MHP'li Bal: "Kapatma Davaları, Meseleleri Çözen Bir Olay Değil" - Son Dakika
Politika

MHP'li Bal: "Kapatma Davaları, Meseleleri Çözen Bir Olay Değil"

MHP\'li Bal: "Kapatma Davaları, Meseleleri Çözen Bir Olay Değil"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Kapatma Davalarının Meseleyi Çözen Bir Durum Olmadığını Belirterek, "O Zaman Demokratik Bir Çözüme İhtiyaç Vardır. Demokratik Çözümlerde de Siyasi Partilerin Kapatılması, Ona Oy Veren, Gönül Veren Kişilere Verilecek Bir Cezadır" Dedi.

03.05.2008 21:02

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, kapatma davalarının meseleyi çözen bir durum olmadığını belirterek, "O zaman demokratik bir çözüme ihtiyaç vardır. Demokratik çözümlerde de siyasi partilerin kapatılması, ona oy veren, gönül veren kişilere verilecek bir cezadır" dedi.

Partisinin Mersin'de düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı'na katılan Bal, ülkedeki son siyasi gelişmelere değindi. Konuşmasında Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan kuşatıldığını öne süren Bal, AB'nin borç karşılığı reform talebiyle ülkeyi kuşatmaya çalıştığını savundu. Türkiye'de 'tahterevalli siyaseti'nin yapıldığını ileri süren Bal, gerçek gündemlerin göz ardı edilerek, suni gündemler ortaya atıldığını kaydetti. Bunun bir ucunda AK Parti'nin, diğer ucunda da CHP'nin bulunduğunu söyleyen Bal, toplumun da bu şekilde gerildiğini öne sürdü. Ortak aklı ve dürüstlüğü ön plana çıkarmaya çalışan MHP'nin sokağa çekilmeye çalışıldığını kaydeden Bal, "MHP, Türk'ün beynine, yüreğine ve bileğine uygun olan işlerin hepsini yapacaktır. Bunların haricinde hiçbir senaryoda rol almayacaktır. MHP, bin yıllık kardeşlik hukukunu yüceltecektir. MHP, kız alıp kız verdiği insanlarla kavga ortamında değil, bu ülkenin yüceltilmesi ortamında birlikte olacaktır. Beraber olduğumuz insanlarla sokakta kavgaya ihtiyaç yoktur.

MHP sokak yerine iktidara gelecektir" dedi.

MHP'nin başörtüsü krizini çözerek 'tahterevalli siyaseti'ne son verdiğini belirten Bal, bir tarafta din ve vicdan hürriyeti, diğer taraftan laikliğin tartışılmasının bittiğini söyledi. Herkesin kanun önünde eşit olduğunu vurgulayan Bal, "Başörtülünün de eğitim hakkından eşit yararlanacak ilkesi yerine getirilerek, toplumsal gerginlik sona erdirilmeye çalışılmıştır. Ancak meselenin böyle çözülmesi AK Parti'nin işine yaramamış olacak ki, bu değişikliğin yapılması sırasında YÖK Kanunu'nun geçici 17.

maddesinde değişiklik yapılması gerekirken, Milli Eğitim Komisyonu'nda bekletmektedir" diye konuştu.

Konuşmasında AK Parti'nin kapatılması sürecine de değinen Bal, ''Kapatma davaları, meseleleri çözen bir olay değil. Bunun örneklerini geçmişte çok kez gördük. Demokratik bir çözüme ihtiyaç vardır. Demokratik çözümlerde de siyasi partilerin kapatılması, ona oy ve gönül verenleri cezalandırmaktır'' şeklinde konuştu.

Türklüğün, Türk milletinin manevi şahsiyet değerlerinin toplamı anlamına geldiğini ifade eden Bal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Türklüğün aşağılanmasına karşı bir ceza hükmü getirilmesi en doğal demokratik kuraldır. İşte bu kural Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesine yerleştirilmiştir. Aynı kanun maddesi AB ülkelerinde uygulanmasına rağmen AB, Türklüğün ve cumhuriyetin aşağılanmasını öngören bu maddeyi 'kaldıracaksın' dedi. Yapılan bu teklif, ahlaksız bir tekliftir. Çünkü her kişinin bir manevi şahsiyeti, arı, namusu ve şerefi vardır. Bunlara karşı yapılanlar hakarettir. Bunlara karşı yapılanların cezası mahkemelerde verilir.

Şimdi bir kişinin 'Sen bana hakaret edeceksin, ben sana karşı hakaret edeceğim, sen buna katlanacaksın' demek ne kadar ahlaksızsa, Meclis'ten geçirilen bu kanunla Türklüğe, cumhuriyete hakaret edilecek siz buna katlanacaksınız.'' Toplantıya Faruk Bal'ın yanı sıra MHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Mersin milletvekilleri Kadir Ural, Akif Akkuş ve Behiç Çelik, Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Niğde Milletvekili Mümin İnan ile MHP MYK Üyesi Ahmet Barış Sanal ve çok sayıda partili katıldı.

(HK-CC-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'li Bal: 'Kapatma Davaları, Meseleleri Çözen Bir Olay Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement