Erdoğan, MHP'den Korkuyor - Son Dakika
Politika

Erdoğan, MHP'den Korkuyor

Erdoğan, MHP\'den Korkuyor

Oktay Vural'ın seçim bürosu, yüzlerce kişinin katılımıyla ve dualarla açıldı.

15.05.2011 18:10

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili adayı Oktay Vural'ın seçim bürosu, yüzlerce kişinin katılımıyla ve dualarla açıldı. Açılışta partililere hitap eden Vural, Başbakan Erdoğan'ın MHP'den korktuğunu öne sürdü. Kirli oyunları bozmaya kararlı olduklarını belirten Vural, "Bozkurt'un nefesini ensesinde hisseden Başbakan'ın mecali kalmadı" dedi.

Karabağlar, Çalıkuşu Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışında konuşan Oktay Vural, özellikle 15 Mayıs tarihinde açılış yaptıklarını belirterek, şunları söyledi:

"15 Mayıs'ın anlamını unutturmamak gerekir. İlk direnişi başlatanlara selam olsun. İzmirli aydınlara selam olsun. İzmir'in işgali Türk milletinin milli mücadeleye başlamasının fitili olmuştur. 'İzmir Türk kalacaktır' diyen Anadolu ayağa kalkmıştır. Biz 15 Mayıs'ın önemini ve anlamını bilerek buraya geldik. İzmir'i işgal etmek isteyenlerin başaramadıklarını, bu iktidar başarmaya çalışıyor. Türk milli kimliğini ortadan kaldırmak için Anayasa değişikliği yapmak isteyen AKP'nin bu zihniyetine millet gerekli cevabı verecektir. İzmirliler'in işgale nasıl karşı çıktığını herkes biliyor. İzmir yine buna izin vermeyecektir. "

İzmir'e değişik sıfatlar takıldığını hatırlatan Vural, "İzmir'e değişik sıfatlar takan Başbakan'a bu sıfatları aynen iade ediyorum" diye konuştu. İzmir'in 'Türk İzmir' olarak kalacağını vurguladı.

'İzmir ONLAR İÇİN FETHEDİLMESİ GEREKEN YER'

İzmirliler'in kirli oyunları gördüğünü belirten Vural, "Onlar için İzmir fethedilmek istenen bir yerdir. Ancak İzmir bu milletin kalesidir. İzmirliler'in bu dönem MHP'ye daha fazla gönül verdiklerini görüyoruz" dedi. Vural, şöyle devam etti:

"İzmir, Cumhuriyeti yıkıp 2. Cumhuriyeti kurmak isteyenlere karşı dimdik bir kale olarak kalacaktır. Burası Çalıkuşu Mahallesi, hemen yanında Halide Edip Adıvar Parkı var. Bunun anlamı önemlidir. Halide Edip, İzmir işgal edildiğinde Sultanahmet Meydanı'nda yaptığı konuşmada; 'Her akşamın bir sabahı var' demiştir. Çalıkuşu, romanlara konu olmuş, Anadolu'da öğretmenlik yaptıktan sonra İzmir'deki okulunu hastaneye çevirerek milletinin hizmetine sunmuştur. İzmirli hanımefendiler de tıpkı Çalıkuşu gibi bu millet için çalışıyor. 35 sarışınla Recep Tayyip Erdoğan'ı buluşturma projesi hazırlayanlar, hanımların saçıyla, başıyla uğraşanlar, Çalıkuşu'nu unutmasınlar. Kadınların saçıyla, başıyla uğraşanlar bilsinler ki İzmirli kadınlar bu ülkenin sevdasını bir ananın evlat sevgisi gibi yüreğinde yaşatan analarımız gibidir. "

İktidar ve bazı şer odaklarının sürekli olarak Cumhuriyet değerlerine saldırdığını ileri süren Oktay Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Cumhuriyete ve ülke değerlerine saldırılar var. Bir ülke düşünün ki adını Anayasa'dan silmek istiyorlar. Bir ülke düşünün ki İmralı canisinin yol haritası ile Türkiye'ye siyasal çözüm öneriyorlar. Bir ülke düşünün ki sokaklara teslim olmuş bir Yüksek Seçim Kurulu var. Bir ülke düşünün ki polise tokat atan bir milletvekilini tekrar meclise sokmak için olağanüstü toplantıya çağıran bir Anamuhalefet Partisi var. Gazetelerde okuyorsunuz 'Hayaldi gerçek oldu' diyorlar. Cumhuriyet değerlerine hakaret etmek hayaldi, AKP iktidarı ile gerçek oldu, teröristlerin sesini çıkarması hayaldi, davul zurnayla karşılanması gerçek oldu. Milli birlik ve bütünlüğümüzü tartışmak hayaldi AKP sayesinde gerçek oldu. 'Büyüyoruz' diyorlar, işsizlik artıyor. Duymak istemediklerimizi duyar olduk. Düşmanların hedefi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, AKP'nin hedefi haline gelmesi gerçek oldu. Bu milletin önüne konulan tuzakları Genel Başkanımız Devlet Bahçeli liderliğinde bozmaya kararlıyız. "

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın partilerinin nefesini ensesinde hissettiğini öne süren Vural, "Bozkurt'un nefesini ensesinde hisseden Başbakan'ın mecali kalmadı" dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışına geçildi. Büro, okunan dualarla açılırken, açılışa MHP İzmir milletvekili adayları Şenol Bal, Selahattin Şahin, Serap Özöktem, Mustafa Sepin, Mevlüt Taga, Mehmet Üste ve Özgür Çakmak başta olmak üzere çok sayıda partili katıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan, MHP'den Korkuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement