"Terörü AKP Besliyor" - Son Dakika
Politika

"Terörü AKP Besliyor"

"Terörü AKP Besliyor"

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, AK Parti hükümetine yüklendi.

10.05.2011 17:04  Güncelleme: 18:01

Chp Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, AK Parti hükümetine yüklenerek, "Siz herkesi Ergenekon ve darbe adı altında gözaltına alacaksınız, 74 milyonu dinleyeceksiniz, birileri size saldırının olacağını söyleyecek ama siz bu saldırıyı önlemeyeceksiniz veya önlemek için bir çalışma yapmayacaksınız, sonra seçim meydanlarında bunun üzerine siyaset yapacaksınız. Ben de CHP milletvekili olarak diyorum ki Türkiye'de terörü maalesef AKP besliyor" diye konuştu.

CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, İl Başkanı Sıtkı Gider, Merkez İlçe Başkanı Hakan Şehirli ve parti üyeleri ile birlikte merkez ilçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, AK Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi. Aydoğan, 9 yıldır Türkiye'de işsizliğin yoksulluğun azaldığı, ekonominin düzeldiği, tarıma desteğin arttığı, milli gelirin 15 bin dolara çıktığı, refah ve üretim seviyesinin arttığı, yolu, suyu, altyapısı olmayan köyün kalmadığı, terörün yok olduğu, ülkeye ileri demokrasi geldiği, istikrarın sürmesi gerektiği edebiyatının yapıldığını söyledi. Bu söylemlerin gerçekle ilgisi olmadığını savunan Aydoğan, yolsuzluğun hızla arttığını, 15 milyon 645 bin kayıt dışı yoksul, 12 milyon 215 bin kayıtlı yoksul olduğunu, son bir yılda rakamın 818 bin arttığını belirtti.

Ergün Aydoğan, geçtiğimiz yıllarda Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a bir suikast girişimi olduğu gerekçesiyle bütün ülkenin ayağa kalktığını, sonuçta hala ortada net bilgilerin olmadığını söyledi. Aydoğan, "Peki ne oldu? Birileri tutuklandı, birileri serbest bırakıldı. Başbakan yardımcısına suikastların yapılacağı söylendi ama sonuç alınabilmiş değil. Bu kadar önemli bir suikast girişimi sonrasında, herkesin adım adım takip edildiği, dinlenildiği, Ergenokon adı altında gözaltına alındığı tablo karşısında Bülent Arınç'a suikast saldırısının failleri nasıl bulunamaz?" dedi.

Kastamonu'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırı da bir polisin şehit olduğunu, bir diğerinin de yaralandığını hatırlatan Aydoğan, "Başbakana yapıldığı söylenen bir Kastamonu saldırısı var. Kastamonu Valisi saldırının Başbakana yapılmadığını söylüyor ama sayın Başbakan saldırının kendisine yapıldığını söylüyor. İktidara yakın eski bir emniyetçi, şimdi bir basın mensubu Emrullah Uslu önceden bu saldırının yapılacağını bildiriyor. Siz herkesi Ergenekon ve darbe adı altında gözaltına alacaksınız, 74 milyonu dinleyeceksiniz, birileri size saldırının olacağını söyleyecek ama siz bu saldırıyı önlemeyeceksiniz veya önlemek için bir çalışma yapmayacaksınız, sonra seçim meydanlarında bunun üzerine siyaset yapacaksınız. Ben de CHP milletvekili olarak diyorum ki Türkiye'de terörü maalesef AKP besliyor" diye konuştu.

GEÇMİŞTEN İNTİKAM ALIYOR

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Terörü AKP Besliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement