Gündem / 2 Eylül 2016 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 2 Eylül 2016

Gündem / 2 Eylül 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 11. G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Hangzhou şehrindeki temasları izleniyor.

02.09.2016 09:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 11. G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği Hangzhou şehrindeki temasları izleniyor.

(Hangzhou) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, "65. Hükümeti·n İlk Yüz Günü" değerlendi·rme toplantısına katılacak.

Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ve beraberindeki heyeti· kabul edecek, "Türki·ye İyi· Gelecek Konferansı"na iştirak edecek.

(Ankara/10.00/12.00/İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt ve ABD Büyükelçisi John R. Bass ile partisinin genel merkezinde ayrı ayrı görüşecek.

(Ankara/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ABD'de

Numan Kurtulmuş, 53. Kuzey Amerika İslam Toplumu (ISNA) Kongresi kapsamında temaslarda bulunacak.

Chicago Küresel İlişkiler Konseyi'nde bir konuşma yapacak Kurtulmuş, cuma namazını Mosque Foundation'da kılacak, daha sonra Zakat Foundation'da Amerikalı Müslümanların temsilcileriyle bir araya gelecek.

Kurtulmuş, ISNA Kongresi'nde katılacağı oturumda bir konuşma yapacak, AA'nın 53. ISNA Kongresi'nde açacağı stantta 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin hazırladığı kitapçığı ve görselleri katılımcılara sunacak, AA'nın ürünlerinin tanıtımında bulunacak.

(Chicago) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Aki·f Çağatay Kılıç, AK Parti· "Gönül Köprüsü" projesi· kapsamında Samsun'un kardeş i·li· Tunceli·'yi· zi·yaret edecek, i·sti·şarelerde bulunacak.

(Tunceli/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir dizi ziyarette bulunacak.

(Mardin/15.00-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, basın ve koordinasyon toplantısı düzenleyecekler, toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacaklar, kredi sertifikaları dağıtım töreninde yer alacaklar, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecekler.

(Sivas/15.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Siirtli sanayici ve iş adamları ile toplantı yapacak.

(Siirt/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısına katılacak.

(Malatya/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valiliği ziyaret edecek, iş adamları ve STK temsilcileri ile bir araya gelecek.

(Ağrı/11.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, 2016 yılı Girişimlerde Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Slovakya'nın başkenti Bratislava'da düzenlenecek AB gayri resmi dışişleri bakanları toplantısına katılacak.

(Bratislava) (Fotoğraflı)

2- Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Fransız-Alman Forumu"nda bir araya gelecek.

(Evian)

3- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Özgür Suriye Ordusu'nun Azez- Cerablus hattındaki toprakları terörist unsurlardan kurtarmasına ilişkin gelişmeler ile muhalifler ve Beşşar Esed rejimi güçleri arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- UNIQ İstanbul'un "Söyleyecek Sözü Olanlar Konserleri", UNIQ İstanbul Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek "Özdemir Erdoğan ile İkinci Bahar" konseriyle başlayacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 5 Eylül Pazartesi günü Hırvatistan ile oynayacağı I Grubu ilk maçı için başkent Zagreb'e gidecek.

(Ankara/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, yeni transferleri için Vodafone Arena'da düzenlenen toplu imza törenine katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- "Umuda yolculuk" 5 ay öncesine yükseldi

Yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan göçmenlerin sayısı, Türkiye ile AB arasında 18 Mart'ta imzalanan "Geri Kabul Anlaşması" sonrasındaki en yüksek seviyeye yaklaştı

Ege Denizi ve Akdeniz'de ağustos ayında yakalanan göçmen sayısı, bir önceki aya göre yüzde 90 artarak 5 ay önceki seviyeye yükseldi

(Ramazan Ercan/ İzmir)

2- İşlenmiş veya hurda altının zorunlu karşılık olarak kabul edilmesi

TCMB'nin zorunlu karşılığa standart altın kabulü için sağlanan yüzde 30 oranına ilave olarak yüzde 5 oranında yeni bir dilimin eklenmesi ve söz konusu dilime kabul edilecek standart altınların bankalar tarafından yurt içi yerleşiklerden toplanacak işlenmiş veya hurda altın olma şartının getirilmesi kararı, bankaların altın toplama günlerine ilgisini daha da artırması bekleniyor

İAR Altın Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Evren Yaşar:

"Bankalar, bu uygulamadan faydalanmak için yılda 50 ton altına ihtiyaç duyacak. Bu miktar, yaklaşık 2,6 milyar dolarlık tasarrufun kayıt altına alınması anlamına gelmektedir"

Bankacılık yetkilileri, 2011'den itibaren şubelerde düzenledikleri günler ile bugüne kadar yaklaşık 60 ton yastık altı altını ekonomiye kazandıran sektörün altın toplamaya ilgisinin daha da artacağı, "altın günleri" düzenlemeyen diğer oyuncuların da bu işe yöneleceği beklentisi taşıyor

(Handan Güneş/İstanbul)

3- Asırlık "Çınar"ın FETÖ'ye tepkisi

Manisa'nın Demirci ilçesinde yaşayan 96 yaşındaki Yusuf Canlı, 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepkisini ortaya koymak amacıyla 83 yıldır sakladığı dede yadigarı Türk Bayrağı'nı müzeye bağışladı

(Nurullah Kalay/ Manisa)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı Whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement