Başbakan Yıldırım, "Bunlar Okumadan Üfürüyorlar, Üfürükçü Bunlar" - Son Dakika
Politika

Başbakan Yıldırım, "Bunlar Okumadan Üfürüyorlar, Üfürükçü Bunlar"

Başbakan Yıldırım, "Bunlar okumadan üfürüyorlar, üfürükçü bunlar"KARABÜK (İHA)- Karabük Kent Meydanında vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Eski TBMM...

16.03.2017 19:07

Başbakan Yıldırım, "Bunlar okumadan üfürüyorlar, üfürükçü bunlar"

KARABÜK (İHA)- Karabük Kent Meydanında vatandaşlara seslenen Başbakan Binali Yıldırım'a, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ve Eski TBMM Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal'ın yanı sıra AK Parti milletvekilleri, MHP'li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve protokol üyeleri de eşlik etti. Süper Lig takımlarından Kardemir Karabükspor'un bazı yöneticileri ve furbolcuları da mitinge katılıp 'Kararımız evet' pankartı açtı.

Binali Yıldırım, "Bu doğrudan doğruya Türkiye'nin meselesidir. Türkiye'nin gelecek meselesidir. Kalkınması ve ilerlemesinden rahatsız olanlar, Türkiye'ye yıllarca tuzak kurdular. Yeri geldi, terör örgütleri, yeri geldi gazete manşetleri, yeri geldi vesayet odaklarıyla millete ayar vermeye çalıştılar. Demokrasiye tanklarla balans ayarı vermeye çalıştılar. Türkiye'nin geleceği ve kaderiyle oynadılar. Allah'ın izniyle o eski alışkanlıklar 15 Temmuz'da da tekrar edildi. Ama bu sefer alçaklar tarafından Ne dedi millet, dur bir dakika millet varsa zillet olmaz. Millet varsa zafer vardır ve o gün dünyaya demokrasi dersini verdi. Siz verdiniz, dünyaya bayrağın ezanın, demokrasinin nasıl muzaffer olacağını, tankların, tüfeklerin, uçakların nasıl yerle bir olacağını göğsünüzü siper ederek sizler gösterdiniz. İşte böyle büyük bir milletin bir evladı olmaktan ne kadar gurur duysanız azdır" şeklinde konuştu.

"Bunlar okumuyor, okumadan üfürüyorlar"

Mitinge katılan vatandaşlara, '16 Nisan'da bu ülkeyi sahibine, milletin iradesine teslim etmeye hazır mıyız?' diye soran Başbakan Binali Yıldırım, "Kılıçdaroğlu orada burada yalan, dolan Memleket kazan, bu kepçe dolaşıp duruyor. Karıştırıp duruyor. İşin doğrusunu ben buradan, Karabük'ten anlatayım. Mevcut sistemde, diyor ki efendim, 'Anayasa mahkemesi cumhurbaşkanına bağlı olacak' ya bu kadar yalan olmaz. Şimdi Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi'ne 14 üye atıyor. Biz bunu değiştirmiyoruz. 17 üyesi var. İkisini çıkartıyoruz. 15'e düşürüyoruz. Çünkü darbe döneminden kalan askeri mahkemeler vardı. Askeri Yargıtay, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi. Onları kaldırdığımız için bu değişiklik de artık gidiyor. Mahkemenin askeri sivili yok. Mahkeme mahkemedir. Geleceksin hesabını vereceksin. Orada rütbe geçmez. Orada adalet geçer. Başka bir değişiklik yok. Ama yalanın biri bin para var. Yalan söyleyip de ölen var mı? Çıkıp ne diyorlar.. Anayasa mahkemesi Cumhurbaşkanına bağlanacak. Gözüne dizine dursun diyeceğim ama demeyeyim Allah ıslah etsin. Aslı nesli yok. Bunlar okumuyor, okumadan üfürüyorlar. Üfürükçü bunlar. Peki bunlar bunu nereden uyduruyorlar. Tarafsız diye yere göğe sığdıramadığı bir Cumhurbaşkanı vardı. Ahmet Necdet Sezer. O zat, Cumhurbaşkanı olunca Anayasa Mahkemesi üyeliğine bir üniversiteden arkadaşını atadı. E ne var bunda diyeceksiniz? O zat atandı. Bir de baktık ki adam CHP'nin parti üyesi. Bak bak bak.. Tarafsız CHP'ye bak. Ama bunların eski alışkanlığı, tek parti döneminde her şey bunlardı. Genel başkan da cumhurbaşkanı da parti başkanı da tek adam arıyorsan geçmişine bak. Geçmişinize bakın. Bunlar bu yalanların, bu iftiraların kendileri de biliyorlar ama işlerine gelmiyor. Kafalarında tarafsız demek CHP'li olmak demek. Bu yalan rüzgarı gibi bitmez. Neymiş anayasa değişikliği olunca millet meclisinin yetkileri azalacak, kısıtlanacak. Bu da kuyruklu yalan" dedi.

Başbakan Yıldırım, "Bunlar Okumadan Üfürüyorlar, Üfürükçü Bunlar"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Yıldırım, 'Bunlar Okumadan Üfürüyorlar, Üfürükçü Bunlar' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement