Bakan Yazıcı'dan 'Yeniden Gümrükleme Kanunu' Açıklaması - Son Dakika
Politika

Bakan Yazıcı'dan 'Yeniden Gümrükleme Kanunu' Açıklaması

Bakan Yazıcı\'dan \'Yeniden Gümrükleme Kanunu\' Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz hiç kimseyi ön yargı ile herhangi bir kanıt olmadan kaçakçılık ile itham etmiyoruz."

22.03.2013 20:45

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Biz hiç kimseyi ön yargı ile herhangi bir kanıt olmadan kaçakçılık ile itham etmiyoruz. Böyle bir davranış içine girmiyoruz. Bizim ölçümüz hak ve adalet" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmir temasları kapsamında Aliağa Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ziyarette Bakan Yazıcı'ya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, İzmir Vali Yardımcısı Ardahan Totuk ve AK Parti İzmir Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık ile teşkilat üyeleri eşlik etti.

Bakan Yazıcı, yaptığı konuşmada, 2012 yılının Aralık ayında yürürlüğe giren Yeniden Gümrükleme Kanunu'nun bürokratik engelleri kaldırdığını ve söz konusu işlemleri hızlandırdığına yönelik olduğunu ifade etti. Bakan Yazıcı, "Gümrüklerde yeni uygulamaları devreye koyduk bun anlatıyoruz. Her yıl sizin hizmetinizi kolaylaştıracak projeleri hizmetinizi sunuyoruz. Bu yıl itibari ile dört yeni projeyi hayata geçirdik. Bunlardan bir tanesi yerinde gümrükleme. Daha çok bunlar gümrükteki sizin bürokratik işlemleri azaltacak ve sizin tempo sağlayacak, hız kazandıracak. Rekabet gücünüze güç katacak. Bunlar sizinle bağlantılı çalışacak" dedi.

Bakan Yazıcı, söz konusu kanun çerçevesinde çeşitli projelerin yürürlüğe girmesin sonrasında özellikle ticaret erbabının gümrüğe girmeden ihracat konusu eşyasını kendi fabrikasında, atölyesinde gümrüklemesini yapacağını ve ulaşımını sağlayarak müşterisine ulaştıracağını ifade etti.

"ÖLÇÜMÜZ HAK, HUKUK, ADALET"

Türkiye'de akaryakıt kaçakçılığıyla başlattıkları mücadeledeki eylem planlarında çeşitli değişikliklerin yapıldığını aktaran Bakan Yazıcı, şunları söyledi:

"Türkiye'nin kaçakçılık alanında en önemli sorunlarından biri de akaryakıt kaçakçılığı. Mecliste daha önceki yıllarda araştırma komisyonu tarafından bir rapor hazırlanmış. O günden bu yana Başbakanımız eşliğinde bir bakan koordinesi ile akaryakıt ile mücadele de koordinasyon devam ediyor. 3-4 yıldır o görevde benim alanımda. Mücadelemizi daha güçlü haline getirmek için yaptığımız eylem planı çerçevesinde bazı kanunlarda değişiklik ihtiyacını ortaya koyduk. O değişikliklerin bir kısmını geçen hafta Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen genel kurulda gündeme alınmayı bekleyen ki muhtemelen iki haftada genel kurul gündeminde yer alacak. Petrol Piyasası Kanunu'nda tasfiye hizmetlerini içerecek şekilde ve aynı zamanda Özel Tüketim Vergisi kanununda değişiklikleri içeriyor. Bu değişiklikleri yapınca mücadelemiz daha güçlü hale gelecektir. Yani biz hiç kimseyi ön yargı ile herhangi bir kanıt, belge, bilgi olmadan kaçakçılık ile itham etmiyoruz. Böyle bir davranış haksızlık olur. Bizim ölçümüz hak, hukuk adalet. Ama ekonomide elbette ki yapılan faaliyetlerin vergilendiriliyor olması kayıt dışılığın önlenmesi, kayıtlı olanların hukukunu korumakla milletin hukukunu korumak bakımından son derece önemli." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Yazıcı'dan 'Yeniden Gümrükleme Kanunu' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement