Eroğlu: "Merkez Bankası'nın Kasasını Kim Doldurdu" - Son Dakika
Politika

Eroğlu: "Merkez Bankası'nın Kasasını Kim Doldurdu"

Eroğlu: "Merkez Bankası\'nın Kasasını Kim Doldurdu"

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Milleti saf mı sanıyorsunuz? Millet görmüyor mu? Son 10 yılda büyük yatırımlar yapan bir Türkiye var daha da büyüyecek” dedi.

14.03.2014 13:18

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Milleti saf mı sanıyorsunuz? Millet görmüyor mu? Son 10 yılda büyük yatırımlar yapan bir Türkiye var daha da büyüyecek" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 271 milyon TL'lik yatırımları içeren 14 temel atma ve 7 tesisin açılışını yapmak üzere İzmir'e geldi. Bakan Eroğlu, 2014 yatırımları kapsamında DSİ tarafından inşa edilen Bayındır Ergenli Barajı'nın açılışına katıldı. Törene İzmir Valisi Mustafa Toprak, Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş, İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Eroğlu ve Vali Toprak'ın tören alanına boynundaki poşularla geldiği dikkat çekti. Bu sırada Bayındırlı bir vatandaş, Bakan Eroğlu'nun taktığı poşuyu boynundan alarak başına bağladığı görüldü.

Bakan Eroğlu, hükümet olarak laf değil iş ürettiklerini dile getirerek CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne göndermede bulundu. Bakan Eroğlu; "Biz sözümüzün eriyiz" diyerek ne söz vermişse yaptıklarını söyledi. Biz laf değil millete hizmet ürettiklerini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın bugün de muhteşem hizmetlerle geliyoruz. Toplam 271 milyon TL. 7 açılış, 14 temel atma olmak üzere bu kadar büyük bir tesisi bir seferde İzmir'e kazandırıyoruz. Bu rakam o kadar büyüktür. Bir seferde bir günde. Biz İzmir Büyükşehir Belediye'sinin iki yılda yaptığı yatırımı bir günde yapıyoruz. İki katını sadece bir günde yapıyoruz. Çünkü biz laf üretmiyoruz bizim işimiz hizmetle lafla değil. Mühendislikte bir söz var, 'laf artı iş eşittir sabit' Yani ne kadar çok konuşursan o kadar az iş yaparsın. Şu küçük Menderes havzasına bir tek çivi bile çakılmadı. Küçük Menderes havzası unutulmuştu. Hiçbir sulama gölet yoktu. Bunların hepsini biz yapıyoruz. Sadece küçük Menderes havzasına yapıyoruz sanmayın Türkiye'nin devletin, parası çok. AK Parti hükümeti Recep Tayyip Erdoğan zamanında paramız çok. Sizlerden topladığımız paraları sizlere hizmet olarak sunuyoruz."

BAŞI DİK TÜRKİYE

Bakan Eroğlu, AK Parti hükümeti öncesinde Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu hatırlatarak iktidarlıkları döneminde Türkiye'ye muazzam yatırımlar yaptıklarını açıkladı. IMF'ye olan borcu hükümetin ödediğini belirten Bakan Eroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Devletin millete borcu vardı, Maliye Bakanlığımız onu ödedi. Bir de Merkez Bankasının kasasını boşatmadılar mı? Kasayı kim doldurdu? Allah'a şükürler olsun Recep Tayyip Erdoğan kasayı doldurdu. Bizden önce hatta 70 sente muhtaç olduğumuz zamanları görmedik mi? Uydudan çekilmiş aşağı yukarı 8 km mazot kuyruğu. Bu millet bunları gördü IMF'ye 5 milyar dolar borç verebilecek bir başı dik bir Türkiye G8 için hazırlanan başı dik ve sesi gür bir Türkiye var. Milleti saf mı sanıyorsunuz? Millet görmüyor mu? Son 10 yılda büyük yatırımlar yapan bir Türkiye var. Daha da büyüyecek inşallah."

"TÜRKİYE ORMAN VARLIĞINI ARTIRIYOR"

Türkiye'de orman teşkilatının destan yazdığını ve fidancılık hizmeti ile Türkiye'nin ormanlarının varlığını artıran bir ülke konumuna eriştiğini belirten Eroğlu; şunları söyledi: "Orman teşkilatı destan yazdı. 3 milyardan fazla fidan diken biziz. Kanımıza dokundu. İlk kez İstanbul Belediye Başkanlığı zamanında Bayındır'a tam destek verdi. Bayındır dünyanın merkezleri haline geldi. Türkiye'de ormanları artırıyor. Dünyada ormanlar azalırken Türkiye orman varlığı hem servet hem de artıran tek yegane ülke. Yeşili, ağacı, insanı sevmek bu. Hizmettir. Orman teşkilatı orman köylerinin hasmı değil hışmı olacak. Bozuk olan orman ağaçlarını ekiyoruz en yakın köylerde bunları parselliyoruz. Üç yıllık bakımı masrafı bize ait. Geliri de insana ait. Her şey millet için. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi milletimizin hizmetkarıyız"

"BİNALİ BEYLE YARIŞACAĞIZ"

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın bakanlık döneminde İzmir'e 4 milyar TL'lik yatırım yaptığını kendi bakanlığının ise yarısı kadar bir yatırım gerçekleştirdiğini hatırlatan Bakan Eroğlu konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: "Binali Bey, aslan gibi. Yıldırım gibi. İzmir'e hükümetim en çok yatırım yaptı. Şu günde şu saatte bir günde yaptığı yatırım 271 milyon TL. Bu İzmirlinin yaptığı iki yıllık yatırımın iki katı. Farkımız bu. Birileri boyuna konuşmasın. Hükümet İzmir'e, İzmir İzmir olalı göremeyeceği bir yatırım yaptı. 23,5 milyar TL. Bu yıl itibari ile 25 milyar TL. Hortumları kestik millete hizmet olarak sunduk. Rahatsızlık hortumların kesilmesi kimisini balta ile kimisini de testere ile kestik. Artık havuz doluyor sular size doluyor. Üç katrilyonu yakalayacağız. Neticede İzmir'de Binali Yıldırım'la yarışacağız."

BAŞKAN'DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Bayındır Belediye Başkanı Mehmet Kertiş de bakanlık tarafından ilçeye yapılan yatırımlardan dolayı memnuniyetini dile getirerek şöyle konuştu: "40 yıllık yalan olan Zeytinova Barajını anlattım anında ihalesini yaparak bugün bitirmiş olarak buralara geldi. Ergenli barajının da ihalesini yaptı. 'Orman İşletme Müdürlüğü binamız yok' demiştim, 'yıkıp gereğini yapacağım' dedi ve sağolsun Cumhuriyet tarihinde gelmiş geçmiş en başarılı bakanlardan, 'su akar havzanın insanı arkasından bakar' sözünün ezberini bozan bakanıma halkım adına teşekkür ederim."

DSİ Genel Müdürü Akif Özkaldı da 121 milyon TL'lik Bayındır'da yapılan yatırımların 37 bin 740 dekarlık alanın sulamaya kavuşacağını ve yılda 81 milyon metreküp içme suyunun elde edileceğini belirtti. Özkaldı, son 11 yılda 1 milyon 794 bin yatırım yapıldığını da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Bakan Eroğlu ve beraberindeki protokol üyeleri açılışları gerçekleştirdi.

BAYINDIR'DA TEMELİ ATILAN TESİS VE GÖLETLER

Açılışı yapılacak olan 7 tesisin sulama rehabilitasyonu, üç gölet ve sulama, üç taşkın koruma tesisi 19 milyon 300 bin TL'ye malolduğu belirtildi. 3700 dekar sulama şebekesi yenilendi, 2680 dekar tarım alanı sulamaya açıldı, 500 dekar köy arazisi bir köy dört mahalle taşkından korundu. Göletler, Aliağa Yenişakran Göleti ve sulaması, Seferihisar Ürkmez Sulaması Rehabilitasyonu, Bergama Göçbeyli taşkın koruma. Tesisler; İçmesuyu İletim Hattı 3. Kısım (Kavaklıdere- Buca Bornova), Bayındır - Bugaz (Zeytinova) sulaması, Bergama Çamavlı Göleti ve sulaması, Bergama Yukarıkırıklar Göleti ve sulaması, Dikili Çandarlı Göleti, Karaburun Bozköy Göleti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Eroğlu: 'Merkez Bankası'nın Kasasını Kim Doldurdu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement