Dha Adana Bürosu Bölge Spor Haberleri - Son Dakika
Spor

Dha Adana Bürosu Bölge Spor Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Spor Haberleri

PTT 1'inci Lig Play Off'ta Manisaspor ile rövanş maçında karşılaşacak olan Adana Demirspor'da teknik direktör Mustafa Uğur, "Umudumuzu kaybetmedik."

21.05.2013 16:05  Güncelleme: 16:18

PTT 1'inci Lig Play Off müsabakalarında ilk maçta 2-0 mağlup olduğu Manisaspor maçının perşembe günü saat 19.00'da oynanacak rövanşına hazırlanan Adana Demirspor'da teknik direktör Mustafa Uğur, "Umudumuzu kaybetmedik. Ortada kapatılmayacak bir fark yok" dedi.

Sezonun en önemli maçına çıkacaklarını belirten Uğur, "Bu bizim son şansımız. Asla umudumuzu yitirmedik. İyi bir sonuçla finale giden takım olmak istiyoruz. Zor olacak ama, bunu başaracak güce sahibiz. İnşallah başaracağız" dedi.

MHK'YE ÇAĞRI

Merkez Hakem Kurulu'na seslenen Uğur, "Lütfen bu maçımıza adaletli, futbolu iyi yorumlayan bir hakem atasınlar. İlk maçtaki hakem seçimi çok kötüydü. Abdullah Yılmaz gibi hakemlere güvenerek gelecek sezona başlamasınlar. İkinci maçta iyi bir hakem seçilmesini istiyoruz" diye konuştu.

21.05.2013 FOTOĞRAF

//////////////////////

Ekin'in satranç başarısı

MERSİN (DHA)

YUNANİSTAN'DA 6-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 2013 Dünya Okullar arası Satranç Şampiyonası'na katılan Mersinli sporcu Ekin Barış Özenir, Dünya üçüncüsü olmayı başardı.

Şampiyonada Mersin'den 12 sporcu milli takım forması giydi. Ekin Barış Özenir, 9 yaş genel kategorisinde CM Dünya 3'üncüsü olurken, Beste Başak Abdimanoğlu ise 17 yaş kızlar kategorisinde dünya 5'incisi olmayı başardı. Gençlik Hizmetleri İl Müdür Vekili Şahin Ertem'i ziyaret eden Doğa Koleji öğrencisi Ekin Barış Özenir, büyük ilgi gördü. Kendisine sürekli destek olan Mezitli Belediyesi'ne, Doğa Koleji'ne ve Mersin Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğü'ne teşekkür eden Özenir, hedeflerinin büyük olduğunu daha fazlası için daha çok çalışacağını belirtti.

İl Müdür Vekili Ertem ise uluslararası alanda Türkiye'yi temsil eden Ekin Barış Özenir ve hocası Metin Alper'i kutladı. Toplam 41 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye, toplam 10 madalya ve Dünya üçüncülüğü unvanı kazandı.

21.05.2013 FOTOĞRAF

///////////////////////////

Meskispor atletizm takımı 1'inci Lig'de

MERSİN (DHA)

KAYSERİ'de yapılan Atletizm 1'inci Ligi'ne terfi yarışmalarında bayanlar ve erkeklerde başarılı sonuçlar alan Mersin Meskispor 1'inci Lig'e yükselirken, 19 Mayıs kutlamaları kapsamında Samsun'da yapılan 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu da Türkiye birinciliği ile tamamladı.

Terfi yarışlarının ilk gününde 50 puan toplayan ve ikinci sırada yer alan Meskispor, kapanış gününde 51 puan aldı ve puanını 101'e çıkardı. Bursa Osmangazi Belediyespor ile aynı puana ulaşan Meskispor, 2013 sezonunda Atletizm 1'nci Ligi'nde mücadele etmeye hak kazandı.

ERKEKLERDE BAŞARI

Erkeklerde ise birinci gün yarışmaları sonunda puan durumunda ilk 2 sırayı alan takımlar, ikinci gün de yerlerini korudu. Sporcular, 100, 200, 400, bin 500, 3 bin, ve 5 bin metre, 110, 400 ve 3 bin metre engelli, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun atlama, üç adım atlama, gülle, disk, cirit, çekiç atma ile 4×100 ve 4×400 metre bayrak yarışlarında piste çıktı. 81 puan ile ilk günün lideri Mersin Meskispor, ikinci gün 74 puan aldı ve toplamda 155 puana ulaşarak kadınlardan sonra erkeklerde de 1'inci Lig vizesi almayı başardı.

DERECEYE GİRENLER

Ferdi sıralamada kadınlarda ilk sırayı alan Meskispor sporcusu Nilay Esen birçok uluslararası yarışmalarda derece almış sporcuları bile geride bırakmayı başardı. Nilay Esen 1.16.35'lik derecesiyle ilk sırada yer alırken, İstanbul Spor Kulübü'nden Bahar Doğan 1.19.48 ile ikinci, yine Meskispor takımından Aybeniz Mutaf 1.33.45'lik derecesiyle üçüncü sırayı aldı. Dereceye giren sporculara protokol tarafından para, cumhuriyet altını ve madalya verildi. MESKİ Genel Müdürü Kamil Ülgen, başarıdan dolayı sporcuları ve hocalarını kutladı.

21.05.2013 FOTOĞRAF

//////////////////////

Küçük Duru, Türkiye 4'üncüsü

MERSİN, (DHA)

İZMİR'de düzenlenen Okullar arası Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası'nda yarışan Mersinli Duru Keskingöz, aldığı başarılı sonuçlarla Türkiye 4'ncüsü oldu.

Türkiye genelinden 130 sporcunun katıldığı şampiyonaya Doğa Koleji 4'ncü sınıf öğrencisi Duru Keskingöz'de Mersin'i temsil etti. Minik jimnastikçilerin hünerlerini sergilediği şampiyonada Duru Keskingöz de Türkiye 4'ncüsü olarak Haziran ayında yapılacak milli takım kampına gitmeye hak kazandı.

Çok yoğun çalışma dönemi geçirdiğini söyleyen Duru Keskingöz, hedefinin önümüzdeki yıl yapılacak şampiyonada Türkiye Şampiyonu olmak olduğunu söyledi. Okul Müdürü İbrahim Belci ise, öğrencileri Duru Keskingöz'ün hem sportif hem de akademik anlamda başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyerek, tüm öğrencilerin Doğa Konseptli eğitim modeli ile her alanda başarılı bireyler olarak yetiştiklerini sözlerine ekledi.

21.05.2013 FOTOĞRAFLI

///////////////////////////

Avukatlar tenis turnuvasında

MERSİN, (DHA)

MERSİN Barosu Başkanlığı'nca, bu yıl 94'üncü yıldönümü kutlanan '19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı' kapsamında 19 mayıs Tenis Turnuvası düzenlendi.

Mersin Tenis Kulübü'nde düzenlenen turnuvada bayanlar kategorisinde Avukatlar Nazmiye Kaş birinci, Deniz Akış da ikinci oldu. Erkekler kategorisinde ise Aslan Küçük birinci olurken, Cumhuriyet Savcısı Malik Karslıoğlu da ikinci oldu. Turnuvanın ödül törenine, Mersin Barosu Başkanı Avukat Alpay Antmen, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, Mersin Tenis Kulübü Başkanı Birol Gelbul ve davetliler katıldı.

(21.05.2013)

//////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Dha Adana Bürosu Bölge Spor Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement