'Türkiye Ak Tarlaya Döndü' - Son Dakika
Politika

'Türkiye Ak Tarlaya Döndü'

\'Türkiye Ak Tarlaya Döndü\'

İzmir'de AK Parti Yöneticileri, Referandum Sonuçlarını İl Başkanlığı Binasında Televizyondan Takip Etti.

12.09.2010 21:28

Türkiye genelindeki oy dağılımını, oy pusulasındaki gibi beyaz ve kahverengi renklerle gösteren grafiğe bakan partililer, "Türkiye ak tarlaya dönmüş" yorumunda bulundu, sevinç gösterisi yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, il yöneticileri, partili gençler ve kadınlarla birlikte referandum sonuçlarını İl Başkanlığı binasında televizyondan takip etti. Partililer, 'Evet' oylarının yüksekliği karşısında sevinçlerini alkışlayarak, 'Türkiye Türkiye', 'Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atarak gösterdi. Partililer birbirlerine "Evet de hayırlı oldu" dedi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kenan Çakar, "Bu referandum sonuçlarıyla 2011'de tek başına iktidara gelir, 2014'te de İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni alırız" dedi. Çakar, Yozgat ve Osmaniye'de 'Evet' oylarının yüksek çıkmasını, "Bu tablo bize MHP'lilerin 'Evet' dediğini gösteriyor" diye yorumladı.

İl Başkanı Ömür Kabak da, "İzmir'de yüzde 70 Hayır' hedefine ulaşamayan CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu'nun istifasını bekliyoruz" dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Erdal Kalkan, "Bu sonuç bizi 2011'de iktidar yapar" diye konuştu.

Partide üzerine pullarla Türk bayrağı işli tişörtü giyen AK Parti Özel Kalem Müdürü Zeynep Aktuğ, "Türkiye'nin geleceği için dönüm noktası olan halk oylamasını, yüreğinde hissettiğim için ve '12 Dev Adam'a final maçında destek vermek amacıyla iki sevinci birarada yaşamak için giydim" dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak, referandum öncesi yaptığı, "İzmir'de 'Hayır' oyları fazla çıksın görevimden istifa edeceğim" yönündeki açıklamasını hatırlatan basın mensuplarına, "Açıklamayı kesin sonuçlardan sonra yapacağım" diye yanıt verdi.

'EVET'LER HAYIRLI OLSUN'

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra partisinin İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Türkiye için gerçekten çok sevinçli bir gün yaşadık. Gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz, milletimiz, demokrasimiz için seviniyoruz. Artık Türkiye gerçekten büyük Türkiye olacak. Avrupa Birliği standartlarında demokrat bir ülke olacak. Darbeci zihniyeti tarihin çöp sepetine attık. Değişikliğin mimarı tabii ki başbakan. Onu çok seviyoruz, gurur duyuyoruz. TBMM'de bir tarih yazmışlardı. Bu tarihin giriş bölümüydü. Asıl tarihi yazan hangi partiden olursa olsun yüce Türk milleti oldu. Bu milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz."

İZMİR'DE YÜZDE 37 'EVET' ÇOK İYİ BİR SONUÇ

Ömür Kabak, İzmir'de alınan yüzde 37 'Evet' oyunun çok iyi bir sonuç olduğunu belirterek, "Bu, AK Parti'nin oyu değil. Türkiye içinde AK Parti'nin oyu değil. Biz hiçbir zaman bunu bir güven oylaması olarak algılamamıştık. Demokrasi ve darbe arasında tercih olarak göstermiştik. Milletimiz de bizim söylediğimiz yönde oy kullandı" dedi.

Referandum öncesinde İzmir'de 'Hayır' oyları fazla çıktığı taktirde görevinden istifa edeceği sözünü hatırlatan Ömür Kabak, "Kampanyanın başında bir söz vermiştim. Tabii ki biz AK Parti'lilerin sözlerini tutma gibi bir özelliği var. O sözümün arkasındayım. Bu saatten sonra benim istifa etmem Genel Merkez'le benim aramda bir şey. Bir parti içi mesele. Genel Merkez'e gideceğim ve onun direktifleri doğrultusunda hareket edeceğim" diye konuştu.

'MİLLETTEN 'HAYIR' İSTEDİ, KENDİ VERMEDİ'

Ömür Kabak, CHP'nin büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getirerek, "Türkiye için büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Genel başkanları öğrendiğim kadarıyla oy da kullanmamış. Kendisi çok istikrarlı gidiyor maşallah. Sabah söylediği sözü, akşam değiştirmişti. TBMM'de de oy kullanmamıştı. Pakete 'Hayır' dememişti. Milletten 'Hayır' istemişti. CHP, İzmir'de yaptırdığı anketlerde yüzde 72 'Hayır' çıkacağını söylemişti. 10 puan gibi yanılma olmuş. 'Evet'ler hayırlı olsun" dedi.

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Türkiye Ak Tarlaya Döndü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement