Selçuk'tan Azerbaycan'da Uluslararası Sempozyum - Son Dakika
Yerel

Selçuk'tan Azerbaycan'da Uluslararası Sempozyum

Selçuk\'tan Azerbaycan\'da Uluslararası Sempozyum

Türk kültür mirasının korunması amacıyla bu yıl 7'ncisi düzenlen "Uluslararası Türk Kültürü, Sanatı ve Kültürel Mirası Koruma Sempozuyumu" Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Azerbaycan Medeni Kültürün...

09.07.2013 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk kültür mirasının korunması amacıyla bu yıl 7'ncisi düzenlen "Uluslararası Türk Kültürü, Sanatı ve Kültürel Mirası Koruma Sempozuyumu" Selçuk Üniversitesi (SÜ) Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Azerbaycan Medeni Kültürün Öğrenilmesine Yardım Birliği (MİRAS) ve İtalya Milan Politeknik Üniversitesi işbirliği ile Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesini temsilen sempozyuma eş başkan ve Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkanı Doç. Dr. Osman Kunduracı, Sempozyum Genel Sekreteri Öğretim Elemanı Ahmet Aytaç katıldı.

12 ÜLKEDEN 180 BİLİM ADAMI KATILDI

3 gün boyunca Türk dünyasında kültürel mirasın korunması ve incelenmesi, zengin Türk kültürünün, sanatının, Türk tarih ve edebiyatının değerlendirilmesi ve Türk dili konuşulan ülkelerde sanat-kültür ve arkeoloji turizmi gibi konuların ele alındığı sempozyuma Türkiye, Kore, İtalya, Rusya, Makedonya, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan, İran, Mısır, İspanya ve Azerbaycan'dan 180 bilim adamı katıldı. Bilim adamları, mimari eserlerin korunması, muhafaza sistemleri ve incelenmesi, arkeoloji, arkeolojik kazılar ve yeri araştırma metotları, Türk mifologiyası, Türk Tarihi, edebiyatı, folklorü, Türk kültürü ve sanatı gibi konularda 120 adet sözlü bildiri, 30 adet de poster bildiri sundu.

Doç. Dr. Osman Kunduracı, "8 ay önce Selçuk Üniversitesi olarak Bakü'de başka bir kongre gerçekleştirmiştik. Üniversite olarak Azerbaycan ile bu tür bilimsel faaliyetleri gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Rektörümüz Prof. Dr. Hakkı Gökbel de bu sempozyuma ayrı bir önem vermektedir. İnşallah önümüzdeki yıl bu sempozyumu Konya'da Selçuk Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirmek istiyoruz." dedi. Doç. Dr. Kunduracı Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği kutlama mesajını da okudu.

SERGİLER SANATSEVERLERLE BULUŞTU

Sempozyum kapsamında Azerbaycan ve Türkiye'den 70 sanatçının eserlerinin yer aldığı "Türk Sanatları Karma Sergisi" ve SÜ Türk El Sanatları Araştırma ve Uygulama Merkezi Öğretim Elemanı Ahmet Aytaç'ın "Sal,ik-i Yün" sergisi de sanatseverlerle buluştu. Sergi sonunda SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel adına Merkez Başkanı Doç. Dr. Osman Kunduracı tarafından Prof. Dr. Hüseyin Elmas, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Dalkıran, Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir, Prof. Dr. Veli Aliyev, Azerbaycan milletvekili Dr. Ganire Paşayeva, Prof. Dr. Qaffar Jebiyev ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniç'e plaket takdim edildi. Ardından MİRAS Başkanı Dr. Fariz Halilli, Yrd. Doç. Dr. Osman Kunduracı ve Ahmet Aytaç'a birer şilt hediye ederken, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel'e de Azerbaycan-Türkiye arasındaki bilimsel faaliyetlere katkısından dolayı ödül verildi. Ödülü Rektör Gökbel adına Ahmet Aytaç teslim aldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Selçuk'tan Azerbaycan'da Uluslararası Sempozyum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement