Suriye'deki Kimyasal Saldırı İddiaları - Son Dakika
Politika

Suriye'deki Kimyasal Saldırı İddiaları

Suriye\'deki Kimyasal Saldırı İddiaları

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıyı 'korkunç bir suç' olarak nitelendirdi.

23.08.2013 12:39

AK Parti Mersin Milletvekili Ahmet Tevfik Uzun, Suriye'de kimyasal silahların kullanıldığı iddia edilen saldırıyı 'korkunç bir suç' olarak nitelendirdi.

Suriye'den gelen kimyasal saldırı iddialarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Uzun, "Suriye'de hangi tarafın olursa olsun kimyasal silah kullanması kabul edilemez. Korkunç bir suç olarak görüyorum. Konuyu araştırmak üzere Birleşmiş Milletler (BM) heyetinin acilen bölgeye gitmesi gerekiyor" dedi.

İşlenen bu suçun, uluslararası insan hakları kanunlarına açıkça aykırı olduğunu ifade eden Uzun, İslam ülkelerinden Esed rejimi konusunda biran evvel birleşmelerini ve akan kanı durdurmalarını istedi. Uzun, dünya ülkelerinin gözleri önünde katledip yıkan, çocuk kadın demeden öldüren Esed rejimine derhal müdahale edilmesi gerektiğini söyledi.

Tüm dünyanın gözü önünde yaşanan ölümler için dünya kamuoyunu eleştiren Uzun, "Suriye halkı çok zor durumda olmasına karşın uluslararası kuruluşlar ve büyük devletler duyarsız kaldı. Avrupa işine geldiği zaman demokrasiden bahsediyor, işine geldiği zaman da gözlerini kapatıyor, kulakları tıkıyor. Biz her platformda Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Bundan sonrada olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Muhalefet partilerinin Suriye politikasını da eleştiren Uzun, şöyle devam etti; "Uçağımızı düşüren, sınırlarımıza tecavüz eden, yıllardır PKK'yı besleyen Suriye değil miydi? Suriye iktidarının yanında yer alacaksın da kendi ulusunun, milletinin seçmiş olduğu hükümetin yanında yer almayacaksın. Dolayısıyla muhalefet Suriye'de bir zalimin yanında yer aldığını göstererek milletvekillerini gönderdiler. Eli kanlı Beşşar Esed'in yanında yan yana poz verdiler. Bunu milletim en iyi şekilde sandıkta değerlendirecektir." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Suriye'deki Kimyasal Saldırı İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement