Ulaştırma Bakanı Elvan'ın Mersin Ziyareti - Son Dakika
Politika

Ulaştırma Bakanı Elvan'ın Mersin Ziyareti

Ulaştırma Bakanı Elvan\'ın Mersin Ziyareti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin-Antalya arası ulaşımını 5 saate düşüreceklerini ifade ederek, "Tabi bizim daha büyük hedeflerimiz var. Hedefimiz bir kaç yıl içinde İstanbul-Mersin arasındaki hızlı ve yüksek hızlı tren projesini tamamlayıp inşallah İstanbul'umuzu Mersin'e bağlamak" dedi.

18.03.2014 20:10

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Mersin- Antalya arası ulaşımını 5 saate düşüreceklerini ifade ederek, "Tabi bizim daha büyük hedeflerimiz var. Hedefimiz bir kaç yıl içinde İstanbul-Mersin arasındaki hızlı ve yüksek hızlı tren projesini tamamlayıp inşallah İstanbul'umuzu Mersin'e bağlamak" dedi.

Bir dizi açılış ve toplantıya katılmak üzere Mersin'e gelen Bakan Elvan, Valiliği ziyaret etti. Ziyarette il protokolü tarafından karşılanan Elvan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı. Ziyarette Bakan Elvan'a, eski Ekonomi Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, AK Parti Mersin Milletvekili Çiğdem Münevver Ökten ve AK Parti Mersin İl Başkanı Mekin Merter Salt eşlik etti. Ziyarette konuşan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Bakan Elvan'ı Mersin'de ağırlamaktan dolayı mutluluk yaşadığını kaydederek, "Bakanlığımızın yapacağı yatırımlar bugün ki yatırımlarla sınırlı değil. Hükümetimizin ve Bakanlığımızın Mersin'e olan ilgisi ve yatırımları çok büyük ölçekte ve Mersin'i uluslararası düzeyde bir marka, dünya kenti yapma iddiası içerisinde devam ediyor" diye konuştu.

"MERSİN-ANTALYA ARASINI 5 SAATE DÜŞÜRECEĞİZ"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ise Mersin'in Türkiye açısından son derece önem taşıyan, kalkınmanın, gelişmenin en önemli ayaklarından birisini oluşturan bir il olduğunun altını çizerek, "Bu manada biz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı olarak üzerimize düşen görevi, sorumluluğu yerine getireceğiz. Bir takım eksikliklerimiz var. Kavşak, alt geçit gibi çalışmaların yapılması lazım. Bu yönde çalışmalara başlayacağız. Tabi ki bununla da sınırlı değil. Bunun dışında demir yollarına dönük yatırımlarımız var. Yine Akdeniz sahil yoluna yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Boğsak tünelinin açılışından sonra yeni tünellerimizi açacağız. Mersin'den Antalya'ya 11 saatte ulaşabiliyorsunuz. Bunu inşallah 5 saate düşüreceğiz. Bu önemli bir gelişme" şeklinde konuştu.

"HEDEFİMİZ HIZLI VE YÜKSEK HIZLI TRENLE İSTANBUL'U MERSİN'E BAĞLAMAKTIR"

Bu çalışmalar dışında daha büyük çalışmalarının olduğunun altını çizen Elvan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'dan özellikle Mersin'e ve Adana'ya hızlı tren ve yüksek hızlı trenle çok daha kısa sürede vatandaşlarımızın ulaşmasını sağlayabilecek projeler üzerinde de çalışıyoruz. Bir kısmını başlattık zaten. Konya-Kahraman kara yolunda hem yük hem de yolcu amaçlı hızlı tren projesini başlattık. Kahraman-Mersin arasındaki hızlı tren projemizin ihalesine 2 ay içinde çıkacağız. Özellikle Konya ve Kahraman'daki sanayicilerimiz hatta Aksaray, Niğde ve Nevşehirli sanayicilerimiz açısından önem taşıyan bir yatırım. Çünkü taşımacılık maliyeti özellikle kara yolu taşımacılığının maliyeti çok yüksek. Ancak demir yolu taşımacılığı ile biz bu maliyetleri daha aşağı çekebilme imkanına kavuşabileceğiz. Bizim hedefimiz birkaç yıl içinde bu projeyi tamamlayıp inşallah ta İstanbul'dan Mersin'e uzanan hatta yüksek hızlı tren bağlantısıyla İstanbul'umuzu Mersin'e bağlamak."

Otoyollara yönelik çalışmaların da yapıldığının bilgisini veren Elvan, "Bunla ilgili teknik çalışmalarımız sürüyor. Ama şunun bilincindeyiz. Özellikle Mersin- Silifke güzergahının batıya olan güzergahında trafik sıkışıklığının olduğunu ve alt yapının güçlendirilmesi gerektiğini biliyoruz. İnşallah Akdeniz sahil yolu ilerledikçe bu sıkıntılar azalacak diye düşünüyorum. Hava yoluna yönelik çalışmalarımızda devam ediyor. Bunlar orta ölçekli projeler. Biz mega projeleri yapıyoruz. Biz çok daha büyük projeleri gerçekleştiriyoruz. O yüzden Çukurova Bölgesel Hava Limanı'nı da en kısa sürede bitiririz diye düşünüyorum. Tabi diğer partiler bu tür projelere alışkın değiller. O açıdan başka söylentiler çıkartabilirler. Biz bunları önemsemiyoruz. İnşallah Mersinimizi hem kara yolu hem demir yolu hem hava yolu açısından güçlendireceğiz" dedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Ulaştırma Bakanı Elvan'ın Mersin Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement