6. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 5 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

6. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 5 Mayıs'ta Başlıyor

6. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 5 Mayıs\'ta Başlıyor

Yerli ve yabancı yazarları bir araya getiren İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali, bu yıl 5 Mayıs'ta başlayacak.

02.05.2014 14:09  Güncelleme: 17:30

Bu yıl altıncı kez düzenlenecek "İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali (İTEF)", şehir ve yolculuk temasıyla 5 Mayıs'ta başlayacak.

Festival koordinatörlüğünün açıklamasına göre, yerli ve yabancı yazarları bir araya getirecek festivalde, söyleşiler ve atölye çalışmaları yapılacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Yabancı Yazarlar Okullarda Programı kapsamında yabancı çocuk yazarlar, devlet okullarında gerçekleştirilecek etkinliklere katılacak. 

Program çerçevesinde ilk ve ortaöğretim düzeyinde öğrenim gören 5 bin öğrenci farklı ülkelerden festivale katılan yazarlarla okuma, söyleşi, çizim ve yaratıcı yazarlık atölyesi gibi etkinliklerde buluşacak.

İsveçli yazar Asa Lind, Alman yazar Jürgen Banscherus, Astrid Lindgren Ödülü'ne iki kez aday gösterilen Lübnanlı yazar Fatima Sharafeddine, Hollanda'nın prestijli çocuk edebiyatı ödülü Gümüş Kalem'in sahibi Maritgen Matter'in de aralarında bulunduğu 8 ülkeden 8 çocuk yazarı Şişli, Beykoz, Bahçelievler, Beylikdüzü, Ümraniye, Bakırköy, Zeytinburnu, Bağcılar gibi ilçelerde 20 devlet okulunu ziyaret edecek.

İstanbul'da yeni bir çocuk festivali, İTEF-Çocuk 

Ayrıca Suadiye Sahili'nde 9-11 Mayıs'ta yapılması planlanan İTEF-Çocuk programıyla da Ayda Kantar, Aytül Akal, Çiğdem Gündeş, Çiğdem Odabaşı, Esra Düzdağ,  Fatih Erdoğan, Görkem Yeltan, Handan Durgut, İpek Kuşçu, Melek Özlem Sezer, Mustafa Delioğlu, Sara Şahinkanat, Sedat Girgin, Seza Kutlar Aksoy, Simla Sunay, Toprak Işık ve Tülin Kozikoğlu da yaratıcı okuma, yaratıcı drama, eş zamanlı çizim atölyeleri ve söyleşilerde minik okurlarla bir araya gelecek. 

Festival programına göre, "Çiğdem Gündeş ve Ayda Kantar ile Çizgiden Masala", "Görkem Yeltan'la Doğaçlama Hikaye Yazıyorum", "Seza Kutlar Aksoy ile Kitapların Büyülü Dünyasına Yolculuk", "Sedat Girgin ile Kendi Romanının Kahramanı Ol", "Çiğdem Odabaşı ile Yaratıcı Drama ile Okuma Atölyesi 'Sevdalı Bulut Masalı" etkinlikleri 9 Mayıs'ta yapılacak. 

"İpek Kuşçu ve Esra Düzdağ anlatıyor: Abur Cuburun En Kolayı, En Doğalı", "Aytül Akal ve Mustafa Delioğlu ile "Sözcüklerden Renklere Okuma Atölyesi", "Handan Durgut ve Sedat Girgin ile "Bir Uçurtma Olsam", "Sara Şahinkanat ile Birlikte Yaratıcı Okuma Atölyesi- "Yavru Ahtapot Olmak Çok Zor" ve "Tülin Kozikoğlu ile 'Dondurma Yok mu?' Yaratıcı Okuma Atölyesi" etkinlikleri 10 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

"Toprak Işık ile 'Nerden Çıktı Bu Fen ve Teknoloji?', "Simla Sunay ile Resim ve Şiir Atölyesi- Bedri Rahmi Eyüboğlu: Mavi'nin Mutluluğu" ve "Melek Özlem Sezer ile 'Beş sekiz yaş, Masal Masal Matitas" etkinlikleri ise 11 Mayıs'ta düzenlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 6. İstanbul Tanpınar Edebiyat Festivali 5 Mayıs'ta Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement