kurumaya dikkati çekmek amacıyla yeni albümünün ilk klibini göl kıyısında çekti. Altınok, "Biz yüzmeyi Burdur Gölü'nde öğrendik. Gölümüzün bu durumda olması son derece üzücü" dedi.

Burdurlu yöresel sanatçı ve müzik öğretmeni Nurcan Altınok, 'Yaylaların Yörükleri' adlı albüm hazırladı. Nurcan Altınok, 15 türküden oluşan albümünün 'Aman Burdur' adlı türküsünün klibini, su kapasitesinin 3'te 1'ini son 35 yılda kaybeden ve her yıl 330 milyon ton suyun yok olduğu, Türkiye'nin 7'nci büyük gölü ve 14 Ramsar alanından biri olan Burdur Gölü'nde dikkati çekmek amacıyla göl kıyısında çekti.

'GÖLÜN DURUMU BENİ ÜZÜYOR'

Burdur Gölü'nün son yıllarda hızla çekiliyor olmasının kendisini üzdüğünü söyleyen Nurcan Altınok, "Biz yüzmeyi Burdur Gölü'nde öğrendik. Gölümüzün bu durumda olması son derece üzücü. O yüzden klibimizin temasını Burdur Gölü olarak belirledik. Göl için yapılabilecek ne varsa ben de Burdurlu olarak her zaman üzerime düşeni yapmaya hazırım" dedi.

'KEYİFLİ BİR ALBÜM OLDU'

Masraflarını kendisinin karşıladığı albümünde 15 türkü yer aldığını ve bunlardan 11'inin söz ve müziğinin kendisine ait olduğunu aktaran Nurcan Altınok, "6'sı Burdur şivesiyle yazılmış türküler. Burdur halkının rahatlıkla dilinin dönebileceği sözler. Burdurluların gurur duyacağı keyifli bir albüm oldu" diye konuştu.

'AMAN BURDUR' TÜRKÜSÜNÜN SÖZLERİ

Üç kuruşluk maaş

Yetmez dedim yetirdim

Üstüne para artırıp

Arsaya da yatırdım

Sabahınan kalktım baktım

Hava bek gözel gibi,

Canın gezmek istiyorsa

Isparta, Antalya dibi

Arabada benzin mi yok

Gezilecek yerler bek çok

Yeyivee Burdur şişinden

Oyna gali, garnın da tok

Aman Burdur, canım Burdur

Sevmeyen valla nankördür

Gittim aşşa bazarına

Ondan doldur, bundan doldur

- Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Farkındalık İçin Burdur Gölü Kıyısında Klip Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement