Türk Kızılayı: Yurt İçinde 4 Kombinada, Yurt Dışında 17 Ülkede Kurban Kesimi Yapıyoruz - Son Dakika
Güncel

Türk Kızılayı: Yurt İçinde 4 Kombinada, Yurt Dışında 17 Ülkede Kurban Kesimi Yapıyoruz

Türk Kızılayı: Yurt İçinde 4 Kombinada, Yurt Dışında 17 Ülkede Kurban Kesimi Yapıyoruz

Türk Kızılayı tarafından yapılan 2015 yılı vekaleten kurban kesimlerine yurt içinde 4 kombinada ve yurt dışında 17 ayrı ülkede başlandı.

24.09.2015 16:13

Türk Kızılayı tarafından yapılan 2015 yılı vekaleten kurban kesimlerine yurt içinde 4 kombinada ve yurt dışında 17 ayrı ülkede başlandı. Türk Kızılayı'nın "Kurban vekaletinizle tüm yıl bayram" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Et ve Süt Kurumu Yozgat Kombinası'nda kurban kesimi yapıldı.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Okyay Biçer, Yozgat Et ve Süt Kurumu'nda gerçekleşen kurban kesiminde kurban etlerinin kavurma haline getirilerek 800 gramlık konserveler halinde yıl boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarını bereketlendireceğini söyledi. Biçer, "Türk Kızılayı olarak Türkiye, Avrupa ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan Türk insanlarının, Müslümanların Kızılaya vermiş oldukları kurban vecibelerini yerine getirmek için buradayız. Yurt içinde 4 kombinada ve yurt dışında 17 ayrı ülkede kurban kesimi yapmaktayız. Kızılay modeli olan kurban programımız da kurbanlardan elde edilen Kızılay kavurmaları 365 gün boyunca ülkemizde yaşayan ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılması sağlanacaktır. Tabii bizim bu modelimizle kurban bayramında  kesim yapılıp 4 gün süreyle ihtiyaç sahiplerine et vermek yerine, kurban bayramında yapılan kesimlerin sonucunda 365 gün ihtiyaç sahibi insanların evine et girmesi sağlanmakta. Türk Kızılayı olarak, bize itibar edip kurbanlarını bize bağışladıkları için Türk halkına sonsuz minnetlerimizi sunuyoruz" dedi.

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu üyesi Okyay Biçer, Türk Kızılayı'na yurt içi için vekaletlerini veren hayırseverlerin kurbanları Et ve Süt Kurumu'nun Yozgat, Erzurum, Denizli ve Ağrı'daki kombinalarında kesilmeye başladığını belirtti. Biçer, "Yurt dışı için vekaletlerini Kızılay'a veren hayırseverlerin kurbanları ise Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Nijer, Suriye, Moritanya ve Çad'da kesim işlemlerinden sonra ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ülkelerindeki çatışmalardan kaçarak Çad'a sığınan on binlerce Orta Afrika Cumhuriyeti vatandaşı için de Çad'da ayrıca kurban kesimleri gerçekleştiriliyor" dedi.

Yurt dışında yapılan kesimlerin Kızılay görevlilerinin gözetiminde İslami şartlara uygun olarak hijyenik koşullarda yapıldığını belirten Biçer, "Kesimi yapılan kurbanlar ile ilgili bilgi vekalet sahiplerine anlık olarak iletiliyor. Ayrıca, kurban kesim aşamaları video ile kayıt altına alınıyor. Bu video kayıtlarını içeren DVD, teşekkür belgesi ve vekalet sahibinin kurbanından hazırlanacak bir kutu konserve ile birlikte vekalet sahibine ulaştırılacak. Kurban konserveleri Türk Kızılayı'nın ülke geneline yayılmış olan yaklaşık 700 şubesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Türk Kızılayı, kurban gibi önemli bir ibadetin, kurallara uygun olarak yerine getirilmesi ve halkımızın kendisine duyduğu güvene layık olmak adına üzerine düşen sorumluluğu her zaman olduğu gibi bu yıl da yerine getirecek" diye konuştu. - Yozgat

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Kızılayı: Yurt İçinde 4 Kombinada, Yurt Dışında 17 Ülkede Kurban Kesimi Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement