Mardin'de Aşiti Aşireti AK Parti'ye Katıldı - Son Dakika
Politika

Mardin'de Aşiti Aşireti AK Parti'ye Katıldı

Mardin\'de Aşiti Aşireti AK Parti\'ye Katıldı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi Eski CHP Sentörü Cemil Çeçen ve Lideri Olduğu Aşiti Aşiretine Mensup Üyelerle Birlikte AK Parti'ye Katıldı.

09.07.2007 16:48

Mardin'in Kızıltepe ilçesi eski CHP sentörü Cemil Çeçen ve lideri olduğu Aşiti aşiretine mensup üyelerle birlikte AK Parti'ye katıldı.

22 Temmuz seçimleri öncesi hazırlıklarını sürdüren AK Parti Mardin 2. sıra milletvekili adayı M. Halit Demir, Mardin'de büyük oy potansiyeli olan aşiretleri ziyaret ederek, AK Parti'ye katılımları konusunda davette bulunuyor. CHP Mardin eski senatörü ve Aşiti aşireti lideri Cemil Çeçen'de aşiret üyeleriyle birlikte Kızıltepe'deki M. Halit Demir'in seçim bürosuna gelerek AK Parti saflarına katıldığını açıkladı. Seçim bürosuna aşiret üyeleriyle birlikte gelişi sırasında alkışlarla karşılanan CHP eski

senatörü, milletvekili adayı Mehmet Halit Demir tarafından karşılandı. CHP'nin izlediği siyasi politikayı eleştiren eski senatör Çeçen, Deniz Baykal'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde izlediği politikayı da eleştirdi. Bugüne kadar siyasi yaşamında CHP'nin çeşitli kademelerinde görev aldığını ve 1979 yılında Mardin'den senatör seçildiğini hatırlatan Aşiti aşireti lideri Cemil Çeçen, "Sivil hayatımda ve senatör olduğum dönemde halkıma siyasette dürüst hizmetler etmeyi amaç edindim. Ancak bugün gelinen

noktada CHP'nin Baykal ile eski CHP olmadığını görüyoruz. Eskiden CHP, fakirin, yoksulun partisi iken bugün CHP yalnızca üst sınıf ve elit kesimin partisi olmuştur. CHP lideri Deniz Baykal ise, hizipçi, kavgacı politikasıyla bu güzelim ülkeye hizmet etmekten uzaklaşmıştır" dedi.

Baykal'ın 'küçük olsun benim olsun' mantığıyla koltuğa adeta yapıştığını belirten eski senatör Çeçen, "Biz hizipçi, politikalarla ülkeyi kavgaya sürükleyen parti istemiyoruz. Bizler vatandaş olarak toplumda barış, sevgiyi, adaleti ve bütün Türkiye vatandaşlarını kucaklayacak bir parti istiyoruz. İşte o parti bugün saflarına katıldığımız AK Parti'dir. Bundan önceki seçimlerde kerhen desteklediğim CHP'den AK Parti'ye bir nefer edasıyla hizmet edeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın" diye konuştu.

Cemil Çeçen'i yaptığı konuşmadan dolayı tebrik eden AK Parti Mardin Milletvekili adayı Mehmet Halit Demir, Çeçen'in göğsüne AK Parti rozetini takarak alkışladı. Mardin'in yetiştirdiği en değerli parlamenterlerin arasında Çeçen'in dürüstlüğüyle hafızalarda yer aldığını dile getiren Mehmet Halit Demir, "AK Parti'nin gücüne bugün çok önemli bir güç daha katılmıştır. CHP'nin önemli isimlerinden Cemil Çeçen'e yaptığımız davet cevap bulmuştur. Bundan ötürü mutlu ve gururluyuz. Sayın Çeçen gibi değerli

siyasetçilerin AK Parti'ye katılmaları çok manidardır. Bu katılım, AK Parti'nin toplumun her kesimini kucaklayan bir parti olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır" şeklinde konuştu.

CHP'li Cemil Çeçen'in AK Parti'ye katılımı dolayısıyla Mehmet Halit Demir'in Kızıltepe'deki seçim bürosunda düzenlenen katılım törenine, daha önce AK Parti'ye katılan Morika aşireti lideri Hüseyin Demirkaya, Dırbasi aşireti lideri M. Ali Yiğit, Şıkkuri aşireti lideri M.Salih Kılıç'da hazır bulundu.

Öte yandan, Mardin'in Ömerli ilçesinin AK Partili Belediye Başkanı Servet Cemiloğlu da AK Parti Mardin Milletvekili adayı Mehmet Halit Demir'e desteğini belirtmek ve çalışmalarına katkıda bulunmak üzere seçim bürosunu ziyaret etti. AK Parti'nin yapılan katılımlarla güçlendiğini belirten Başkan Cemiloğlu, partinin bir neferi olarak yeni dönem milletvekilleriyle daha iyi hizmetler sunacaklarını belirtti.

(İA-AŞ-OMR-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mardin'de Aşiti Aşireti AK Parti'ye Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement