Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika
Ekonomi

Rekabet Kurulu Kararları

Rekabet Kurulu, Bankalararası Kart Merkezi AŞ'nin (BKM) yönetim kurulu kararıyla banka kartlarına ilişkin ortak takas komisyonu oranı belirlenmesine 5 yıl süreyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

27.02.2015 15:41

Rekabet Kurulu, Bankalararası Kart Merkezi AŞ'nin (BKM) yönetim kurulu kararıyla banka kartlarına ilişkin ortak takas komisyonu oranı belirlenmesine 5 yıl süreyle bireysel muafiyet tanınmasına karar verdi.

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, BKM yönetim kurulu kararıyla banka kartlarına ilişkin ortak takas komisyonu oranı belirlenmesine 5 yıl süreyle bireysel muafiyet tanındı. Bununla birlikte BKM tarafından formülde kullanılan verilerin bağımsız denetim prosedürleri çerçevesinde her yıl düzenli olarak bağımsız denetimden geçirilmesine ayrıca uygulanmakta olan banka kartı takas komisyonu oranının BKM internet sitesinde, ilgililer tarafından kolaylıkla ulaşılabilecek bir şekilde ve ana sayfadan link verilmek suretiyle kamuoyuna duyurulması kararlaştırıldı.

Total Oil Türkiye AŞ ile Opet Petrolcülük AŞ arasında imzalanan Aliağa Terminali Ürün Geçişi ve Depolama Sözleşmesi ile Marmara Ereğlisi Terminali Ürün Geçişi ve Depolama Sözleşmesi'ne bireysel muafiyet tanındı.

Hayat dışı sigortacılık ve reasürans hizmeti veren Catlin Group Limited'in kontrolüne imkan veren hisselerinin aynı alanlarda faaliyet gösteren XL Group tarafından devralınması işlemine izin verildi.

Aytemiz Akaryakıt Dağıtım AŞ, Aytemiz Gaz AŞ, Aksu Doğal Gaz İletim AŞ, Gaziemir Petrol Ticaret Limited Şirketi, Hakimiyet Petrol Ticaret Limited Şirketi ve Aytemiz Petrolcülük Ticaret Limited Şirketi'nin kontrolünün Doğan Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin verilmesi kararlaştırıldı.

DeFacto Perakende Ticaret AŞ'nin bir kısım hissesinin DF Retail Holdco Coöperatief UA tarafından devralınması ile bu işlemin ardıl işlemi olan Ozon Tekstil Konfeksiyon Sanayi Ticaret AŞ'nin tüm hisselerinin DeFacto Perakende Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemine izin verdi.

Sasa Polyester Sanayi AŞ'nin yüzde 51 hissesinin Erdemoğlu Holding AŞ tarafından Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ'den devralınması işlemi ile Arvento M2M Elektronik Sistemler Sanayi Ticaret AŞ ve Arvento Mobil Sistemler AŞ'nin ortak kontrolünün Track Holdings S.A.R.L. vasıtasıyla Investcorp Bank B.S.C. tarafından devralınması işlemlerine izin verilmesi kararlaştırıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Rekabet Kurulu Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement