Haşimi; Türkiye- Irak İlişkileri Yaz Bulutu Gibi Oldu. Gelip Geçer - Son Dakika
Politika

Haşimi; Türkiye- Irak İlişkileri Yaz Bulutu Gibi Oldu. Gelip Geçer

Haşimi; Türkiye- Irak İlişkileri Yaz Bulutu Gibi Oldu. Gelip Geçer

Ankara'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Sadet Partisi (SP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

24.04.2012 16:28

Ankara'da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi Sadet Partisi (SP) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak ile görüşen Haşimi yaptığı açıklamada, "Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulutu gibi oldu. Gelip geçer" dedi.

"'Ankara'ya her geldiğinizde neden Saadet Partisini ziyaret ediyorsunuz?' diye sorabilirsiniz. Çok açık şekilde söylüyorum. Bu partinin kurucusu rahmetli Necmettin Erbakan'a kendimi borçlu görüyorum. Çünkü Irak meselesinde çok ciddi ve tarihi eserleri ile desteği vardı. Bu da benim için bir borçtur ve her geldiğimde buraya gelirim. AK Parti'ye de yakınım. Ama aynı anda bizi destekleyen ve desteklemeyen diğer partilere de yakınız. Türk milleti ile ilişkim ile gurur duyarım. Türkiye ile Irak arasında iyi ilişkiler olması için herkes uğraşır."

'İLİŞKİLERİN GELİŞMESİ İÇİN ÇABA GÖSTERMELİYİZ'

Son günlerde gerilen Türkiye-Irak ilişkilerine de değinen Haşimi, "Son beyanlarla Türkiye ile Irak ilişkileri yaz bulutu gibi oldu. Gelip geçer. Başbakan Erdoğan'ın Irak konusunda endişesini dile getirme konusunu saygı ile karşılıyorum. Irak ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi için çaba göstermemiz gerekir" diye konuştu.

Kamalak ile yaptığı görüşmede Suriye konusunu da ele aldıklarını kaydeden Haşimi, "Artık bir çözüm üretmek gerekiyor. Başta kanın durma çabası olması gerekir" dedi.

Irak'a dönmeden önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşeceğini önceden söylediğini belirten Haşimi, "Desteklerinden dolayı teşekkürlerimi iletmek için görüşeceğim. Görüşmede Irak ve Ortadoğu konusundaki konuları da ele alacağız" bilgisini verdi.

KAMALAK; HAŞİMİ GÖREVİNİN BAŞINA DÖNMELİ

"Öncelikle ve zaman geçirmeden Cumhurbaşkanı Yardımcısı'nın görevinin başına dönmesi gerekmektedir. Haşimi'nin huzur ve barış içerisinde Irak'a dönüp görevine başlamış olması orada iç barışı sağlayacaktır. En azından iç barış için çok önemli adım olacaktır. Biz Saadet Partisi olarak Irak'ta barışın ön şartı olarak Haşimi'nin görevinin başına dönmesini görüyoruz."

DHA(MV/COŞ) - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Haşimi; Türkiye- Irak İlişkileri Yaz Bulutu Gibi Oldu. Gelip Geçer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement