Van ve Hakkari'de Terör Saldırılarında 4 Asker Yaralandı - Son Dakika
Güncel

Van ve Hakkari'de Terör Saldırılarında 4 Asker Yaralandı

Genelkurmay Başkanlığı, Van Başkale ve Hakkâri Yüksekova’da askeri konvoyların geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden karayoluna döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 4 personelin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığını açıkladı.

22.09.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, Van Başkale ve Hakkari Yüksekova'da askeri konvoyların geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden karayoluna döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 4 personelin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığını açıkladı. 14 personelin ise kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Batman Sason'da operasyon icra edilen bölgeye canlı kalkan olarak girmeleri nedeniyle 18 Eylül 2015 tarihinde gözaltına alınan 83 şahıstan 27'sinin tutuklandığı kaydedildi.

20 Eylül 2015 tarihinde Diyarbakır- Muş karayolunu keserek bir aracı gasp eden bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındığı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı ifade edildi.

PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Şırnak Uludere'de bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği belirtildi.

Bölücü terör örgütünden kaçan 2 teröristin ise Siirt ve Tunceli'de güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.

KORUCU ŞEHİT OLDU

Şırnak Silopi'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan silahlı saldırı sonucunda bir gönüllü köy korucusunun şehit olduğu, bir geçici köy korucusunun ise yaralandığı kaydedildi.

Mardin Nusaybin'de bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından iki adet el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu bir köprünün kullanılamaz hale geldiği kaydedilerek, karayolunda hasar meydana geldiği bildirildi.

Diyarbakır Silvan'da bir adet baz istasyonunun bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcı ile kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

4 ASKER YARALANDI

Van Başkale ve Hakkari Yüksekova'da askeri konvoyların geçişi esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce önceden karayoluna döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması sonucu 4 personelin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığı, 14 personelin ise kontrol amaçlı olarak hastaneye sevk edildiği bildirildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Van ve Hakkari'de Terör Saldırılarında 4 Asker Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement