Hdp'nin Milletvekili Aday Listesi - Son Dakika
Politika

Hdp'nin Milletvekili Aday Listesi

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölge'den, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise Van'dan seçime girecek.

07.04.2015 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölge'den, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise Van'dan seçime girecek.

HDP'nin Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunulan milletvekili aday listesine göre, daha önce Hakkari'den Meclis'e giren Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş İstanbul 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi, Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ise Van 1. sıradan listeye girdi.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ile İdris Baluken'in de seçim bölgeleri değişti. Buna göre daha önce Iğdır'dan Meclis'e giren Buldan, İstanbul 3. Bölge 1. sıradan aday olurken Bingöl Milletvekili İdris Baluken de Diyarbakır 1. bölgeden aday gösterildi.

İmralı heyetinde bulunan İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Ankara 1. Bölge 1. sıradan aday gösterildi, heyetteki diğer isimler Ceylan Bağrıyanık ile Hatip Dicle listede yer almadı.

Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana ise Ağrı 1. sıradan milletvekili adayı oldu.

Alevi örgütlerinin temsilcileri de listede

HDP'nin milletvekili aday listesinde Alevi örgütlerinden temsilcilere de yer verildi. Buna göre, Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Öker İstanbul 2. Bölge 1. sıra, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Müslüm Doğan İzmir 2. Bölge 1. sıra, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Ali Kenanoğlu ise İstanbul 3. Bölge 4. sıradan aday gösterildi.

Baydemir Şanlıurfa'dan aday

Şanlıurfa'da 1. sıradan eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2. sıradan ise Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan aday gösterildi. Daha önce KCK davasından yargılanan eski Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven de Şanlıurfa 4. sıradan milletvekili aday listesine girdi.

Listede Ermeni kökenli adaylara da yer verildi

HDP'nin milletvekili aday listesinde Ermeni kökenli adaylara da yer verildi. Buna göre Garo Paylan, İstanbul 3. Bölge 2. sıradan aday gösterilirken Murat Mıhçı, İstanbul 1. Bölge 11. sıradan, Flor Uluk Dursun da İstanbul 2. Bölge 10. sıradan aday yapıldı.

Eski Avrupa Parlamenteri Ezidi Feleknas Uca, Diyarbakır 4. sıradan, Altan Tan ise 5. sıradan genel seçimlerde yarışacak.

Yazar Hüda Kaya, Demirtaş'ın ardından İstanbul 1. Bölge 2. sıradan listede yer aldı.

AK Parti'nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, Mersin 1. sıradan aday gösterilirken Prof. Dr. Mithat Sancar Mardin 1. sıradan aday gösterildi.

Eski Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan da Adana'dan 1. sıradan, Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ise Adana 2. sıradan aday oldu.

Eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan da Gaziantep 1. sıradan seçimlere katılacak.

HDP, YSK'ya 543 isim bildirdi

HDP, YSK'ya 543 milletvekili adayının ismini bildirdi. Bazı aday adaylarının dosyalarında eksiklikler olduğu için 550 kişilik bir listeyi YSK'ya veremediklerini belirten yetkililer, eksikliklerin en kısa zamanda giderilerek sayının 550'ye tamamlanacağını söyledi.

HDP'nin milletvekili adaylarının yaklaşık yarısını da kadın adaylar oluşturuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp'nin Milletvekili Aday Listesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement