Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin - - Son Dakika
Politika

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin -

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin -

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, "Türkiye'de en uzun iş başında kalan hükümet olma unvanını AK Parti aldı, ülkenin en uzun süreli hükümeti de AK Parti oldu.

12.12.2013 20:13

Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sadullah Ergin, " Türkiye'de en uzun iş başında kalan hükümet olma unvanını AK Parti aldı, ülkenin en uzun süreli hükümeti de AK Parti oldu. Bu bizim kerametimiz değil, sizlerin hayır duasıyla desteğiyle ve sürekli yaptığınız katkılarla oldu" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında merkeze bağlı Bozhöyük köyünde vatandaşlara hitap eden Ergin, partisinin hükümetleri tarafından 11 yıldır hizmet siyaseti gerçekleştirildiğini söyledi.

Bütün yatırım ve hizmetlerde herkesin katkısının bulunduğunu, milletin hayır duasının ise kendilerine güç verdiğini dile getiren Ergin, şöyle devam etti:

"Türkiye'de en uzun iş başında kalan hükümet olma unvanını AK Parti aldı, ülkenin en uzun süreli hükümeti de AK Parti oldu. Bu bizim kerametimiz değil, sizlerin hayır duasıyla desteğiyle ve sürekli yaptığınız katkılarla oldu. Allah'ın izniyle Türkiye'yi, bir ucundan diğer ucuna imar ettik. Bölünmüş yollar, otoyollar, havaalanları, demiryolları, hızlı trenler ve son olarak ülkenin 150 yıllık hayali olan, Avrupa ile Asya'yı denizin altından birbirine bağlayan asrın projesi olan Marmaray'ı da hizmete açtık. Hayırlı, uğurlu olsun bu ülkenin insanına. Yetmiyor bir de denizin üzerinde otoyol yapıyoruz. İstanbul'dan İzmir'e giderken denizin etrafından dolanmak zorunda kalıyoruz. Böyle olunca yol çok uzuyor. İstanbul-İzmir arası, Marmara Denizi'nin üzerinden gidiyor. Hayırlı, uğurlu olsun bu ülkeye. Biz de İskenderun'u Hatay'a bağlayan projenin ihalesini yaptık. Bu da Hatay halkına hayırlı, uğurlu olsun."

Ergin, Suriye'de 3 yıldır gözyaşı ve kan aktığını, bu ülkede birçok kişinin evleri, köyleri, şehirleri, toprakları ve bahçelerini bırakarak komşu ülkelere sığındığını anlattı.

Bazı güçlerin, Hatay üzerinde çıkar çatışması içine girdiğini vurgulayan Ergin, şunları kaydetti:

"Çadırların içerisinde kocasız kalmış kadınlar, babasız kalmış çocuklar, bebekler 3 kıştır bu çadırların içerisinde, konteyner kentlerde Türkiye'nin uzattığı sıcak şefkat eliyle sıcak bir çorbayla verilen kıyafetlerle hayatlarını idame etmeye çalışıyor. Evlerini, köylerini, şehirlerini, topraklarını ve bahçelerini bıraktılar. İşte bu ateşi topraklarımıza getirmek isteyenler oldu. Bunları biliyoruz. İşte bu yapılacak seçimlerde bu toprakları karıştırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Hatay'ın birliğini, beraberliğini, 1,5 milyon Hataylıyı güvenle geleceğe taşıyacak bir sonucu inşallah sandıktan çıkaracağız."

Ergin daha sonra Tanışma, Üzümdalı, Maden Boyu, Demir Köprü, Bohşin köyleri ile Avsuyu beldelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Adalet Bakanı ve AK Parti Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ergin - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement