Bakanlık, Diyarbakır'daki Feci Kazadan Sonra "Kriz Masası" Oluşturdu - Son Dakika
Güncel

Bakanlık, Diyarbakır'daki Feci Kazadan Sonra "Kriz Masası" Oluşturdu

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır-Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve binek aracının karıştığı trafik kazası sonrası kriz masası oluşturdu.

22.07.2014 14:02  Güncelleme: 16:04

Sağlık Bakanlığı, Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerinde iki yolcu otobüsü, yakıt yüklü bir tanker ve binek aracının karıştığı trafik kazası sonrası kriz masasının oluşturulduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, olay yerine içerisinde acil yardım ambulansı, obez ambulans, dört sedyeli ambulans ve UMKE araçları olmak üzere toplam 69 ambulansın ve yaklaşık 215 kişilik ekibin görev aldığını kaydetti. Açıklamada, ayrıca 2 uçak ambulansı ve 1 adet helikopter ambulansı ile birlikte 2 adet askeri helikopterin de olay sonrası yaralıların yardımına ulaştığı vurgulandı. Olayda 27'sinin durumu ağır olmak üzere toplam 69 kişinin yaralandığı belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bu hastalardan biri Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Hastanelerdeki diğer yaralılarımıza ilk müdehaleleri yapılmış tedavilerine başlanmıştır. Yaralı sayısının fazla ve hayati tehlikenin olmamamsı nedeniyle yararlılarımızın daha iyi sağlık hizmeti alabilmeleri için yanık ünitelerinin bulunduğu Malatya, Bingöl, Elazığ, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Ankara, Kocaeli, Erzurum, İstanbul ve İzmir illerine 34 yaralımızın nakilleri planlamış olup, nakil süreçleri devam etmektedir. Tedavileri için 18 yaralımız hava ambulanslarımızla, 16 yaralımız ise kara ambulansımız ile il dışına sevk edilmiş olup, ihtiyaca göre sevk planlaması devam etmektedir."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bakanlık, Diyarbakır'daki Feci Kazadan Sonra 'Kriz Masası' Oluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement