Bakan Eker, Dicle Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışına Katıldı - Son Dakika
Politika

Bakan Eker, Dicle Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Bakan Eker, Dicle Üniversitesi\'nin Akademik Yılı Açılışına Katıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi'nin akademik yılı açılış programına katıldı.

11.10.2012 18:43

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Dicle Üniversitesi'nin akademik yılı açılış programına katıldı.

Dicle Üniversitesi (DÜ) 2012- 2013 akademik yılı ile yapımı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) binasının açılışı için Kongre Merkezi'nde tören düzenlendi. Törene Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, DÜ Rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Programda bir konuşma yapan Bakan Eker, üniversitelerin farklı alanlara yaptığı katkılarla başarılı olabileceğini söyledi. DÜ'nün Türkiye'nin en köklü kurumlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Eker, üniversitenin gerek teknik donanım gerekse de öğrenci sayısı bakımından her geçen gün geliştiğini ifade etti. DÜ'nün öğrenci sayısının bir ara 13 bine kadar düştüğünü aktaran Bakan Eker, "Şimdi 26 binlere ulaştı. Üniversite yönetimini kutlamak gerekiyor. Biz eğitime önem veren bir hükümetiz. Bütçede eğitim birinci sıraya çıkartılmışsa bu önem verdiğimizi gösteriyor. Bizden önce milli savunma birinci sıradaydı bütçe bakımından. Eğitimin bütçeden aldığı payı yüzde 9'dan yüzde 16'ya çıkardık. Türkiye'de son 10 yıl içinde üniversitelerin sayısı arttı, 76'dan 168'e çıktı. Bunlar kendi aralarında yaptığı rekabetle daha büyük başarılara imza atıyorlar. Bunların akademik personel sayısında artış meydana geldi" dedi.

Üniversitelerin bulunduğu şehre önemli katkılar sağladığını dile getiren Eker, bunun araştırma geliştirme çalışmalarında daha rahat görüldüğünü belirtti. Buna paralel olarak geliştirme çalışmalarına Türkiye'nin her zamankinden fazla para ayırdığını kaydeden Eker, bu sayede üretime dönük projeler hayata geçtiğini vurguladı.

Doğu ve Güneydoğu'da teröre rağmen yatırımların devam edeceğine vurgu yapan Bakan Eker, "Zaman zaman bu bölge, PKK terör örgütünün yaptığı eylemler yüzünden hak ettiği desteği, imaj açısından göremiyor. Buna rağmen bu çabamızı inatla ve inançla sürdüreceğiz. Üniversitenin tıp, hayvancılık değil, sosyal sorunlar ile ilgili de çözümler sunmasını öneriyoruz" diye konuştu.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ise, binlerce yıldır dokunduğu yerlere hayat veren Dicle Nehri gibi dokunduğu dimağlarda sevgi yeşerten Dicle Üniversitesi'nin yarınlara ışık tutmaya devam edeceğini söyledi.

Konuşmaların ardından İİBF'nin yeni binasının kurdelesi kesildi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Eker, Dicle Üniversitesi'nin Akademik Yılı Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement