Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ziyaretinde yaptığı konuşmada Malatya’nın yatırım noktasında parlayan yıldız olarak Türkiye’de yerini alacağını söyledi.

15.09.2016 11:50

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ziyaretinde yaptığı konuşmada Malatya'nın yatırım noktasında parlayan yıldız olarak Türkiye'de yerini alacağını söyledi.

Bayram boyunca memleketi Malatya'da çeşitli ziyaretlere katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Akçadağ ilçesi ziyaretinde Malatya'ya yapılacak yatırımlar konusunda açıklamalarda bulundu. Malatya'nın kalkınmasını ve bölgede hak ettiği yere gelmesini istediklerini belirten Tüfenkci, "Bununla bilgili yakın zamanda Başbakanımız Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Cazibe Merkezleri Programını açıkladı. Allah'a hamd olsun o illerden biriside Malatya oldu. Bu çok önemli, bu şu demektir. Bu illerin içerisinde alt yapı olarak,lojistik olarak, girişimci insan kaynağı olarak en hazır olan il Malatya. Biz burada belirlenen sektörleri desteklemekle beraber diğer yatırımcılarında bizim kısa zamanda yatırımcılara tahsis edebileceğimiz yeni bir organize sanayi alanı ile birlikte inşallah Malatya yatırım noktasında parlayan yıldız olarak Türkiye'de yerini alacak" dedi.

Akçadağ Mermer İhtisas organize Sanayi Bölgesi'nin ilk başlarda hayal gibi geldiğini ifade eden Tüfenkci, "Ama şundan emin olun İnşallah kısa zamanda Akçadağ Mermer İhtisas OSB'yi faaliyete geçiriyoruz. Öte yandan Akçadağ Develi bağlantı yolunu yatırım programı içerisine aldık, inşallah ihalesini yaptırıp kazmayı vuracağız. Akçadağ Cezaevi projesi için olur olmaz diye spekülasyonlar vardı. proje programa alındı sıkıntı yok. Birde Akçadağ'ın sulama problemi var. Bu önemli bir proje, bunu olgunlaştırıp takip etmemiz gerek. Akçadağ'ın sulama problemini projelendirip bu dönem içerisinde hayata geçirmemiz lazım" diye konuştu.

Malatya için kangren haline gelen ve yıllardır konuşulan Çevreyolu projesini konusunda da ihalenin tamamlandığını ve Salı günü yer teslimi yapılacağını ifade eden Tüfenkci, "Artık Çevreyolu diye bir sorunda artık kalmayacak" ifadelerine yer verdi.

Malatya'nın artık bir sağlık kenti haline dönüşmesi gerektiğini dile getiren Bakan Tüfenkci, bu noktada 7 adet yeni hastane için ihale süreçlerinin bu yıl tamamlanacağını bunlara ilaveten de Onkoloji Hastanesinin de yatırım planları tamamlandığını be 5 Milyon TL'nin de Turgut Özal Tıp Merkezi'ne aktarıldığını belirtti.

Birlik ve beraberlik olduğu sürece kentteki önemli projelerin hayata geçirildiğini kaydeden Tüfenkci, "Bunların en önemlisi benim için Organize Sanayi Bölgesi'ndeki yatırım alanlarıydı. Buradaki kamulaştırma bedeninin Türkiye ortalamasının çok üstünde olmasına rağmen o dönemli ilgili bakanlarımız Malatya'ya özel bir destek vererek bu sorunu ortadan kaldırdılar" dedi.

Malatya'ya ikinci bir devlet üniversitesini mutlaka kazandıracaklarını da vurgulayan Tüfenkci, "Eğer sizler bizlere destek verirseniz, Allah'ın izniyle sizlerden aldığımız güç ve desteklerle Malatya'nın sorunlarını Ankara'da takip etme noktasında tüm arkadaşlarımızla mücadele ederiz" diye konuştu.

Bakan Tüfenkci beraberinde Vali Mustafa Toprak, milletvekili Nurettin Yaşar ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte Levent Mahallesi ile Esenbey Mahallesinde ev ziyaretlerinde bulundu vatandaşlarla görüştü. Bölgede büyük bir coşku ile karşılanan Tüfenkci, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra bölgeden ayrıldı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement