TBMM'nin açılışının 102. yılı - Son Dakika
Politika

TBMM'nin açılışının 102. yılı

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bugün dünden daha güçlü olduğunu ifade ederek, "Güçlü olduğu için 93'te işgal edilen Karabağ bugün özgür.

23.04.2022 14:12  Güncelleme: 16:23

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, Türkiye'nin bugün dünden daha güçlü olduğunu ifade ederek, "Güçlü olduğu için 93'te işgal edilen Karabağ bugün özgür. Güçlü olduğu için 1974'ten bu yana kapalı olan Kıbrıs Maraş bugün açık. Güçlü olduğu için Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı operasyonları ile terör koridoru çökertildi." dedi.

Yılmaz, TBMM'nin açılışının 102. yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla özel gündemle toplanan TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, bugünü bayram olarak çocuklara armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve Milli Mücadele'yi yöneten bütün milletvekillerini saygıyla rahmetle andı.

Dünyada çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı tüm dünyayla paylaşan tek ülkenin Türkiye olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bu bayram, Cumhuriyet kurulurken kahraman şehitlerimizin yetim kalan çocuklarının bayramı, en zor dönemde en büyük fedakarlığı yapan aziz milletimin çocuklarının bayramı, kazağını, evladının yerine 'ıslanmasın' diyerek mermilerin üzerine örten şehit Şerife bacıların çocuklarının bayramı. Kendi küçük, yürekleri memleket kadar büyük geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı." diye konuştu.

"Üstte gök çökmedikçe bu milletin değerlerini kimse bozamaz"

Yılmaz, "Dünyayı değiştirecek, yenileyecek, diriltecek çocuklarımızın bayramı daim olsun." temennisinde bulundu.

Kuruluştaki kurucu değerlerin bugün de yaşadığına dikkati çeken Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kuruluştaki direnme ve mücadele ruhunu 15 Temmuz gecesi bu Meclis'te yaşadık. Kuruluştaki heyecanı Ayasofya'yı ibadete açan Cumhurbaşkanı kararının Meclis'te okunmasını ayakta gözyaşları içinde alkışlayan milletvekillerimizde gördük. Kuruluştaki tam bağımsız Türkiye'nin Kuvayımilliye ruhunu Karabağ barış sürecini gözlemlemek üzere Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gönderilmesini içeren tezkerenin kabulünde gördük. Kuruluştaki milli iradenin üstünlüğü ilkesini, her darbe ve müdahale sonrası sorunları milletin hakemliğine götürerek çözmesinde gördük. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki; üstte gök çökmedikçe, altta yer yarılmadıkça, bu milletin değerlerini kimse bozamaz, milletin iradesine kimse pranga vuramaz."

"İstiklal Savaşı döneminde de farklı sesler vardı, bugün de var"

TBMM'nin cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırdığını dile getiren Yılmaz, bu sürecin hiç de kolay olmadığını, milli iradeyi hakim kılma mücadelesinde çok büyük engellerle karşılaşıldığını anlattı.

Yılmaz, Türkiye demokrasinin birçok engeli aşarak bugünkü seviyesine geldiğini belirterek, "Vesayet odaklarının müdahalelerine bir daha fırsat vermemek üzere milletimiz, zaten sahip olduğu egemenliğin bir parçası olan hükümet kurma yetkisini, aynı Meclis'i belirlemede olduğu gibi kendi uhdesine aldı. Bu ülkemizin demokrasi tarihinde önemli bir kilometre taşıdır." dedi.

Türkiye'nin bugün dünden daha güçlü olduğunu, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefine her geçen gün daha çok yaklaştığını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Merhum Prof. Dr. Kemal Karpat'ın ifadesiyle; 'Türkiye son 200 yıllık Türk devlet tarihinin en güçlü dönemini yaşıyor.' Güçlü olduğu için 93'te işgal edilen Karabağ bugün özgür. Güçlü olduğu için 1974'ten bu yana kapalı olan Kıbrıs Maraş bugün açık. Güçlü olduğu için Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı operasyonları ile terör koridoru çökertildi. Güçlü olduğu için Akdeniz'de, Libya'da Türkiye'nin varlığı dosta güven, düşmana kaygı veriyor."

Gücümüz birliğimizdir. İstiklal Savaşı döneminde de farklı sesler vardı, bugün de olabilir, bugün de var. İstiklal Savaşı döneminde '500 milyon lira borcu, yıkık bir ülkesi, verimli olmayan toprağı ve 10-15 milyon geliri olan bir millet dış yardım almadan yaşayamaz.' diyen vardı. O gün de Atlantik ötesinden yardım isteyenler, mandacılar vardı. Ancak bunlar olduğu gibi 'Manda ile istiklal bir arada olmaz.', 'Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.' diyenler de oldu. Bu ülke bizim, bu vatan bizim, sorumluluk da bizim. Bizim asli vazifemiz; gerçek resmi göz ardı etmeden Türkiye'nin geleceğine olan inancı artırmak, umudu çoğaltmaktır. Zor dönemde yaşanan problemlerin farkında olarak bunları çözecek gücümüz de kararlılığımız da var. En zor günleri aştık yine hep birlikte aşarız. Karamsarlar yapılmayanları söyleyecek, bizler yapılanları söyleyeceğiz. Nihayetinde hakem halktır, halkın gözü de terazidir. Tarih her zaman, tarihin doğru tarafında duranların milletiyle beraber yürüyenler olduğunu göstermiştir. Bizim siyasetimizin esası barıştır, huzurdur, kardeşliktir. Bizim siyasetimiz büyük Türkiye siyasetidir. Bizim hedefimiz; hukukun üstünlüğü ilkesine dayanan demokratik, büyük ve güçlü Türkiye'dir. Bundan sonra da el birliği ile yeniden büyük Türkiye'yi inşa edeceğiz."

TBMM\'nin açılışının 102. yılı
Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM'nin açılışının 102. yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement