Hitit Tanrıları ile Buluşma - Son Dakika
Güncel

Hitit Tanrıları ile Buluşma

Hitit Tanrıları ile Buluşma

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bölge temsilcilikleriyle birlikte Hitit tanrılarıyla buluştu.

25.09.2014 11:44

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, bölge temsilcilikleriyle birlikte Hitit tanrılarıyla buluştu. Mimarlar, Çorum-Alacahöyük ve Hattuşa'da teknik gezisiyle, milattan Önce 3000-1000 yıllarına yolculuğa çıktı. Mimarların ilk durağı Alacahöyük müzesi oldu. Müzede, Bakır, Demir ve Tunç çağının tasarım örnekleri, Hititler, Frigler, Haitilerin mezarları, güneş kursları, tapınakları ve mutfak kültürüyle organize bir imparatorluğu ziyaret etti.

Mimarlar, geçmişe yaptığı yolculuğu Hititlerin Başkenti Hattuşa'da sonlandırdı. Hitit tapınakları, sarayları, yazıtlarını gezen mimarlar göz alabildiğince uzanan iki boyutlu mimarinin büyüsünü yaşadı. Büyüleyici kent Hattuşa'da mimarlara rehberlik eden ise Hattuşa Kazı Başkanı Prof. Dr. Andreas Schachner oldu. Mimarlar, Hititlerin yaptığı Anadolu'nun ilk barajında mola verdi. Barajın etrafındaki bakımsızlık ve kirlilikten şikayet eden mimarlar, çevrenin temizlenmesi ve düzenlenmesi gerektiği yönünde görüş bildirdi.

Hattuşa ve Alacahöyük kültürel ve teknik gezisini; Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas, Kırıkkale, Karabük, Bartın, Bolu, Çorum ,Düzce, Erzincan, Karadeniz Ereğli, Kırşehir, Nevşehir bölge temsilcilikleriyle birlikte düzenledi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hitit Tanrıları ile Buluşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement