Türk Öğrenciler Dünya Satranç Şampiyonasında - Son Dakika
Güncel

Türk Öğrenciler Dünya Satranç Şampiyonasında

Türk Öğrenciler Dünya Satranç Şampiyonasında

Dünyanın farklı ülkelerinden kilometrelerce yol yapıp, Batum'da toplanmış koca bir salon dolusu çocuktan çıt çıkmıyor.

24.10.2016 12:14

Dünyanın farklı ülkelerinden kilometrelerce yol yapıp, Batum'da toplanmış koca bir salon dolusu çocuktan çıt çıkmıyor. Gözleri önlerindeki satranç tahtasına çakılı, arada yanlarındaki çizelgeye not alıyorlar. Onlar, dünya satranç şampiyonasında madalya almak için yarışıyorlar. Bu yıl, 8-10-12 yaş kategorilerinde, 65 ülkeden 716 sporcunun yarışacağı Dünya Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'na Türkiye'den de 9 sporcu katılıyor. Elif Keskin, Efe Hakan Öztürk, Ahmet Utku Üzümcü, Ediz Gürel, Kerem Erten, Sıla Çağlar, Suğra Tepeli, Ekin Barış Özenir ve Elif Zeren Yıldız 18 Ekim'de başlayıp, 31 Ekim'de sona erecek turnuvada birincilik için ter döküyor.

İŞBİRLİĞİ 6 YIL DAHA UZATILDI

Satrancın yaygınlaşması amacıyla 10 yıldır Türkiye Satranç Federasyonu'yla işbirliği yapan Türkiye İş Bankası, şampiyonada da çocukların yanındaydı. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Suat Sözen ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, şampiyonaya katılacak çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, "Türkiye Satranç Federasyonu'yla planlı, programlı, uzun süreli işbirliğimiz 11'inci yılımızı dolduracak. Geldiğimiz noktadan memnunuz. Bu yıl, işbirliğini 6 yıl daha devam ettirme kararı aldık" diye konuştu.

CEZAEVİNDEKİ ÇOCUKLAR İÇİN DE SATRANÇ EĞİTİMİ

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay ise, 698 bin 270 lisanslı, 80 bin 769 antrenör ve 7 bin 990 hakem sayısıyla tüm federasyonların önünde yer aldıklarına dikkat çekti. Türkiye İş Bankası gibi köklü bir kurumla yol arkadaşlığı yapmalarının, her hamlede yanlarında böyle bir kuruluşun olmasının çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bu işbirliğiyle Türkiye'nin her köşesinde toplam 16 bin 841 satranç sınıfı açıldı. Çocuk Hizmetleri'ne bağlı Sevgi Evi, Çocuk Evi, Çocuk Yuvası ve Yurdu gibi kurumlarda 305 satranç sınıfı açıldı. 250 kişiye antrenörlük eğitimi verildi. Bu yıl Adalet Bakanlığı ile yapılan bir işbirliğiyle 31 ceza infaz kurumunda 40 satranç sınıfı ve 62 çalışana antrenörlük eğitimi verilmesi planlanıyor. Bu projeyle 2 bin çocuğa ulaşmayı planlıyoruz".

İşte şampiyonada yarışan öğrencilerden bazıları ve hikayeleri:

6 YAŞIMDA SATRANCA BAŞLADIM

Sıla Çağlar: 2004'te Mersin'de doğdum. 6 yaşımda satranca başladım. Şampiyonada 12 yaş grubunda oynuyorum. Bu sene Türkiye birincisi oldum, Prag'da da Avrupa birincisi olmuştum. Altı yaşımdan beri satranç oynuyorum. Ulusal Takım altyapı sporcusuyum. Şu andaki satranç antrenörüm Meylis Annaberdiev ile özel satranç eğitimine devam ediyorum, TSF milli takım alt yapı kamplarında eğitimini sürdürüyorum.

Kerem Erzen: 2008'de doğdum. İki yıldır satranç oynuyorum. Üçüncü sınıfa devam ediyorum. Bu yıl Türkiye şampiyonu oldum. Ondan önceki yıl Türkiye üçüncüsü olmuştum. Manisa'dan geldim.

Efe Öztürk: Tokat'tan geliyorum. 5'e gidiyorum. Dört yıldır satranç oynuyorum. 10 yaş grubunda yarışacağım şampiyonada.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Türk Öğrenciler Dünya Satranç Şampiyonasında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement