'Görüşme Var Pazarlık Yok' - Son Dakika
Politika

'Görüşme Var Pazarlık Yok'

\'Görüşme Var Pazarlık Yok\'

CHP'li Eşref Erdem, Sırrı Sakık'ın "Militan Aday" İddiasında Türk-Baykal Görüşmesini Doğruladı.

26.02.2010 15:12

CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, "1999 seçimleri öncesi Deniz Baykal 20 militan gönderin listeye koyayım" şeklindeki açıklamalarına açıklık getirdi. Erdem, görüşmenin kendi evinde gerçekleştiğini ve bu görüşmeye Deniz Baykal ile Ahmet Türk'ün katıldığını ve yarım saatlik bir görüşmenin gerçekleştiğini doğrularken, kesinlikle bir pazarlık konusunun gündeme gelmediğini belirtti.

Erdem, Parlamento Muhabirleri Derneğini ziyaret ederek, Sakık'ın iddialarına açıklık getirdi. Erdem, dün TBMM Genel Kurulu'nda, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın gündeme getirdiği iddialarda adı geçtiği için, daha önce PMD'ye yapacağı ziyareti şimdi yapma ihtiyacı duyduğunu dile getirdi.

Sakık'ın, iddialarının gereksiz olduğunu dile getiren Erdem, "Gereksiz bir müdahale olduğu gibi, mesnetsiz açıklamalardır. Böyle bir iddiayı ortaya atmasını da yadırgadım" dedi.

-"İDDİALARI ESEFLE KINIYORUM"-

Sakık'ın iddialarının kabul edilecek gibi olmadığını vurgulayan Eşref Erdem, 1999 yılında gerçekleşen görüşmeyi şöyle anlattı:

"Bunalım dönemlerde birbirine yakın partiler birbirleriyle ittifak yapabilirler. Zaman zaman da yapılır. O dönem tabandan gelen baskılar doğrultusunda ve Ahmet Türk'ün talebiyle Sayın Genel Başkanımız Baykal'dan rica ettim ve benim evimde ben, Sayın Baykal ve Türk bir kahve içtiler. Türk, Türkiye'nin içinde bulunduğu tablo ile ilgili görüşlerini aktardı. Ama kesinlikle bir pazarlık hele hele 20 militan kabul edilir gibi değil. Sayın Baykal 40 yıllık siyasi hayatında ki ilkelerinde hiç ödün vermedi. Kesinlikle bir pazarlık gündeme gelmediği gibi liste konuşulmadı."

Sakık'ın gündeme taşıdığı iddiaları esefle kınadığının altını çizen Erdem, "Deniz Baykal benim ricamla gelmiştir. Sayın Sakık'ın '20 militan' lafı nasıl ağzından çıktı anlamadım. Görüşmenin pazarlık amaçlı değil, kurumsal kimliği adı altında gerçekleşti" diye konuştu.

-"SAKIK SAĞDUYUSUNU KAYBETTİ"-

Erdem, Sırrı Sakık'ın bu iddiaları sağduyusunu kaybederek, öfkeye kapılarak söylediğini öne sürdü. Erdem, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın sözlerini de değerlendirirken, "Sayın Arınç'a yakışmıyor. Bunları niye ciddiye aldıklarını da anlamış değilim. Bu görüşmenin tanığı da benim. Kurumsal çerçevede bir görüşme oldu" dedi.(ANKA)

(BK/ÖMR)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika 'Görüşme Var Pazarlık Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement