"Tercihim Satır Arası Hikayeleri Çekmek" - Son Dakika
Magazin

"Tercihim Satır Arası Hikayeleri Çekmek"

"Tercihim Satır Arası Hikayeleri Çekmek"

Sanat dünyamızın 80 yıllık yakın tarihini bir belgesele dönüştüren Nebil Özgentürk'ten önemli açıklamalar.

22.11.2012 06:03  Güncelleme: 07:56

Nebil Özgentürk; Şirin Sever'in a Haber'de sunduğu 'Jurnal' isimli programa konuk oldu. 'Bir Yudum İnsan'la başlayan belgesel macerasını 'Sanatımızın Hatıra Defteri' ile sürdüren Özgentürk; "Bu belgesel dört yıl önceki 'Türkiye'nin Hatıra Defteri' belgeselinin kültür-sanat versiyonu ve belgeselde 60 kişinin emeği var" dedi. Ünlü belgeselci; henüz hangi kanalda yayınlanacağı belli olmayan 'Sanatımızın Hatıra Defteri' hakkında programda şunları anlattı:

25 SANATÇI

Belgeselin seslendirmesini Cihan Ünal ve Çetin Tekindor üstlendi. Kutlukhan Perker'in desenlerini çizdi ve müziklerini Can Atilla yaptı. Tarık Akan'dan Serra Yılmaz'a, Candan Erçetin'den Erkan Can'a 25 sanatçı; dönemin ünlü sanatçılarını canlandırdı.

OPERA DA VAR

Sanat tarihimizin 80 yıllık yakın tarihine ansiklopedik mantıkla değil, hikayelerle bakmak istedik. Sanat tarihimizde çok ilginç hikayeler yaşandı. "Opera yapılsın" denmesinin ardında bile komik bir macera var. Türkiye'de bir dönem tiyatro yapan kadınlara kötü gözle bakıldı. Biz belgeselde, işte bu 80 yıllık öyküyü anlatacağız. Türküler de olacak, opera da. Hayatımıza damga vurmuş özel hikayeler ve adı hiç bilinmeyen sanatçılar da bu çektiğimiz belgeselde olacak.

ÇEKİMLER 6 GÜN SÜRDÜ

Belgesel için ünlü isimleri tarihi karakterlere büründürmeye ikna etmek gerekti. Sponsorumuz Denizbank olmasa bu belgeseli çekemezdik. Çünkü içimizdeki coşkuyla işi büyütmek ve dizi tadında çekmek istedik. Çekimler 6 gün sürdü.

TRAJİK BİR ÖYKÜ

Beyazıt Öztürk, 1920'lerin büyük şairi Abdülhak Hamit Tarhan kılığına girdi ve 6 dakikada trajik bir aşk hikayesini anlattı.

OĞLU SETE GELDİ

Aziz Nesin'i Güven Kıraç canlandırdı. Oğlu Ahmet Nesin; makyaj yapılırken sete geldi. Sanki Aziz Nesin 95'te ölmemiş; oğlu onu sette ziyaret ediyormuş gibiydi... Bu anlarda çok duygusallaştım.

KALICI OLDU

Belgesel tedavülden kalkmış para gibi oldu, kalıcı olan bir şey galiba. 2050'li yıllarda Sezen Aksu'nun çıkış noktası merak edilecektir mesela Çanakkale belgeseli çekmek gibi bir hevesim yok, ben satır arası hikayeleri daha çok seviyorum.

BİR FİLM PROJEM VAR

Sanat hikayeleri anlatan bir film projem var. Fikret Mualla ve Tevfik Fikret; izlediğimiz dizilerdeki karakterlerden daha büyük aşkların insanları.

VÜCUDU HEP HASAR GÖRDÜ

Nebil Özgentürk; doktorunun "Vücudunu hor kullanmış" dediği Müslüm Gürses'le ilgili de konuştu: "Vücudunu hor kullanmadı. Bir trafik kazası geçirdi. Öldü diye morga kaldırıldı. Ağır ameliyatlar geçirdi. Babasının annesini öldürdüğünü gördü. Yani vücudu hep dışarıdan hasar gördü."

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Tercihim Satır Arası Hikayeleri Çekmek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement