AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması

''Cumhuriyet Halk Partisine ve diğer partilere deseniz ki 'Buyurun anahtar teslimi size iktidarı teslim ediyoruz', vallahi billahi 'İstemiyoruz' diye arkalarını dönerler, kaçarlar''

01.03.2014 22:38

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Cumhuriyet Halk Partisine ve diğer partilere deseniz ki 'Buyurun anahtar teslimi size iktidarı teslim ediyoruz', vallahi billahi 'İstemiyoruz' diye arkalarını dönerler, kaçarlar" dedi.

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Yeni Türkiye'de Siyaset ve Ekonomi" konulu konferansta konuşan Kurtulmuş, 28 Şubat sürecinde yaşanan olayların benzerlerinin günümüzde de görüldüğünü söyledi.

Türkiye'de, ekonomide başarılı bir istikrar sağlandığını belirten Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"28 Şubat'ta ne oldu? Benzer şeyler bugün oluyor. Fark ne? 28 Şubat'ta parlamentodaki, Meclis'teki çoğunluk, Doğru Yol Partisinin 50 milletvekili istifa ettirilerek düşürüldü. Refah-Yol'un çoğunluğu kalmadı. Rahmetli Muhsin Bey'in verdiği 7 kişilik desteğin de bir anlamı kalmadı. Onun yerine başka bir hükümet kurulabildi. Sizi temin ederim ki bu kadar ciddi bir çoğunlukla AK Parti iktidarda olmasaydı parlamento içinde olmasaydı bu hükümeti değiştirebilecek bir alternatif ortaya çıkma ihtimali olsaydı şimdiye kadar çoktan bin türlü operasyonlarını tamamlarlar ve bu süreçte belki hükümeti değiştirirlerdi."

Kurtulmuş, milletin gönlünde başka bir iktidar alternatifi olmadığını dile getirerek, "Gelin şunu da söyleyeyim, televizyonlar da var, onlar da yayınlasın; Cumhuriyet Halk Partisine ve diğer partilere deseniz ki 'Buyurun anahtar teslimi size iktidarı teslim ediyoruz', vallahi billahi 'İstemiyoruz' diye arkalarını dönerler, kaçarlar" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin siyasi tarihinde, milletin istikametinde yürüyenlerin gerçekten hep iktidar olduğunu ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Bu birinci dediğimiz tepeden inmeci, seçkinci, millete güvenmeyen bu güruhun, bu elitlerin, bu seçkinlerin vallahi ben hiç bu memlekette milletin helal oylarıyla iktidar olduklarını görmedim. İki sefer oldu, o da rahmetli Ecevit'in üslubundaki düzgünlük dolayısıyla. İkinci döneminde de Ecevit'in 'inançlara saygılı laiklik' sloganıyla. Onları millet gördü, 'Bunlar biraz değişti galiba' dedi, oy verdi, iktidara getirdi. 'İnançlara saygılı laiklik' dediğin zaman iktidara geldin, Meclis'teki başörtülü milletvekiline 'Atın bu kadını dışarıya' diye çıkıştığın zaman millet 'Öyle mi' dedi, 'Al sana yüzde bir, bir buçuk' dedi. İktidardan al aşağı etti."

Konferansa, AK Parti Çanakkale Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Mehmet Daniş, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu ile belediye başkanları ve partililer katıldı. - Çanakkale

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement