Mersin'de Çifte Üyelik Muamması - Son Dakika
Politika

Mersin'de Çifte Üyelik Muamması

Mersin\'de Çifte Üyelik Muamması

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin'de bin 381 kişinin hem CHP'de hem de AK Parti'de üye kaydının bulunduğunu söyledi.

20.11.2012 15:04  Güncelleme: 15:10

CHP Mersin İl Başkanı Faruk Mehmet Akar, Mersin'de bin 381 kişinin hem CHP'de hem de AK Parti'de üye kaydının bulunduğunun belirlendiğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, bu kişilerin üye kayıtlarını her iki partiden de düşürdüğünü açıkladı.

CHP İl Başkanı Akar, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 9 Kasım 2012 tarihinde CHP Genel Merkezi'ne bir liste gönderdiğini söyledi. Türkiye genelinde hem CHP'ye hem AK Parti'ye üye olanların isimlerinin yer aldığı listede, Mersin'den de bin 381 kişinin yer aldığı bilgisini veren Akar, genel merkezin bu listeyi 14 Kasım Çarşamba günü Mersin İl Başkanlığı'na gönderdiğini kaydetti. Akar, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın gönderdiği yazısında, Siyasi Partiler Kanunu'nun 6. maddesinin 2. fıkrasında 'Kimse aynı zamanda birden fazla partinin üyesi olamaz. Aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır' hükmünden yola çıkılarak, Mersin'de hem CHP'ye hem de AKP'ye kaydolmuş bin 381 kişinin kaydının düşürüldüğünü belirtti. Listedeki kişilerin her iki partiye de üye göründüklerine dikkat çeken Akar, "Bu arkadaşlarımızın her iki partiden üyelikleri düşmüş. Biz de buna istinaden bu isimlerin gerçekten AKP'de kayıtlı olup olmadıklarına dair araştırma başlattık. Listeyi ilçelere göre ayırarak ilçe başkanlıklarımıza gönderdik. Yarın akşama kadar ilçe başkanlarımız ilgili şahıslarla irtibat kurarak hangi partiye kaydolduklarını net olarak söyleyecekler. Ayrıca, AKP'ye gidip kayıtlı olup olmadıkları konusunda da bilgi alacaklar. Bizim şimdiye kadar yaptığımız araştırmada, birçok arkadaşımızın AKP'de kaydı olmadığı şeklinde beyanları var. Ama biz bu sözlü beyanla sınırlı kalmadık ve listedeki arkadaşlarımızdan AKP İl Başkanlığı ile ilçe başkanlıklarına müracaat ederek isimlerine düzenlenmiş üye kayıt formunu istemeleri gerektiğini söyledik. Şu ana kadar elimize geçmiş bir üye kayıt formu yok. Çünkü AKP ilçe başkanlıkları, üye kayıt formunu kişilere vermiyorlar. Biz de şundan şüpheleniyoruz; AKP acaba bir ara elimize geçen ve üzerinde seri numarası olmayan üye kayıt formlarıyla 'sizi işe yerleştireceğiz' diyerek insanları kayıt mı etti? Daha önce elimize geçen bu sahte üye kayıt formları şu anda il binasında emanete alındı. Eğer bununla ilgili bir gelişme yakalarsak genel merkezimizin talimatları doğrultusunda bir açıklama yapacağız. Şu anda araştırıyoruz, elimizde net sayı olduğu zaman gereğini söyleyeceğiz" dedi.

"AKP'YE KAYDOLMAYAN TESPİT ETTİĞİMİZ İSİMLER VAR"

"AKP'nin Türkiye genelinde üzerinde üye kayıt seri numarası olmayan koçanlarla üye yaptığını biliyoruz, elimizde koçanları da var. Fakat çift partiye üye yapılanların aynı üye kayıt formuyla yapılıp yapılmadığını da AKP ilçe başkanlıklarına soruyoruz" diyen Akar, kendilerine ulaşan bilgilere göre, bu listede yer alanların çoğunun AK Parti'ye üye olduklarından haberleri olmadığını ifade etti. Bu şekilde tespit ettikleri isimler olduğunu da dile getiren Akar, "Örneğin, Toroslar İlçe Eğitim Sekreterliği görevini yapan Mehmet Bulut'un Denizli Çivril ilçesinde kaydı çıkıyor. Doğum tarihi, anne-baba adı aynı, adresi ayrı, bir de doğum tarihindeki gün ve ay fark ediyor sadece. Partide gençlik kollarında bir arkadaşımızın kaydı AKP'de Akdeniz örgütünde çıkıyor, yine Yenişehir gençlik kollarında bir üyemizin de kaydı AKP'de görünüyor. Buna benzer isimleri tespit ediyoruz. Şu anda Akdeniz İlçe Örgütü'nde kayıtlı 20-25 kişi, AKP İlçe Başkanına müracaat etmişler ve üye kayıt formlarını istemişler. Fakat AKP bu formu da çıkartamıyor. Şimdi biz aynı şekilde tüm ilçe teşkilatlarına arkadaşlarımızı gönderiyoruz ve AKP'den üye kayıt formları getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Normalde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının kişilere 'siz hangi partiyi tercih ediyorsunuz' diye sorması gerektiğinin, geçmişte de kişilere sorulduğunun altını çizen Akar, bu yapılmadan direk olarak bu kişilerin partilerden üyeliklerinin düşürülmesini doğru bulmadıklarını da vurguladı. Listede ismi bulunan CHP üyelerinin AK Parti'ye üye olmadıklarını tespit etmeleri durumunda yargıya başvuracaklarını da bildiren Akar, sözlerini şöyle tamamladı:

"AKP Mersin örgütleri, bu listede ismi bulunan kişilerin kendilerine üye olduklarını ispat edemezlerse biz direk olarak AKP'yi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet edeceğiz. Çünkü insanları kendi beyanlarının dışında partiye kaydetmek Siyasi Partiler Yasası'na göre suçtur. Yargılanmalarını sağlayacağız." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Mersin'de Çifte Üyelik Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement