Sıcaklar Daha Da Kavuracak - Son Dakika
Güncel

Sıcaklar Daha Da Kavuracak

Sıcaklar Daha Da Kavuracak

Urfa'da son yılların en yüksek sıcaklıkları kayıtlara geçecek. Meteoroloji son hava durumu tahmininde saat 10.00 ile 16.00 arası için uyardı.

29.07.2015 13:46

Meteorolojinin hava durumu tahminine göre bu hafta en yüksek hava sıcaklıkları Urfa ile birlikte Karadeniz Kıyı kesiminde 30-32, Erzurum, Van, Antalya ve Mersin'de 33, İstanbul'da 34, Ankara, İzmir, Bursa ve Sakarya'da 38, Karabük, Burdur, Malatya ve Edirne'de 40, Manisa ve Kahramanmaraş'ta 41, Elazığ ve Aydın'da 42, Diyarbakır ve Batman'da 43 dereceye ulaşacağı bekleniyor.

GÖLGEDE 44 DERECE

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırdı. Gölgede 44 derece ölçülen hava sıcaklığının önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor. Sıcaklığın üst seviyeye ulaştığı öğlen ise genellikle yoğun olan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nin bir hayli sakin olduğu gözlendi. Sıcak havadan bunalanlar ise park, bahçe gibi gölgelik alanlarda zaman geçiriyor. Turistlerin ve yöre insanının rağbet gösterdiği tarihi kapalı çarşıların da tenha olduğu görüldü. Çocuklar ise sulama kanalları ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı mahallelerde yaptırılan havuzlarda serinliyor.

SICAKLARA KARŞI YETKİLİLERİN ÖNLEMİ YOK

Şanlıurfalı'ların maruz kaldıkları bu sıcak havaya karşın başta belediyeler ve elektrik dağıtım şirketleri olmak üzere hiçbir yetkili önlem almıyor. Halk sıcaklıklara karşı kendi imkanlarıyla önlem almaya çalışırken, yapılan meydanlar üzerinden geçen insanları daha da yakıyor, Bahçelievler gibi işyerlerinin yoğun olduğu semtlerde ve otobüs duraklarında gölgelikler yapılmıyor, soğutucuların çalıştığı iş yeri ve evlerde sık sık elektrikler kesiliyor. Otobüs duraklarının içerisinde sadece toplama merkezine dün itibariyle vantilatörler kurulmaya başlandı.

URFA' BU HAFTA HAVA DURUMU NASIL?

Urfa için yapılan son hava durumu tahminlerine göre bu hafta sonuna kadar aşırı sıcaklar yaşanacak. Ülkede etkili olan sıcak hava dalgasının etkisini artırarak bu hafta da devam edeceği ve hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Bu hafta hava sıcaklıklarının normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyretmesi ile birlikte geçtiğimiz yıllarda kaydedilen en yüksek sıcaklık değerlerine yaklaşması tahmin ediliyor.

HİSSEDİLEN SICAKLIK DAHA FAZLA OLACAK

Akdeniz ve Karadeniz kıyı kesimlerinin, deniz üzerinden esen rüzgarlarla birlikte nem oranı artacağından, en yüksek hava sıcaklıklarının 30-33 derece tahmin edilmesine karşın, hissedilen sıcaklıkları oldukça yüksek (37-40 derece) olacaktır.

UZMANLAR UYARIYOR

Vatandaşların sıcak havadan ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca güneşten korunmaları, gölgede bulunmaları ve zorunlu olmadıkça 10:00 - 16:00 saatleri arasında dışarıya çıkmamaları tavsiye ediliyor.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Sıcaklar Daha Da Kavuracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement