Claudia Roth: Bu Konuda Çok Öfkeliyiz - Son Dakika
Politika

Claudia Roth: Bu Konuda Çok Öfkeliyiz

Claudia Roth: Bu Konuda Çok Öfkeliyiz

Claudia Roth, Almanya'da 8'i Türk 10 kişinin öldürülmesi davasında Türk medyasına yer ayırmayan Alman Mahkemesine kızdı.

29.03.2013 22:48  Güncelleme: 10:39

Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, Almanya'da aşırı sağcı, "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) terör örgütünün 8'i Türk 10 kişiyi öldürmesiyle ilgili davanın görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde Türk medyasına yer ayrılmamasına ilişkin, "Bu konuda çok öfkeliyiz" dedi.

Irak'ın kuzeyindeki temaslarının ardından Türkiye'ye gelen Roth, Mardin'in Midyat ilçesindeki Mor Gabriel Manastırı'nda metropolit Samuel Aktaş ile görüştü.

Roth, ziyaretin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin en güzel ve tarihi kentinde tekrar bulunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Mor Gabriel Manastırı'nın 397 yılında inşa edildiğini hatırlatan Roth, manastırda ruhani ve dini hayatın devam etmesini çok istediklerini dile getirdi.

AHMET TÜRK İLE OTELDE GÖRÜŞTÜ

Roth ve beraberindekiler, Midyat'tan ayrıldıktan sonra Mardin'e geçti. Roth, Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ile bir otelde görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşme öncesinde medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Roth, Almanya'da NSU terör örgütünün 8'i Türk 10 kişiyi öldürmesiyle ilgili davanın görüleceği Münih Yüksek Eyalet Mahkemesi'nde Türk medyasına yer ayrılmamasına ilişkin, "Bu konuda çok öfkeliyiz. Bunu da belirtmek istiyoruz" dedi.

Bu davanın, Almanya demokrasisi ve Almanya'nın güvenliği için çok önemli olduğunu belirten Roth, "Hiç anlaşılmaz bir şekilde neden yabancı basın ve öldürülen ailelerin kabul edilmediğini, neden Türkiye'nin konsolosluğu ve elçiliğin davaya izleyici olarak kabul edilmediğini anlamıyoruz çünkü bu ırkçı teröristin, özellikle Türk kökenli oldukları için insanları öldürdüğünü biliyoruz. O nedenle tabii ki yabancı basınının takip etmesi ve şeffaflık açısından talep etmek gerektiğini düşünüyoruz. En yakın bir zamanda bu konuda çözüm bulmak gerektiğini ve bulunacağını çok umut ediyoruz" diye konuştu.

ŞIRNAK'TAKİ TRAFİK KAZASI

Roth, İdil ilçesindeki trafik kazasında şehit olan iki polis için çok üzüldüğünü ve ailelerine taziye dileklerinde bulunduğunu belirtti.

Yaralı polis memurunu da hastanede ziyaret edeceğini ifade eden Roth, Cizre'deki polis merkezine taziyede bulunacaklarını söyledi.

Roth "Biz çok üzüntü duyuyoruz. Bize refakat eden iki polis hayatını kaybetti. Aileler ile üzüntülerini paylaşıyoruz. Şok halindeyiz. Ağır yaralanan üçüncü kişinin sağlığına yakın zamanda kavuşacağını umut ediyoruz" dedi.

AHMET TÜRK ŞEHİTLERE RAHMET DİLEDİ

Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ise şehit polislere Allah'tan rahmet dileyerek, "Bu Allah'ın takdiridir. Bu konuda kimsenin suçu olmaz ama keşke olmasaydı. Sayın Claudia Roth'un duygularını çok iyi anlıyorum. Bu konuda kendisini suçlu gibi hissetmesin" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Claudia Roth: Bu Konuda Çok Öfkeliyiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement