"Bunlar İstanbul'a Fransız" - Son Dakika
Politika

"Bunlar İstanbul'a Fransız"

"Bunlar İstanbul\'a Fransız"

Başbakan Erdoğan, AK Partili milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı.

18.04.2011 15:52  Güncelleme: 17:05

"YGS İLE İLGİLİ TÜM İDDİALARIN TAKİPÇİSİYİM"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili milletvekili adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Konuşmasında, beyannameyi açıklamasıyla birlikte, İstanbul'la ilgili iki yeni şehir projesinin CHP tarafından sahiplenildiğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

'Ana muhalefet, dört sene önce Meclis'teki bütçe müzakerelerinde Hamzaçebi'nin bunu açıkladığını söylüyor. Ben İstanbul'un belediye başkanlığını yaptım. Maliye memuru değilim. İstanbul'un neresinde ne var bilirim. Akif Hamzaçebi, önce İstanbul'u tanısın. 13 Kasım 2007'de konuşurken, İstanbul'un doğusu ve batısına iki kent kurulmasından bahsediyor. 'Biri, Sakarya'nın Karasu İlçesi civarına, diğeri de Saroz Körfezi'ne kurulsun' diyor. Bunun bizim projemizle alakası yoktur. Bunlar İstanbul'un neresi olduğunu bilmiyor. Bunlar, İstanbul'a Fransız?

'BİZİM KADROLARIMIZ ÇETELERİ DEĞİL, MİLLETİ TEMSİL EDİYORLAR'

6 bine yakın başvuru içinden, 550 aday belirlediklerini ifade eden Erdoğan, 'Büyük gönül rahatlığı ile söylüyorum; bu salonda Türkiye'nin bütün renkleri, bütün sesleri var. Bizim kadrolarımız, çeteleri temsil eden değil milletle kader birliği yapan bir kadrodur' dedi.

Muhalefet partilerinin aday listelerini de eleştiren Başbakan Erdoğan, 'Önce çetelerin avukatı olduklarını söylediler. Ardından çetelerin operasyonu ile birbirlerine girdiler. Yetmeyince, kürsüye çıktılar. 'Ergenekon örgütü nerede' Gidip üye olacağım? dediler. . Silivri'de üye kayıt defteri açtılarsa, gider kayıt olursun. Ergenekon'un üye kayıt ofisini bulamayanlar, şimdi kendi parti çatıları altında Ergenekon'un irtibat ofisini açmaya karar verdiler. Dışardan aday bulamadılar, Silivri'den aday transfer ettiler. Siz milletin iradesini mi, Silivri'nin iradesini mi temsil ediyorsunuz? Hani dokunulmazlığın kaldırılmasını istiyordunuz? Lütfen, biraz tutarlı olun. Alıştık size, bol çark ediyorsunuz ama n'olur bir kere de çark etmeyin? diye konuştu.

'HİÇ BİR BÖLGEDEN ÇEKİLMİYORUZ'

AK Parti'nin bazı bölgelerden çekildiği ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Erdoğan, 'Bu kadroda, tek etnik köken, tek bölge, tek inanç grubu yok. Hiç kimse dışarıda bırakılmamıştır. Listemize bakıp da, Ak Parti'nin bazı bölgelerden çekildiğini, bazı bölgelerde iddiasını kaybettiğini söyleyenler çok büyük bir yanılgı içindedirler. AK Parti, hiçbir yol arkadaşını yarı yolda bırakmaz. Yapılan sadece bir nöbet değişimidir. Hiçbir bölgeden çekilmiyoruz. Onlara sesleniyorum; Kadrodaki isimleri duymamış olabilirsiniz. Oysa bizim listemizdeki 550 kişinin her biri birikimli, donanımlı, yüreği millet aşkıyla dolu isimlerdir' dedi.

'TEK DİL DEMEDİM, TEK RESMİ DİL DEDİM'

Herkesin kendi ana dilini konuşmakta özgür olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, 'Bu hilal niçin rahatsız ediyor' Bağımlı mı olacaktık? O bizim bağımsızlığımızın simgesi. Hilalin önündeki yıldız niye rahatsız ediyor? Her yıldız bir şehittir? Bu bayrağın altında, ikinci bir devlet asla düşünemeyiz. Biz Afyon'dan çıkarken bunları söyledik ama hiçbir zaman 'tek dil' diye bir ifade kullanmadım. 'Tek resmi dil' ifadesini kullandım. Bunu birbirine karıştırmayalım. Benim ülkemde herkes ana dilini rahatlıkla konuşabilir. Bunun önünü de biz açtık? diye konuştu.

'SINAVDA BİR KAYIRMA VARSA, TEPKİ KOYACAK İLK KİŞİ BEN OLURUM?(YGS)

Başbakan, YGS'de şifre iddiaları konusunda ise şunları söyledi:

'CHP, MHP ve BDP, YGS ile ilgili çok yoğun bir şekilde gençleri istismar etmenin peşindeler. 1, 7 milyon gencin hayallerini, siyasi malzemeye dönüştürerek, kendilerine rant sağlamanın çirkin gayreti içindeler. Gençlerin hissiyatını, siyasi malzeme haline getirmek, ahlaksızlıktır, fırsatçılıktır. Eğer sınavda bir kayırma varsa, buna karşı güçlü tepki koyacak ilk kişi ben olurum, arkadaşlarım olur. Devletin ilgili kurumları, hassasiyet içinde meseleyi inceliyor. Bir tek kişinin kayrıldığına dair, somut deliliniz var mı' Yok. Ama ortada duyguları istismar edilip sokağa dökülecek bir genç grup var. Bu ülkenin başbakanı olarak, YGS ile ilgili tüm iddiaların takipçisiyim. Gençlerimiz gönül rahatlığı ile ikinci sınava hazırlansınlar. Taksim'deki 2 bin kişiyi yürütmek problem değil. Biz de, onların karşısına 10 bin kişiyi koyarız. Oysa, biz bu ülkede gerilimden yana değiliz?

'TÜRKİYE MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKACAK' (NÜKLEER SANTRAL)

Erdoğan, nükleer enerji santrali kurulması ile ilgili yapılan eleştirilerle ilgili de, 'Dünyada, 450 civarında nükleer enerji santrali var. Gelişmiş ülkeler bunu kullandığı için, biz de bu adımı atıyoruz. Bu CHP zihniyeti ise, yürüyüş yapıp engellemeye çalışıyor. Kusura bakmasınlar, biz bütün çalışmalarımızı bilimsel yaptık. Türkiye, muasır medeniyetler seviyesine çıkıyor, çıkacak' dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Bunlar İstanbul'a Fransız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement