Gündem / 14 Ekim 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 14 Ekim 2014

Gündem / 14 Ekim 2014

ANADOLU AJANSI.

14.10.2014 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belarus Parlamentosu Cumhuriyet Konseyi Başkanı Anatoliy Rubinov ile Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'u, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/17.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Belarus Ulusal Meclisi Cumhuriyet Konseyi Başkanı Anatoliy Rubinov ile görüşecek.

(TBMM/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu, J.W. Mariott Otel'deki TANAP imza merasimine katılacak.

- Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'u Başbakanlık Merkez Bina'da törenle karşılayacak olan Davutoğlu, heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. Davutoğlu, konuk başbakanla Ankara Palas'ta akşam yemeğinde de bir araya gelecek.

Başbakan Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu belediye başkanları ile AK Parti Genel Merkezi'nde görüşecek.

(Ankara/10.00/14.00/19.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Helikopter kazası şehitleri uğurlanıyor

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, helikopter kazasında şehit olan Radar Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu'nun Kocatepe Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak.

(Ankara/15.48) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kartepe yakınlarında düşen askeri helikopterde şehit olan Dz. Plt. Binbaşı Deniz Akdeniz, Dz. Plt. Üsteğmen Çağrı Ceyhan, Rad. Astsubay Kıdemli Üstçavuş Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsubay Üstçavuş Ömer Burak için Deniz Hava Komutanlığı Cengiz Topel Askeri Havaalanı'nda tören yapılıyor.

- Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kuvvet komutanları da katılıyor.

(Kocaeli/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti, CHP, MHP ve HDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Meclisi Başkanı Carina Gödecke başkanlığındaki heyeti Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığında kabul edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Almanya'nın AB konularından sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek ve onuruna verilecek yemekte Berlin'de yaşayan Türk sanatçılar, yazarlar, sinema ve tiyatro oyuncuları, işadamları ve akademisyenler ile bir araya gelecek.

- Bir dizi görüşmelerde bulunacak Bozkır, "Türkiye-AB: İkili İlişkiler ve Müzakere Süreci" konulu konferansa ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odasının 10. yıl dönümü vesilesiyle düzenlenecek etkinliğe katılacak.

(Almanya/Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Hilton Otel'deki Atatürk Kültür Merkezi Toplantısı ile bakanlıktaki Avrupa Çevre Ajansı Üst Düzey Toplantısı'na katılıyor.

(Ankara/09.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyelik adaylığına destek için temaslarını sürdürüyor. Çavuşoğlu, BM Genel Kurul Başkanı Sam Kutesa ile görüşecek, ayrıca BM'de Latin Amerika ve Karayipler Grubuna hitap edecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri İmza Töreni'ne katılacak.

(Ankara/ 10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu Toplantısı ve Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek.

(İstanbul/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- TBMM Genel Kurulu'nda bazı uluslararası anlaşma ve sözleşmeleri uygun bulan kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Gazze'yi ziyaret edecek.

(Gazze) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4 - Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Mursi ve 35 kişinin "casusluk" iddiasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

(Ukrayna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- TÜİK, ağustos ayına ilişkin sanayi ciro endeksi ile eylül ayına ait tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Sivas'ın İmranlı ilçesinde meydana gelen trafik kazasında şehit olan polisler Beşir Kurt, Emrah Horoz ve Fatih Çevik, memleketlerinde son yolculuğuna uğurlanacak.

(Malatya/Elazığ/Mersin/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde üçüncü hafta müsabakaları D, E, F ve I gruplarında 9 maçla tamamlanacak.

2- A2 Milli Futbol Takımı, International Challenge Trophy A Grubu'ndaki üçüncü maçında Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İngiltere ile karşılaşacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı)

3- Türkiye Basketbol Ligi'nde 2014-2015 sezonunun ilk haftası Türk Telekom ile Fenerbahçe Ülker arasında Ankara Spor Salonu'nda oynanacak maçla tamamlanacak.

(Ankara/18.00) (Fotoğraflı)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 14 Ekim 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement