Feshane'nin Yöresel Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Feshane'nin Yöresel Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

Feshane\'nin Yöresel Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor

İstanbul Feshane'de düzenlenen 'Siirt Günleri' etkinliklerini yüz elliyedi bin kişi izledi.

06.09.2013 17:43  Güncelleme: 11:14

Siirt Valiliği tarafından İstanbul'da ilk defa düzenlenen Siirt Günleri, 29 Ağustos 2013 Perşembe günü start aldı ve 1 Eylül 2013 Pazar günü Haliç Kongre Merkezinde Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Muhterem eşleri hanımefendi Emine Erdoğan'ın katıldıkları gala gecesi etkinlikleriyle sona erdi.

İstanbul'da yaşayan Siirtliler yanında, çevre illerde yaşayan Siirtlilerin de ilgi gösterdikleri ve stantlar açtıkları etkinliklere, İstanbullular yoğun ilgi gösterdi.

İstanbul Feshane' de 4 gün süren etkinliklere Yüz elliyedibin beş yüz kişi katıldı. Organisazyon firmasından edinilen bilgiye göre; x ray cihazlarından yüz yedi bin beş yüz kişinin geçerek, Feshane'de kurulu stantları gezdiği, öte yandan yemek bölümü, eğlence, otopark ve park alanlarını da ellibin civarında vatandaşın ziyaret ettiği böylece Siirt Günlerine yoğun bir ilgi gösterilerek, toplamda, 157.500 kişinin gezdiği tespit edildi.

Bazı sivil toplum örgütlerinin de stantlar açtıkları Feshane etkinliklerine Siirt'in marka olmuş yerel sanatçıları sahne alırlarken, Siirtli şair ve yazarlar da kendilerine ayrılan stantta kitaplarını imzaladılar. Stantlarda fıstık, bıtım, bıtım sabunu, Pervari balı, Zivzik narı yanında, el emeği göz nuru eserler ve İlimize özgü meyveler, yemişler teşhir edildi

Siirt Günleri etkinliklerinin start aldığı ilk gün düzenlenen etkinliklere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Siirt Valisi Ahmet Aydın, AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, AKP İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, TFF eski başkanlarından Haluk Ulusoy, yine eski Valilerimizden Murat Yıldırım ile Necati Şentürk'ün yanı sıra Şişli belediye başkanı Mustafa Sarıgül, Fatih belediye başkanı Mustafa Demir, Eyüp belediye başkanı İsmail Kavuncu, iş, sanat, spor ve bilim dünyasından ünlüler ve vatandaşlar katıldı.

Vali Ahmet Aydın yaptığı açış konuşmasında Siirt'in çözüm süreci ile kabuğunu kırdığını belirterek "Siirt üç ayrı dilin kardeşçe yaşadığı bir il olması münasebetiyle Türkiye'ye örnek olması gerektiğine" vurgu yaptı. Etkinliklere katılanları Siirt'i görmeğe davet etti.

Açılış konuşmalarının ardından Bakanlar ve beraberindekiler stantları gezerek, vatandaşlarla sohbet ettiler.

Feshane'deki etkinlikler 4 gün süreyle devam ederken, Siirtli şair ve yazarlar kitaplarını imzalama etkinlikleri yanında söyleşiler yaptılar, Siirtli sanatçılar, İlimize özgü konserler verdiler.

Siirt Günleri etkinliğinin üçüncü gününde "Dünya Ticaret Merkezi"nde Siirt Yatırım Zirvesi toplantısı yapıldı.

Hemşerilerimizden Hedef Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem sancak'ın Başkanlığında düzenlenen Siirt Yatırım Zirvesine Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Hemşerimliz Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu, DİKA Genel Sekreteri Dr. Tabib Gülbay ile iş dünyasının temsilcileri katıldı.

Etkinliklere ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Siirt Valisi Ahmet Aydın ise, "Siirt dediğinizde akla ilk gelen yiğidin yeniden ayağa kalktığı Başbakanımızın milletvekili olduğu şehir olarak akla gelmekte. Siirt bir anlamda kabuğunu kırdı ve artık kör nokta olmaktan öteye geçmektedir. Yatırım yapıldığında elde edilecek olan kazanımları burada bulunan değerli konuklarımız sizlere aktaracaktır elbette." diye konuştu.

Vali Aydın konuşmasını,"Siirt sevdası dedik hizmete başladık, bu etkinliğimize sponsor olanlara teşekkür ediyoruz. Biz 3 dilli kardeş şehiriz. Herkese selamlarımı sunuyorum. Ehlen ve sehlen Rojbaş diyorum." diyerek bitirdi.

Dünya Ticaret Merkezinde yapılan Yarıtım Zirvesine, iş, siyaset, spor ve sanat camiasından birçok ünlü katıldı.

Etkinliğin gala gecesi Haliç Kongre Merkezi'nde yapıldı. Gala gecesine Başbakanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan ve muhterem eşleri hanımefendi Emine Hanım katıldı.

Siirt Valiliği Gösteri Sanatları Topluluğu'nca sahnelenen "Botan Efsanesi" oyunu büyük ilgi ve takdir toplayarak, izleyenleri mest etti.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Kültür Sanat Feshane'nin Yöresel Etkinlikleri Yoğun İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement