Gündem Özeti / 29 Nisan 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 29 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

29.04.2014 00:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Beykoz'da, Türk-Alman Üniversitesinin resmi açılış törenine katılacak,

Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ile Tarabya Köşkü'nde öğle yemeğinde bir araya gelecek. Gül, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç ve beraberindeki heyeti, aynı yerde kabul edecek.

(İstanbul/11.00/12.30/14.30)

2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker'i Resmi Konut'ta kabul edecek.

(Ankara/15.15)

3- AK Parti, CHP, MHP ve HDP, TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/11.15/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Radyo ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Rixos Otelde düzenlenen, "Görsel İşitsel Medyaya Bakış" konulu toplantının açılışına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Finansal Kurumlar Birliği 2. Olağan Genel Kurulu ile Dünyadaki İtalyan Girişimcileri Derneğinin diyalog toplantısında bulunacak.

(İstanbul/10.00/12.30)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, TBMM  Genel Kurulu'nda milletvekillerinin soru önergelerini cevaplandıracak.

(TBMM/15.00)

4- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı bakanlar heyetiyle Orta Afrika Cumhuriyeti'nde temaslarda bulunacak.

(Bangui)

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Norveç'te, Petrol ve Enerji Bakanı Tord Lien, Avrupa Ekonomik Alanı ve AB Bakanı Vidar Helgesen ile Statkraft şirketinin üst düzey yöneticisi Christian Rynning-Tonnesen ile görüşecek.

(Oslo)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Fransa'da, İnterpol'e çalışma ziyaretinde bulunacak, Euronews haber kanalını ve Türkçe servisini ziyaret edecek, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) merkezinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Lyon)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye Müteahhitler Birliğinin 31. Olağan Genel Kurulu'na katılacak, KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı'yla görüşecek.

(Ankara/10.30/16.30)

8- TBMM'den

Genel Kurul'da Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasa Tasarısı görüşülecek.

(15.00)

Adalet Komisyonu, Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarıyı ele alacak.

(15.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, 683 kişi hakkındaki idam kararları, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'daki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın 1. çeyreğine ilişkin turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 184 kilometrelik üçüncü etap, Finike- Elmalı arasında gerçekleştirilecek.

(Antalya/10.55)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, Almanya'nın Bayern Münih ve İspanya'nın Real Madrid takımları Allianz Arena'da karşılaşacak.

(Münih/21.45)

3- Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi'nde, Fenerbahçe Grundig ile Halkbank arasındaki play-off final serisinin dördüncü maçı, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak.

(İstanbul/19.00)

4- Kulüpler Birliği Vakfı ile Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri, Federasyon'un İstinye'deki merkez binasında bir araya gelecek.

(İstanbul/14.00)

5- Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftasının ilk maçında, Türk Telekom ile Beşiktaş İntegral Forex, Ankara Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/19.00)

6- Hentbol Erkekler Süper Lig'de, Ankara İl Özel İdare ile Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor arasındaki play-off yarı final serisinin ilk maçı, THF Spor Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/18.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 29 Nisan 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement