TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: "Metro yapımında istediğimiz seviyeyi yakaladığımızda, İstanbul'un ulaşımı çok daha rahat bir duruma gelecektir"

23.10.2013 15:13

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, metro yapımında istenilen seviye yakalandığında, İstanbul'un ulaşımının çok daha rahat bir duruma geleceğini söyledi.

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Güldal Mumcu başkanlığında toplandı.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt'ün İstanbul'un sorunlarıyla ilgili aldığı gündemdışı konuşmaya cevap veren Bayraktar, Maltepe'deki deniz dolgu alanının imar planı ve ÇET raporunun bulunduğunu kaydetti.

Dolguların yüzde 10-20 ekolojik mahsurları olsa da dünyanın her yerinde bu tür uygulamaların yapıldığını belirten Bayraktar, 1 milyon metrekareye yakın alanın dolgusunun bittiğini bildirdi. Bayraktar, "Buraya çok güzel bir yeşil alan kazandırılacaktır" diye konuştu.

İstanbul'da otopark yapımı ile ilgili yoğun çalışmaların bulunduğunu belirten Bayraktar, İstanbul'da özel otopark  yapılmasını teşvik edeceklerini kaydetti.

İstanbul'da metro yapımlarının da hızlı şekilde yürütüldüğünü aktaran Bayraktar, "Metro yapımında istediğimiz seviyeyi yakaladığımız zaman, İstanbul'un ulaşımı çok daha rahat bir duruma gelecektir" dedi.

Milletvekillerinin Van depremiyle ilgili değerlendirmeleri üzerine yeniden söz alan Bayraktar, şu anda Van'da konteynerlerda oturanların depremde zarar gören kişiler olmadığını ancak onlara da gerekli yardımın yapıldığını dile getirdi.

Van'da yapılanlarla ilgili bilgi veren Bayraktar, "Van depreminden sonra Türkiye'nin tüm kesimleriyle, iktidarıyla muhalefetiyle gösterdiği duyarlılık, dünya tarafından takdir edilmiştir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte 26-27 Ekim'de yeniden Van'da olacaklarını bildiren Bayraktar, burada yapılması gerekenleri bir kez daha kontrol edeceklerini kaydetti.

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, Soma'da meydana gelen maden ocağındaki kazayla ilgili bilgi verdi.

Bu kazanın bir kader ve alınyazısı olmadığını dile getiren Ören, bu madende sıkça kazaların meydana geldiğini belirtti ve madeni işleten şirkete yönelik suçlamalarda bulundu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık da Cenevre'de gerçekleşen Parlamentolararası Birliğin 129. Genel Kurul Toplantısı hakkında gündemdışı söz aldı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika TBMM Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement